Emil Sylvegård riskerar avstängning för tacklingen på Ted Brithén i gårdagens derby.
SHL

Klarade sig undan utvisning – nu kan han stängas av efter tacklingen

ANNONS

Känslorna svallade under gårdagens Skåne-derby mellan Rögle och Malmö. Måhända nådde de kokpunkten när Emil Sylvegård i den tredje perioden tacklade Ted Brithén. Malmö-spelaren klarade sig utan utvisning – men kan nu stängas av i efterhand.

Det var i den tredje perioden som Emil Sylvegård tacklade Ted Brithén mot sargen där tacklingen såg ut att ta mot huvudet på Röglespelaren. Brithén blev liggande på isen, men kunde ta sig av för egen maskin. Efter en stund i båset återkom han i spel.

Emil Sylvegård klarade sig utan utvisning under matchens gång, men nu meddelar situationsrummet att de skickat ärendet vidare till disciplinnämnden för bedömning.
”Malmöspelaren Emil Sylvegård kommer med fart från sidan och har en liten uppåtgående rörelse i tacklingen som träffar huvudet först sedan bröstet på Brithén. Alternativ bestraffning är Boarding”, skriver man på SHL:s hemsida.

ÄVEN BRYNÄS-BACKEN ANMÄLS

Även Brynäs back Niclas Andersén anmäls för tacklingen han delade ut på Pathrik Westerholm under förlängningsspelet i gårdagens match mellan Brynäs och Frölunda.
”En tackling som är sen på en ej puckförare, från blinde side och första kontakten är i huvudet”, skriver situationsrummet.

Inte heller Andersén visades ut i situationen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL