4.07436358 Feb 17, 2018; Tampa, FL, USA; New Jersey Devils goaltender Eddie Lack (31) makes a save against the Tampa Bay Lightning during the second period at Amalie Arena. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

Säsongen över för svenske målvakten efter höftoperation

ANNONS

Eddie Läcks säsong är över. Det meddelar AHL-klubben Binghamton Devils på Twitter. Målvakten har opererats för en höftskada och kommer att missa resten av säsongen.

Eddie Läck skrev ett nytt kontrakt med New Jersey Devils inför säsongen och fick starta säsongen i Europa och slutligen Göteborg med NHL Global Series-mötet med Edmonton Oilers. Detta på grund av Cory Schneiders skadebesvär.

Men det blev inga NHL-matcher för 30-åringen. 30 oktober skickades han ned till AHL och farmarlaget Binghamton Devils. Där blev det bara sex matcher innan en skada stoppade svenskens framfart. Nu meddelar Devils att Läck har spelat klart.

Eddie Läck har spelat i Nordamerika sedan han lämnade Brynäs för Vancouver Canucks organisation 2010. Sedan dess har han spelat NHL-hockey för Vancouver, Carolina, Calgary och New Jersey.

Den här säsongen hade han en räddningsprocent på 86,3 på de sex matcher han gjorde i AHL.

Den här artikeln handlar om: