Sök
SHL

Berättar om besvikelsen i Färjestad: ‘Kändes konstigt – fick inte rollen jag kom dit för’

Det blev bara nio matcher i Färjestad innan Tomi Sallinen lämnade Färjestad och hamnade i Brynäs. I en intervju med hockeysverige.se berättar centern om uppbrottet, nystarten och varför han trivs så bra i SHL:
– Missförstå mig inte, men det känns som att jag kastat bort min säsong så här långt, säger han.

En av Färjestads många tunga värvningar inför säsongen var Tomi Sallinen. Den meriterade finländaren fick dock en skada på försäsongen som försvårade chanserna att imponera i den nya klubben, och redan efter nio matcher var det tack och hejdå från Karlstad.

I sin debut för den nya klubben Brynäs gjorde han mål, mot just Färjestad, och igår fick han debutera även på hemmaplan.
– Det var kul att spela här. Men jag har haft feber hela veckan och har inte tränat. Jag behöver verkligen de där träningarna med laget just nu. Men det är bara en ursäkt. Jag kunde inte prestera som jag ville för att hjälpa laget. Jag måste kliva upp till nästa match, säger han efter 4-1-förlusten mot Rögle.

Hur kommer det sig att du hamnade i Brynäs?
– Brynäs visade intresse direkt och jag hade ett litet samtal med coachen också. De ville verkligen ha mig och det var det jag letade efter när jag skulle hitta en ny klubb.  Jag ville ha en stor roll, och en bra atmosfär där jag kan spela min bästa hockey. Det kändes rätt att komma hit.
– Dessutom har jag stor respekt för att de verkligen lät mig tänka igenom det här. Beslutet drog ju ut lite på tiden. Jag är tacksam för hur Brynäs hanterade det.

”FICK INTE ROLLEN JAG KOM FÖR”

Du har producerat bra i SHL dina tidigare säsonger – vad i ditt spel är det som fungerar bra här?
– Det är svårt att säga. Det känns naturligt för mig att spela den hockey som spelar här. Just nu är jag inte riktigt i form eftersom den här säsongen varit så konstig. Först blev jag skadad, sen bytte jag lag, nu blev jag sjuk… Jag behöver träna bra och spela en del matcher. Men jag kände redan i min första match för Brynäs att det inte är så långr bort ändå, även om det kommer ta tid för mig att hitta formen fullt ut, säger finländaren och fortsätter:
– Även idag, fast det inte var någon bra match, kände jag att när jag kommer tillbaka i bra form så kan jag producera och hjälpa laget att vinna matcher.

Tomi Sallinen i en match mot Brynäs under säsongen.

Den 29-årige centern berättar för hockeysverige.se om den besvikelse han kände mot Färjestad. Efter att han inlett säsongen skadad kom finländaren tillbaka, men fick enligt honom själv spela i en för begränsad roll.
– Jag började inse att jag inte skulle få rollen jag kom dit för. Det kändes konstigt att jag kom dit för en större roll men inte fick spela där. Visst, jag blev skadad men även efter det, när jag kom tillbaka, fanns det inga tecken på att jag skulle hamna i den positionen som jag kom dit för, berättar han efter hemmadebuten

”JAG VAR INTE DERAS FAVORIT”

Hur mycket påverkade skadan ditt spel? Det känns som att den kom med sämsta möjliga tajming.
– Såklart var det så. Men det är hockey. Jag är inte den enda som blivit skadad. Jag kämpade hårt och kom tillbaka och gjorde mitt jobb. Men efter någon månad kände jag att jag inte fick chansen som jag letade efter. Vi hade lite problem i laget och sen började vi leta efter ett annat lag. Det är klart att det inte var bra att jag blev skadad, men jag vill inte gömma mig bakom det. Det påverkar min tajming i matcherna, jag har bara spelat elva matcher på hela säsongen, men det positiva är att jag har mycket hockey kvar att spela den här säsongen.

Sallinen menar att han tror att även Färjestad kände att parterna behövde gå vidare från varandra.
– Jag kan inte göra så mycket. Jag jobbade hårt. Jag gjorde mitt jobb. Mer än så kan jag inte göra. Coacherna har sina favoriter och jag var inte deras favorit. Jag tror alla insåg att det inte var det bästa om jag var kvar där, så jag började leta efter en annan lösning. Det tog lite för lång tid kanske, men det tar alltid lite tid när man bryter kontrakt.

Nu hoppas Tomi Sallinen på en nytändning i Brynäs.
– Jag är glad över att få vara här. Missförstå mig inte, men det känns som att jag slösat bort första halvan av säsongen. Min säsong börjar egentligen nu, efter nyår. Nu ska jag bara fortsätta jobba hårt, för det är fortfarande långt kvar på säsongen.

Med tanke på hur jämn SHL är den här säsongen – vad tror du är rimligt för Brynäs att uppnå, baserat på det du sett av dem?
– Det är svårt att säga, jag vet inte så mycket om laget än. Men det känns som att vi har en bra struktur. Vi har en bra offensiv kraft, en bra defensiv och bra målvakter. Men det är svårt att gissa eftersom det är så jämnt. Förlorar du två raka matcher är du utanför slutspel och vinner du två raka är du topp-tre, typ.
– Jag tror både fansen och spelarna gillar när det är så här jämnt. Jag tror vi kommer kunna vara topp-sex. Jag vet inte vad Brynäs har som uttalat mål, men för mig känns topp-sex realistiskt.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten