Sök
Thea Johansson
U18-VM-Dam 2018

Två raka förluster – nu väntar USA: ”Att möta Sverige är som att åka in i en mur”

JVM har inletts på ett tungt sätt för Sverige. Nu hoppas de ta första segern – mot stormakten USA.
–  Jag tycker att vi har spelat två jämna matcher. Mot Kanada, den matchen hade vi lika gärna kunnat vunnit, säger nyckelforwarden Thea Johansson till hockeysverige.se.

Sverige har inlett årets Junior-VM med två förluster. Trots det är det optimistiskt i svensklägret inför morgondagens match mot USA och det väntade kvartsfinalspelet.
– Kanadamatchen, (1-2) är en bra match. Vi spelade jättebra, men hade lite svårt när vi skulle komma ur egen zon och kom kanske inte till riktiga målchanserna som vi ville. Vi håller ändå tillbaks kanadensiskorna bra, berätta HV71-forwarden Thea Johansson från Japan och fortsätter:
– Vi gör 2-1 och är nära att även göra ett 2-2 mål, men tyvärr lyckades vi inte med det. Ändå gör vi en jättebra match och presterade verkligen på topp.

Efter mötet med Kanada väntade Ryssland i nästa match. Där stod det 3-3 en bit in i tredje perioden, men ryskorna vann till slut med 5-3.
– Vi började väldigt svagt mot Ryssland och var inte riktigt påkopplade. Det var många passningar från backar till forwards som hamnade i ryska backarnas händer. Jag tycker ändå att vi kom tillbaka bra och vi var nära, men det räckte inte.

Vad händer med laget efter ert 3-3 mål som gör att ni tappar matchen?
– Jag vet egentligen inte, men det är antagligen mycket stress. Innan dom gjorde sitt 5-3 mål hade vi ändå hoppet uppe. När dom gör det målet (dryga minuten kvar) går luften ur oss och vi ger kanske upp lite där. Det går inte att säga något annat.

”HAR INTE KOMMIT UPP PÅ DEN NIVÅ JAG VILL”

Tjejkronorna har alltså förlorat inledande två matcherna, men det är inget som Thea Johansson tror har påverkat gruppen negativt mentalt.
– Jag tycker att vi har spelat två jämna matcher. Mot Kanada, den matchen hade vi lika gärna kunnat vunnit. Det är så pass jämna matcher mellan alla lagen så att vi förlorat dom två inledande matcherna är ingenting som vi går runt att funderar på.
– Vi försöker lämna förlusterna bakom oss , men jag tar ändå med mig det laget och jag själv gjort bra under matcherna.

HV71-forwarden har gjort två bra matcher så här långt även om det inte blivit några poäng från hennes klubba.
– Jag känner inte att jag har kommit upp till den nivån jag vill. Jag funderar på vad jag kan göra bättre och annorlunda. Det går så pass snabbt där ute så jag måste vara förberedd i huvudet och verkligen påslagen. Det är väl något jag ska se till att jobba med till imorgon.
– Idag har vi haft vila och det har varit skönt att prata lite annat än hockey, vilket vi nu gjort i dom här tio dagarna som vi varit här. Känslan inför imorgon är att det kommer att bli ännu bättre än vad det har varit under våra två första matcher.

Vad har ni använt den här dagen till?
– Vi har vilat, men även varit runt och shoppat och kollat lite här i Japan. Man får ju ta chansen när man väl får den.

Vad finns det att shoppa i Obihiro?
– (Skratt) Pyttesmå kläder och spännande mat.

”VÄLDIGT SPECIELLT ATT KOMMA IN I SLUTSPELET”

Oavsett hur det går i morgondagens match mot USA så är svenskorna klara för kvartsfinal.
– Det är sista matchen innan vi går in i en kvartsfinal. Klart att vi vill avsluta gruppspelet på bästa möjliga vis. Vi ska givetvis försöka vinna, göra allt för att slå USA och visa att det inte ska spela någon roll att vi förlorat två matcher.
– Vi ska steppa upp och visa USA och alla runtomkring att möta Sverige är som att åka in i en mur.
Thea Johansson var med förra året då Sverige vann ett silver och har erfarenhet av att spela ett slutspel i Junior-VM.
– Förra året gick vi direkt till semifinal och då hoppade vi över kvartsfinalen. Det är väldigt speciellt att komma in i slutspelet och det blir vinna eller försvinna. Det är då vi ska steppa upp ännu mer och vi ska visa att vi orkar och klarar av att spela flera matcher några få dagar utan att vi blir trötta.

”DOMARNIVÅN KAN VARA UPP OCH NED”

Skiljer sig årets lag mycket jämfört med den ni hade förra året?
– Det finns absolut både likheter och skillnader. Tillexempel, förra året var Lova (Blom), 03:an, med, men i år har vi ingen 04:a med oss. Annars tycker jag inte att det är så stor skillnad på laget i sig bara för att vi har bytt ut olika personer.
– I år känner jag personligen mig mer inne i gruppen. Jag känner att jag verkligen kan prata med alla. Förra året var det första året för mig i landslaget och jag kände mig lite mer tillbakadragen. Jag kanske inte riktigt vågade säga vad jag tyckte och kände.
– Jag är fortfarande nervös inför varje match, men då var jag verkligen skakig. Nu kan jag ta det lite lugnt och vet vad som väntar oss. Förra året hade jag heller aldrig mött USA eller Kanada, men nu vet jag vad dom lagen går för och hur snabbt vi måste spela för att kunna vinna över dom.

Thea Johanssons pappa är som bekant elitdomaren Morgan Johansson och när frågan om domarnivån under Junior-VM har hon lite blandade känslor.
– Domarnivån kan vara lite upp och ner. Vi snackade om det innan att USA och Kanada inte är kända för att slå tillbaka på takterna. Dom är rätt hårda i sitt spel.
– Jag fick en utvisning för ”illegal hit” mot Kanada. Den har vi kollat på i efterhand och det var många som tyckte att det inte var någon utvisning, men det tyckte domaren. Sedan är det såklart jättesvårt att döma damhockey när man bara får tacklas i samma åkriktning. Jag förstår att det är svårt för domarna, men jag tycker att i matcherna vi spelat hade domarna kunnat släppa på lite mer.

Sverige-USA börjar klockan nio svensk tid.
 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten