Patrick Cehlin och Pontus Själin.
SHL

Dubbla smällar: Sjukskrivningen förlängs – backen bröt handleden

ANNONS

Luleå gick under måndagseftermiddagen ut med en skadeuppdatering på sin hemsida. Där står att läsa att Patrick Cehlin kommer vara fortsatt borta på grund av de huvudsmällar han fått, samt att backen Pontus Själin bröt handleden i lördagens match.

Patrick Cehlin har de två senaste säsongerna missat ett stort antal matcher, bland annat på grund av hjärnskakningar. I höstens SHL-genrep fick han en ny smäll mot huvudet och i oktober togs beslutet att han skulle sjukskrivas fram till nyår.
— Självklart väldigt tråkigt. Men ur ett längre perspektiv har vi kommit fram till att detta är det bästa för mig, min hälsa och fortsatta karriär, sa Cehlin då.

Idag gick Luleå ut med beskedet på sin hemsida att sjukskrivningen förlängs till sista februari och att han kommer fortsätta följa sin rehabplan.

I samma artikel berättar man också att backen Pontus Själin bröt handleden i lördagens match mot Växjö. Han kommer missa två månaders spel.

Positivare då att hjärnskakningsdrabbade Mattias Guter väntas återgå till träning med laget imorgon. Guter har ju inte spelat sedan den tackling mot huvudet han fick av Frölundas Mats Rosseli Olsen för ett par veckor sedan.

Luleå meddelar också att Joonas Jalvanti är tillbaka i full träning igen efter sin skada.

Den här artikeln handlar om: