Niclas Andersén.
SHL

Hårt straff för Brynäsbacken: ”Makalöst”

ANNONS

I gårdagens match mot Frölunda delade Brynäsbacken Niclas Andersén ut en tackling på Frölundaforwarden Pathrik Westerholm. Tidigare idag anmäldes Andersén för tacklingen och nu kom beskedet. Han stängs av i fem matcher. 

Under torsdagen fick Pathrik Westerholm utstå en tackling av Brynäs Niclas Andersén. Enligt Brynäs hemsida har backen nu stängs av i fem matcher för tacklingen. Tacklingen såg ut att ta mot huvudet och det ska vara det som disciplinnämnden fäller Andersén för, alternativt för interference.
– Makalöst, säger Brynäs tränare Magnus Sundquist om domen till Hockeypuls.

”JAG ÄR SÅ UPPRÖRD ATT JAG INTE VET VAD JAG SKA SÄGA”

SHL motiverade anmälningen på sin hemsida under fredags morgonen:
”Långt efter att pucken har passerat Westerholm kommer Brynässpelaren Niclas Andersén och tacklar Westerholm. En tackling som är sen på en ej puckförare, från blinde side och första kontakten är i huvudet. Andersén har möjligheten att inte tackla och åka efter pucken som Westerholm vill göra, då han blir tacklad. Alternativ bestraffning är Interference.”

Förutom fem matchers avstängning får Andersén även betala 23 000 kronor i böter.
– Jag är så upprörd att jag inte vet vad jag ska säga. Det är deras (disciplinnämndens) beslut, säger han själv om avstängningen till Hockeypuls.

https://twitter.com/Brynas/status/1083720720910372864

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL