181013 HV71:s Christoffer Persson under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Örebro den 13 oktober 2018 i Jönköping. …
SHL

Mardrömsbeskedet: HV71-backen blir borta länge

ANNONS

HV71 tvingas klara sig utan Christoffer Persson under den överskådliga framtiden. Idag meddelade Jönköpingsklubben att 33-årige backen missar två månaders spel efter en handoperation.

Christoffer Persson har noterats för tre assist på 24 matcher för HV71 den här säsongen. Nu tvingas Jönköpingsklubben klara sig utan veteranbacken. Han missar nämligen de kommande två månaderna efter att ha opererat en sena i handen.
– Christoffer opererades idag och en sena i handen var påverkad och den har vi nu åtgärdat. Vi räknar med minst två månaders konvalecens, säger HV71:s läkare Jonas Kalman till klubbens hemsida.

LETAR FÖRSTÄRKNING

I och med omfattningen på Perssons skada kan nu klubben välja att leta efter en ersättare.
– Vi tittar och håller koll på marknaden. Vi får se hur det blir med Persson och vi får utvärdera situationen utefter den information vi får där. Börjar Martin (Thörnberg) spela kontinuerligt måste vi värdera in det, då hamnar vi i en bättre situation naturligtvis. Vi får utvärdera det också, säger HV71:s sportchef Johan Hult till Jönköpings-Posten.

Thörnberg har missat hela säsongen på grund av en skada, men som hockeysverige.se rapporterade om förra veckan närmar sig forwarden en återkomst.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL