Sök
Jesper Olofsson har tagit nästa kliv i karriären i Färjestad.
SHL

Färjestads succéspelare går mot karriärens bästa säsong: ”Finns mer att hämta”

Efter ett par år i skuggorna har Jesper Olofsson till slut fått sitt genombrott i nya klubben Färjestad. Med drygt halva säsongen spelad har han nästan gjort lika många poäng som på hela förra säsongen.
– Det är klart att det har blivit ett lyft, säger 26-åringen till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Färjestad befann sig under torsdagskvällen i Jönköping för bortamatch mot HV71. Ett hett rivalmöte mellan två lag som var bäst i Sverige under samma period. Gårdagens match vann hemmalaget med 3-2. En match där inget lag övertygade eller dominerade.
– Det är väl en ganska tajt match. För våran del är vi inte riktigt där och gör det som krävs för att vinna, säger Färjestads Jesper Olofsson.

Olofsson gör sin första säsong i Färjestad och han är nöjd med lagets säsong hittills. Efter en knackig inledning släppte spelet under hösten. I början av december tog laget sex raka segrar, därefter har laget däremot endast en seger på de sex senaste matcherna.
– Vi sade det efter matchen här att vi har ju spelat extremt bra oktober, november och december för det mesta. Vi har väl haft en liten dipp här nu under mellandagarna och starten på det nya året. Det gäller för oss att vi kommer tillbaka till grunderna vi haft och den energin och jobbet som vi har haft månaderna innan jul. Det är viktigt för oss att hänga med här nu i toppen mot slutet av säsongen.

GÅR MOT POÄNGBÄSTA SÄSONGEN I SHL

Jesper Olofsson kom från Skellefteå förra säsongen och har överträffat förväntningarna som ställdes på honom inför säsongen.
– Jag har ju bara ett par poäng upp till vad jag presterade under hela grundserien ifjol. Det har blivit ett lyft och det är klart att det känns bra. Samtidigt tycker jag att det finns mer att hämta också.

Det har blivit 19 poäng på 30 matcher hittills för 26-åringen. Förra säsongen noterades han för 21 poäng under hela säsongen. Hans hittills bästa SHL-säsong var i Karlskrona 15/16 där det blev 13 mål och 26 poäng på 52 matcher. En notering han nu är på väg att passera.
– Ja, poängmässigt ser det ju att gå mot den starkaste hittills så det känns ju kul. Man är ju sällan nöjd utan det finns fortfarande alltid saker man kan bli bättre på och utveckla i sitt spel.

”FICK MER SJÄLVFÖRTROENDE UNDER SLUTSPELET IFJOL”

Genombrottet som han gått och väntat på har alltså kommit verkar det som. Faktum är att han är den forward i Färjestad som stått för flest poäng under säsongen och ligger därmed före flera av de tilltänkta stjärnorna.

Vad har du gjort för att poängen ska trilla in på det här sättet?
– Det kändes som att jag tog ytterligare ett steg under slutspelet ifjol. Jag fick mer självförtroende och insåg mer vad som krävs för att producera där ute på isen. Jag tycker att jag har tagit med mig det rätt bra in på den här säsongen, säger Olofsson och fortsätter:
– Sedan har jag fått mer istid här än vad jag fick i Skellefteå. Det är klart att det gör förutsättningarna lite bättre. Någonstans har jag hittat en ny nivå från slutspelet förra året som jag har klivit in i.


Jesper Olofsson under förra säsongen när han spelade för Skellefteå AIK. Foto: Bildbyrån

Förra säsongen låg han på drygt 13 minuter i istid per match. I Färjestad spelar han däremot i en mycket framgångsrik andrakedja och leder en powerplayuppsättning. I årets säsong är 26-åringen nästan uppe på 16 minuters istid per match.
– Så är det ju. Det blir ju några byten per period så det spelar ju in lite också. Jag har fått större ansvar här än vad jag har haft tidigare och jag har fått visa att jag kan ta det också.

”EXTRA KUL ATT FÅ HÄNGA DIT ETT MÅL PÅ SKELLEFTEÅ”

Innan Färjestads utflykt till Jönköping var man uppe i Västerbotten för att möta Skellefteå. För Jesper Olofsson var det en speciell match då det var första gången han återvände till staden han spenderade två säsonger i som SAIK-spelare. Nu stod han istället på andra sidan med en vit tröja på sig istället för en svart. Han satte även ett mål på sina gamla lagkamrater.
– Det var en kul match. Det blir lite minnen som kommer tillbaka när man är där. Lite annorlunda blir det att spela där som bortalag när man haft det som hemmaarena. Det är klart att det var extra kul att få hänga ett på dem också.

Han är inte den enda i familjen som spelar hockey. Jespers tre år yngre bror, Victor Olofsson, spelade i Frölunda under förra säsongen och vann även skytteligan i SHL. Nu spelar Victor däremot i AHL där han under säsongen har gjort succé och det känns bara som en tidsfråga innan han blir aktuell för spel i NHL med Buffalo.

Olofsson den äldre vill inte vara sämre än brorsan och siktar på att också kunna ta klivet till andra sidan Atlanten.
– Drömmen finns ju. Det gäller bara att försöka prestera så bra som möjligt så får vi se var alla vägar leder.

Nu försöker han däremot fokusera på spelet med Färjestad. Han har kontrakt med klubben även över nästa säsong. Karlstadsklubben ligger för tillfället på fjärde plats i tabellen men då SHL är så oerhört jämn i år så har de endast tre poäng ner till Rögle på tionde plats.
– Vi har mycket jobb framför oss, vi har precis passerat halva grundserien bara. Det är mycket kvar innan slutspelet börjar och när det väl gör det så ska vi vara ett av lagen där, säger Jesper Olofsson.

Idag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.45
X 4.00
2 2.45
Idag 19:00
HC Vita Hästen - Tingsryds AIF
1 1.77
X 4.05
2 4.00
Idag 19:00
Karlskrona HK - Mora IK
1 2.35
X 4.05
2 2.55
Idag 19:00
Södertälje SK - Timrå IK
1 2.85
X 4.05
2 2.10
Idag 19:00
Västerås IK - Västerviks IK
1 1.65
X 4.45
2 4.40
Idag 19:00
Modo Hockey - IF Björklöven
1 2.35
X 4.10
2 2.55
Idag 19:00
Kristianstad IK - BIK Karlskoga
1 3.95
X 4.70
2 1.69
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten