Sök
Isac Brännström.
SHL

Brännström börjar hitta rätt efter petningen: ”Känner mig hemma”

Isac Brännström håller fortfarande på att anpassa sig till seniorhockey. Han öste in poäng i juniorligorna men har inte fått det att lossna i A-laget. Efter att ha blivit petad och fått begränsat med istid i säsongens inledning börjar 20-åringen nu hitta rätt i klubben.
– Just nu känns det väldigt bra i HV, jag känner mig hemma här, säger han till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Under fredagskvällen tog HV71 sin tredje raka seger efter att ha besegrat Malmö med 3-1. Det är klubbens sjätte seger på åtta matcher och man avancerar ytterligare i tabellen till en nionde plats. HV:s Isac Brännström är naturligtvis nöjd med lagets insats.
– Otroligt skön och viktig seger, vi behöver varje poäng vi kan få. Vi har tagit flera trepoängare här på slutet och jag tycker att vi spelar riktigt bra just nu, säger han.

Brännström själv hade ett par chanser i matchen när han bröt in framför mål men lyckas inte förvalta sina läge och lämnade matchen poänglös men är positiv till den egna insatsen.
– Jag tycker jag spelar bra ikväll. Till skillnad från början av säsongen så tycker jag att jag skapar mer och tar mig till farligare lägen och tar fler skott. Jag tycker att jag har spelat bra de senaste matcherna och jag trivs i min kedja med (Johan) Johnsson och (Andreas) Thuresson.


Isac Brännström firar efter att ha gjort mål för HV71, totalt har han gjort fyra mål för klubben. Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Isac Brännström fostrades i Nässjö tillsammans med lillebrorsan Erik och tog sedan klivet vidare till HV71:s juniorlag. 20 år gammal gör han sin första hela säsongen som senior och hittills har det blivit två mål på 26 matcher för Brännström den äldre. Det är samma antal som han noterades för under sina 30 matcher i HV-tröjan förra säsongen.
– Jag hade lite begränsat med istid i början av säsongen, tycker ändå att jag har spelat bra. Jag känner att jag bidrar mer nu än jag gjorde tidigare på säsongen. Då spelade jag mer ”safe” och bidrog inte så mycket framåt. Nu känns det mycket bättre och jag jobbar mer med fötterna, vrider och vänder lite på motståndarna mer. Början var bra men nu är det ännu bättre.

PETAD – KRIGAT SIG TILLBAKA

Istiden har varit ett problem för Brännström som är den ordinarie forward i HV71 som snittar minst tid på isen per match med 7:25 minuter. I vissa matcher har han inte fått spela överhuvudtaget utan tvingats titta på matchen från antingen bänken eller läktaren. Efter det har han däremot tagit chansen igen och fått spela mer och imponerat spelmässigt, även om poängen inte alltid har trillat in.
– Nu på senaste tiden har jag ändå legat över tio minuter per match. Det är klart att det blir lättare att komma in i det när man får spela mer kontinuerligt. Sedan tycker jag ändå att jag gjort det okej med den istiden jag fått. Men det är klart att mer speltid ger bättre förutsättningar så det känns kul att få spela mer.

Hur kändes det att bli petad?
– Väldigt tungt, jag fick verkligen kriga för att ta mig tillbaks. Vi var inne i en tuff period där också och förlorade många matcher så man ville ju in och hjälpa till. Det var tufft att sitta på bänken och tvingas titta på, jag har krigat här på gymmet och träningar och stannat extra så nu känns det som att det äntligen ger resultat.
– Jag försöker alltid ge järnet, ge hundra procent varje dag jag kommer in hit. Får man inte spela så kan jag inte påverka mer än att göra mitt jobb. Nu har jag fått tillbaka förtroendet och jag tycker att jag har tagit tag i det mer.

”HV ÄR VERKLIGEN MIN FAVORITKLUBB”

Förra säsongen lånades han ut till Tingsryd för att få spela mer och få mer erfarenhet av seniorspel. Han fick även spela i HV:s J20-lag och snittade där över en poäng per match i såväl grundserien som slutspelet. 20-åringen känner däremot inte att han är i behov att lånas ut igen för att få mer speltid.
– Just nu känns det inte aktuellt med en utlåning för jag har fått spela mer på senaste tiden.
– Det är klart att om jag skulle gå till en annan klubb så hade jag kanske fått spela powerplay och sådär. Just nu känns det väldigt bra i HV och jag får spela i tredjelinan, jag känner mig hemma här.

Isac Brännströms kontrakt med HV71 går ut efter säsongen. Än vet inte han inte hur det blir för egen del när pucken släpps för säsongen 19/20 men han är däremot väldigt klar med vad han vill.
– Helst av allt vill jag vara kvar här. Jag växte upp med HV71, varit och kollat på många matcher här i Kinnarps och kollade alltid på tv hemma när jag kunde. Jag har följt HV i alla år och det är verkligen min favoritklubb. Det är klart att jag vill stanna kvar här.


Isac Brännström tillsammans med lillebrorsan Erik Brännström i HV-tröjan i en match mot Leksand 2017. Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

”STOLT ÖVER LILLEBRORSAN”

Isac ingår verkligen i en hockeyfamilj. Pappa Niklas Brännström spelade 341 matcher i Elitserien för fyra klubbar, bland annat HV71. Mer känd är däremot Isacs ett år yngre bror Erik Brännström. Erik har spenderat årets säsong i AHL för Vegas farmarlag Chicago Wolves efter att ha imponerat stort i HV71 förra säsongen. Han är även lagkapten för Juniorkronorna i årets JVM och har stått för tre mål på två matcher från sin backposition. Storebror Isac säger att han imponeras av sin lillebror som säkerligen kommer att få chansen i NHL om succén fortsätter.

Hur följer du Eriks framfart i JVM?
– Jag satt uppe och kollade på matchen mot Finland när han gjorde två mål. Han har börjat otroligt starkt, ser väldigt stabil ut både framåt och bakåt. Kul att han fick ta kaptensrollen också och att det har lossnat för honom så pass tidigt, säger Isac Brännström och fortsätter:
– Jag är väldigt stolt över honom, han har verkligen förtjänat att få vara där han är idag.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten