Sök
Henrik Törnqvist har fått sitt genombrott i SHL den här säsongen.
Timrå IK

Efter tuffa säsongerna – nu har genombrottet äntligen kommit för Timråforwarden: ”Det hårda jobbet som tagit mig dit jag är idag”

Med sina tio poäng (3+7) på de sex senaste matcherna är Timråforwarden Henrik Törnqvist hela SHL:s hetaste spelare för tillfället. För 22-åringen från Motala har väntan på att det ska lossna på SHL-nivå varit frustrerande – men nu har år av hårt arbete börjat bära frukt.
– Det var det här genombrottet man hade hoppats skulle komma. Det är vad jag kämpat och krigat för de senaste tre, fyra åren, säger Törnqvist till hockeysverige.se.

Hockeylivet leker för Timråforwarden Henrik Törnqvist just nu. På de sex senaste matcherna har Motalasonen noterats för tio poäng, fördelat på tre mål och sju assist. Med den imponerande noteringen är 22-åringen hela SHL:s bästa poängplockare under de senaste tre veckorna.
– Det är lite overkligt att vara SHL:s hetaste spelare, det är något som man drömt om litegrann. Det är jättekul att spela hockey just nu, det får man lov att säga, säger Törnqvist till hockeysverige.se.

”MÅSTE STICKA IN NÄSAN I DE HETA OMRÅDENA”

Törnqvist menar att det inte finns någon direkt hemlighet bakom de senaste veckornas framgångar. Det är det hårda arbetet och viljan att ta sig in i de obekväma ytorna som lagt grunden till poängproducerandet.
– Vill man göra poäng så är det någonstans till de ytorna man måste komma. Det räcker inte med att hålla sig utanför de farliga ytorna hela tiden. Man måste sticka in näsan i de heta områdena ibland också. När man har gjort det en gång och märker att det fungerar så vill man dit igen. Ser man att det fungerar vill man göra det hela tiden, och det är väl någonstans där jag har hamnat. Jag har verkligen försökt jobba mycket på att ta mig in i de tuffa ytorna för att kunna bidra och synas ute på isen, berättar Törnqvist.


Att ta sig in i de obekväma ytorna har varit en nyckel för Henrik Törnqvist. FOTO: Pär Olert/Bildbyrån

Totalt har 22-åringen stått för 20 poäng (6+14) på 30 matcher den här säsongen. Den noteringen är långt över Törnqvists tidigare poängbästa säsong i SHL, när han skrapade ihop 13 poäng med Linköping säsongen 2016/17. Forwarden är, av förklarliga skäl, nöjd med sitt spel den här säsongen.
– Jag tycker att jag har spelat en bra hockey under hela säsongen. På sista tiden har poängen börjat trilla in också. Jag är jättenöjd med min säsong hittills, men sen är det en halv säsong kvar som man ska göra någonting bra av. Men hittills är jag jättenöjd med vad jag uträttat och jag har tagit de kliven som jag själv velat göra, säger Törnqvist och utvecklar vad han hade för förväntningar på sig själv inför säsongen:
– Jag har tagit en större roll i laget, har bidragit med en del poäng och fått spela mycket minuter i viktiga lägen. Det har blivit som jag själv tänkt och hoppats på inför säsongen.

”KAN SÄGA ATT JAG FÅTT EN LITEN REVANSCH”

Den här säsongen har blivit lite av en revansch för Törnqvist. Förra säsongen inledde han i Karlskrona i hopp om att få fart på seniorkarriären. Det gick inte riktigt som Törnqvist och Blekingeklubben hade tänkt sig. Istället valde parterna att gå skilda vägar i januari efter att forwarden bara stått för sju poäng på 38 matcher. Säsongen avslutades i Linköping, men när säsongen var över för stod det klart att högerskytten inte skulle få förlängt med östgötarna.

Genombrottet som skulle komma i fjol har istället kommit i år för Törnqvist.
– Man kan säga att jag fått en liten revansch. Så är det. Det var det här genombrottet man hade hoppats skulle komma, det är lite vad man kämpat och krigat för de senaste tre, fyra åren. Jag tycker att jag gjort det bra de tidigare åren i SHL, med tanke på de minuterna jag fått spela och den rollen jag tilldelats. Den här säsongen ville jag ta nästa kliv och bli en mer offensivt bidragande spelare och det är kul att kunna göra det nu.


Henrik Törnqvist har stått för 20 poäng den här säsongen. FOTO: Tobias Sterner/Bildbyrån

HOPPFULL INFÖR SÄSONGSAVSLUTNINGEN

Med Tre Kronor-forwarden Anton Wedin skadad de närmaste veckorna blir Törnqvists betydelse för Timrå allt större den närmaste tiden. 22-åringen är medveten om att han förmodligen inte kommer att kunna producera poäng i den takt han gjorde de senaste veckorna, men vet vad som krävs för att hålla en jämn nivå i poängmakeriet.
– Det gäller att jag inte glömmer bort vem jag är som spelare, men som jag sade tidigare så tycker jag att jag har spelat en bra hockey hela säsongen. Det gäller att göra det hårda jobbet varje dag och inte ta något för givet bara för att jag gjort lite poäng. Det är det hårda jobbet som tagit mig dit jag är idag. Det gäller att bidra så mycket det bara går för laget, så vi börjar vinna lite matcher.

Vinna matcher, ja, det är något som Timrå är i desperat behov av just nu. Nykomlingarna ligger sist i SHL med 32 inspelade poäng på 30 matcher med två poäng upp till säker mark. Trots den besvärliga tabelläget ser Henrik Törnqvist på framtiden med tillförsikt.
– Många matcher under säsongen har vi spelat riktigt bra hockey. Vi har varit med och slagits och visat att vi kan utmana alla lag i den här ligan. Sen har vi tyvärr för många hedersamma förluster. Det gäller att fortsätta som vi gjort den senaste tiden. Matchen mot Frölunda borta senast (seger 5–4) krigade vi verkligen på och visade prov på en otrolig lagmoral. Det gäller att vi håller i den identitet som vi hittat nu i laget och inte börjar tvivla på den, då tror jag att vi kommer börja vinna matcher och lösa det till slut. Det är jag övertygad om.

Idag 19:00
Örebro HK - Luleå HF
1 2.80
X 4.15
2 2.35
Idag 19:00
IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks
1 2.95
X 4.20
2 2.20
Idag 19:00
Färjestads BK - Växjö Lakers HC
1 1.83
X 4.50
2 3.85
Idag 19:00
Linköping HC - Rögle BK
1 3.00
X 4.20
2 2.15
Idag 19:00
Leksands IF - Djurgårdens IF
1 2.95
X 4.15
2 2.25
Idag 19:00
Frölunda Indians - Brynäs IF
1 1.74
X 4.50
2 4.30
Fredag 19:00
BIK Karlskoga - Almtuna IS
1 1.43
X 5.35
2 5.35
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten