Jacob Moverare trivs med hockeylivet i Göteborg. …
SHL

Frölundas backlöfte njuter av SHL-tillvaron: ”Har tagit steg för varje dag”

Efter två säsonger i den kanadensiska juniorligan tog 20-årige Jacob Moverare inför den här säsongen steget från junior- till seniorhockey. Istället för spel i Los Angeles farmarlag Ontario Reign fick den tidigare JVM-backen chansen att återvända till Sverige för SHL-spel i Frölunda.
– Det kändes som en utmärkt lösning så det var bara positiva tankar när det blev klart att jag skulle åka från Nordamerika, säger Moverare till hockeysverige.se.
 

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Jacob Moverare skrev NHL-kontrakt med Los Angeles Kings bara ett par veckor efter att han draftats som 112:e spelare totalt i draften 2016. Den dåvarande HV71-talangen tog då klivet över till andra sidan Atlanten för spel i det kanadensiska juniorlaget Mississauga Steelheads i Ontario Hockey League (OHL).

Inför den här säsongen var Moverares tid som junior över och för första gången i karriären skulle den 20-årige backen från Östersund spela seniorhockey (bortsett från fyra SHL-matcher med HV71 säsongen 2015/16). NHL-spel med Los Angeles var förstås drömscenariot för den storvuxne backen, men det stod tidigt klart att spel i världens bästa liga inte var aktuellt ännu.

Men istället för spel i Kings farmarlag Ontario Reign blev Moverare utlånad till Frölunda – något som han själv välkomnade med öppna armar.
– Los Angeles hade riktigt många backar under kontrakt. När möjligheten att jag kanske skulle kunna lånas ut till Frölunda dök upp tyckte de att det var en riktigt bra lösning för båda parter. Jag hade aldrig riktigt spelat i SHL, förutom någon match med HV71. Jag hade hört från andra att det var jäkligt kul att spela här så jag kände att det var en möjlighet som jag ville utforska, berättar Jacob Moverare för hockeysverige.se.


Jacob Moverare gör sin första säsong i SHL. FOTO: Michael Erichsen/Bildbyrån

”GJORT DET RIKTIGT BRA”

Moverare står noterad för 22 matcher i Frölundatröjan under vintern och har snittat drygt 15 minuter i istid under dessa matcher. Efter två år i Nordamerika krävdes det en liten omställningsperiod till den stora rinken igen, medger 20-åringen.
– Det var lite krångligt i början, men jag tycker att jag kom in i det rätt fort. Sen är alla killar här i laget riktigt schysta och har tagit hand om mig från första dagen. Jag kom in i gruppen direkt, vilket också underlättar på isen. Det tog ett par matcher innan jag kom in i det på riktigt, men nu känner jag att jag är inne i det.

Frölundatränaren Roger Rönnberg är imponerad över vad han sett från Moverare under första halvan av säsongen.
– Han har gjort det riktigt bra sen han kom in, tycker jag. Han har ett oerhört högt tak för hur bra han kan bli och han har tagit steg för varje dag som han har varit hos oss. Han har spelat oerhört lugnt och förtroendeingivande. Han lär sig nya saker varje dag och är en oerhört fin kille att jobba med, säger Rönnberg och medger samtidigt att det finns en del utvecklingspotential hos sin backadept:
– Han behöver jobba mycket med sin fysik – det när nog det viktigaste. Sen finns det vissa tekniska detaljer som han behöver slipa på, som skridskoåkningen till exempel. Men han har fantastiska egenskaper som spelare i det taktiska, så det finns en riktigt bra grund att jobba med.

SAKNAR JVM-GÄNGET

Just nu pågår JVM i Kanada för fullt. Förra året var Moverare en viktig kugge av det svenska landslag som tog silver i turneringen. Liksom som för de flesta andra spelarna var turneringen ett minne för livet. I efterhand kan han nu känna glädje och stolthet över silvret, men det är inte framgångarna på isen som etsat sig fast starkast i 20-åringens minne från turneringen.
– Nej, det är nog lagsammanhållningen. Jag älskar varenda en av de som var där, vi hade ett så jäkla skönt lag. Jag vet att det är lite orealistiskt, men det hade varit jävligt kul om vi alla skulle kunna spela tillsammans igen i något lag någon gång. Det var ett så himla skönt gäng och ibland kan jag sakna det, säger Moverare.


JVM var ett minne för livet för Jacob Moverare. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån

Fjolårssäsongen innehöll, förutom JVM-spel, även spel med Mississauga i OHL. Att spela juniorhockey i Kanada skiljer sig en hel från Sverige, där den största skillnaden förmodligen är det stora intresset kring juniorlagen.
– Visst, alla hade inte fullsatt på sina matcher, men det var ändå minst 4 000 på de flesta matcherna. Det är rätt coolt att spela juniorhockey när det kommer så pass mycket folk. Det var en riktigt cool upplevelse och jag ångrar verkligen inte att jag åkte över.

ÅTERVÄNDER GÄRNA TILL FRÖLUNDA

Moverare fick även äran att vara assisterande kapten för Steelheads under den gångna säsongen. På 32 matcher stod 20-åringen för 21 poäng (3+18).
– Det var två riktigt roliga år. Vi hade bra lag under båda mina år där borta. Vi gick lite bättre resultatmässigt under mitt första år, det andra året fick vi inte riktigt ihop gruppen, tyvärr. Men det var två roliga år där jag känner att jag utvecklades mycket som spelare där jag framförallt tog kliv framåt när det gäller skridskoåkningen.

Nu väntar en spännande vår för Moverare med Frölunda. Efter en imponerande första halva av säsongen toppar Göteborgslaget SHL-tabellen efter 30 spelade matcher. Efter säsongen återvänder Moverare till Los Angeles och vad som gäller nästa säsong är fortfarande ovisst.
– Det är upp till Los Angeles och vad de har för planer för mig. Jag fokuserar bara på nuet, sen får man se vad som händer i framtiden, säger Moverare som dock inte hymlar om att en återkomst till Frölunda nästa säsong inte skulle vara helt fel.
– Ja, om möjligheten skulle finnas så skulle det så klart vara ett bra alternativ. Jag tycker det är jäkligt skönt att vara i Sverige, det är liksom hemlandet med allt vad det innebär. Sen är SHL även en riktigt bra liga, men det är som sagt Kings som bestämmer.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten