Matt Carey är redo att ta klivet från Hockeyallsvenskan till SHL.
SHL

Nya Rögleforwarden redo att ta nästa kliv: ”Lärt mig att spela mer europeiskt”

Igår blev det klart att den kanadensiske centern Matt Carey lämnar Karlskrona för spel i SHL och Rögle. I en intervju med hockeysverige.se berättar Carey om fjolårets uppbrott med Leksand, säsongen i Karlskrona och framtiden med Rögle.
– Att komma till SHL från Hockeyallsvenskan är för mig som att komma upp till NHL, säger Carey till hockeysverige.se.

I november förra året meddelade Leksand att man värvat NHL-meriterade Matt Carey från Grand Rapids. Det blev ingen poängsuccé. På 30 matcher svarade han för fyra mål och totalt tolv poäng. Det blev inte heller någon fortsättning i klubben.

I stället valde Patric Larsson, sportchef i Karlskrona, att plocka ner honom till Blekinge. Där har han gjort en mycket fin säsong, vilket nu har gett honom en biljett till SHL och Rögle, en klubb han kommer tillhöra resten av säsongen.
– Hur det kommer sig att jag lämnade Leksand? Dom ville gå en annan väg och prova andra möjligheter och spelare. Jag var okej med det och ville själv också prova på något nytt, berättar kanadensaren och fortsätter:
– Det var anledningen. Ibland fungerar det inte speciellt bra och då är det lika bra att prova på något annat. I Karlskrona hade jag en större möjlighet att lyckas och bli mer involverad i laget.

STOR DEL I OMBYGGNATIONEN

Förra säsongen slutade nästan lite märkligt för Leksand. När laget var som bäst plockades två tyska landslagsspelare, Marcel Müller och Daniel Pietta, in. Efter det såg laget skakigt ut istället för stabilt. I slutändan missade dessutom Leksand möjligheten att ta sig upp till SHL.
– Laget vi hade var riktigt bra redan innan tyskarna kom in. Jag tycker ändå att dom hjälpte oss en del till slutspelet. I slutet gick vi ändå ner oss som lag. Vi spelade många matcher och killarna började bli lite trötta. Vi hade behövt vara lite mer fräscha. Dessutom hade vi en del skador. Bland annat var Pietta borta sista matcherna.
– Så här blir det ibland. Vissa lag är mer fräscha än andra och det var den situation som Leksand hamnade i då vi kom till avgörandet.

I maj blev det klart att Matt Carey istället valde spel för Karlskrona.
– Patric Larsson rekryterade mig. Han verkade vara en bra kille. Karlskrona hade just åkt ner från SHL och ville bygga om sitt lag. Jag skulle få chansen att vara en stor del i det och det var också anledningen till att jag valde Karlskrona.


Matt Carey i Leksandströjan. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån

ANPASSAT SPELSTILEN

Det blev totalt 32 matcher, sex mål och totalt 21 poäng i Karlskrona-tröjan innan 26-åringen skrev på för Rögle.
– Jag fick verkligen vara en del av Karlskronas ombyggnad av laget precis som man sagt. När jag ser tillbaka på min säsong där så är det mycket positivt.
– Det var, som sagt var, ett lag under uppbyggnad och vi hade gärna vunnit flera matcher. Men om jag ser till min egen säsong så har den varit väldigt bra. Under den här första delen av säsongen har jag utvecklat mig väldigt mycket som hockeyspelare. Framförallt har jag blivit en mer europeisk hockeyspelare än nordamerikansk.
– Alltså, jag har lärt mig att spela mer europeiskt. Ove Molin och Arto (Miettinen) har hjälpt mig mycket där.

Vad ser du som den stora skillnaden mellan hockeyn i Nordamerika och den här i Europa?
– Det är en stor skillnad. När jag spelade i Leksand spelade jag mer nordamerikanskt med mycket tacklingar. I Nordamerika är isen mindre och då tror jag att man måste spela mer fysiskt. När jag kom till Leksand trodde jag att jag skulle fortsätta spela det spelet och ha den rollen. Till slut började jag bli jag bli sliten eftersom det tar på kroppen att spela det spelet.
– I Europa är det många skickliga spelare, men det går lite långsammare eftersom isen är större.

”KOMMER FORTSÄTTA SPELA MITT SPEL”

Hur gick tankarna då du fick höra att Rögle var intresserade av dig?
– Mest att det var spännande. När du ser tillbaka på din karriär vill du se vilka möjligheter du fått och vilken väg du tagit för att nå så hög nivå som möjligt.
– Jag kommer från Karlskrona som har ett lag som är väldigt passionerat och som hjälpte med mig mycket med egentligen allt. Att sedan få chansen att komma till SHL från Hockeyallsvenskan är för mig som att komma upp till NHL, alltså att få komma upp till nästa nivå. Vi får se närmsta dagarna hur det kommer bli här, men det ska verkligen bli spännande att spela på högsta nivån här i Sverige.

Matt Carey har också en bekant i Rögle sedan tidigare.
– Ja, Daniel Bertov och jag spelade tillsammans förra säsongen. Sedan känner jag en av assisterande back-coacherna, Cory Murphy, som spelade i Karlskrona förra säsongen. Det ska bli kul att träffa dom igen.


Det blev 21 poäng på 32 matcher i Karlskrona för Carey. FOTO: Magnus Lejhall/Bildbyrån

När vi får den här intervjun med Matt Carey har han bara varit i Ängelholm under några timmar och håller tillsammans med sin flickvän fortfarande på att packa upp sina väskor.
– Nu har jag bara varit här i stan under tre, fyra timmar, skrattar Matt Carey och fortsätter:
– Det är en fin lägenhet och klubben har tagit väl hand om oss. Vi håller på att bära upp våra saker från lastbilen till lägenheten och det är verkligen ganska många saker. Alla har varit ”super-nice” så här långt.

Vad är ditt mål med spel i Rögle den här säsongen?
– Att komma in och hjälpa laget så mycket som möjligt. Mitt mål är att göra mitt bästa, försöka spela så fysiskt jag kan och göra det jag är bäst på.
– Jag har vunnit mycket tekningar den här säsongen, varit framgångsrik i viktiga situationer under matcherna och hjälpt mitt lag i ”special teams”. Jag kommer fortsätta spela mitt spel som är ganska fysiskt och hjälpa mitt lag och mina kedjekamrater genom att ge mycket energi.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch
torsdag 25 augusti
18:00 Frölunda - Linköping Träningsmatch
18:00 Malmö - Färjestad Träningsmatch
19:00 HV 71 - Oskarshamn Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten