Sök
Nyheter
ENGLUND: Ett par tankar efter en kväll i Himmelstalundshallen

Jag ärade Himmelstalundshallen ett besök och bevittnade Vita Hästen – MoDo igår. Få förvaltade målchanser till trots var matchen en mycket underhållande batalj som slutade 0-1.

Reflektioner från matchen:

I MoDo-lägret så fortsätter man att jaga ut sina motståndare ur burskydd när man själv spelar boxplay. Jag kan förstå att man i spel lika många på banan jagar fram motståndare för att tvinga dem göra något de inte vill. Gör man det däremot i ett 4-5-boxplay innebär det att motståndarna, även om det kan vara osynkat, får en tämligen enkel ingång i anfallszonen med det numerära övertaget 5-3. Är man dessutom skickliga kan man till och med gå på ett snabbt avslut i ett flygande anfall. Jag har sett MoDo släppt in två mål på det sättet denna säsong och även om man inte blev straffade igår kommer fortsättningsvis att bli det när man möter skickligare motståndare.

Med tre minuter kvar av den första perioden hade MoDo ett kontrollerat uppspel där samtliga fem spelare startade bakom den egna förlängda mållinjen. På en given signal när puckhållaren klappade klubban i isen startade man det omvända ”flying V” från filmen Mighty Ducks.

HÖGA PRESSEN KAN STRAFFA SIG

Förstauppställning i powerplay visade stundtals prov på sina kvalitéer. Firma Johnson/Karlkvist hittade varandra i fina genomspel framförallt första halvan av matchen. Även om det inte blev något mål i spelformen igår så såg jag goda tendenser. Ett fungerande powerplay är en nyckel till att vinna tuffa matcher och jag tror att herrarna Johnsson och Karlkvist är killarna man ska förlita sig på för att få MoDos usla pp-statistik att lyfta.

MoDo gillar att pressa högt och gå hårt med många spelare i sin iver att vinna pucken. När man lyckas är det naturligtvis bra att pucken vinns högt upp i banan och kan därigenom börja spela anfallshockey i ett tidigt skede. När motståndarna lyckas spela sig ur pressen är man oerhört sårbara. Man har ofta tappat tre spelare i pressen och motståndarna får ”flyga” genom mittzonen med backcheckande spelare är för långt ifrån för att backarna ska kunna hålla höjd och spela på linjerna. Skickligare lag än gårdagens motståndare kommer att syna MoDos höga press oftare.

Har man tillräckligt skridskostarkt lag för att spela den typen av hockey? I matcherna jag sett MoDo, spelar man på samma sätt mot alla motståndare. Alltså oavsett om man är det spelförande laget eller inte. Jag är inte övertygad om att det är vägvinnande i längden.

VARFÖR SPARAS INTE STJÄRNORNA?

För Vita Hästens del så gjorde man i mitt tycke en helt okej match där man inte alls kunde se att 15 poäng skiljer till närmsta lag i tabellen. Annars började matchen på ett typiskt sätt för ett lag med motvind, Amil Krupic snubblade nämligen på blålinjen vilket resulterade i ett friläge redan efter cirka tio sekunder. Man klarade sig undan baklängesmål den gången med nöd och näppe efter videogranskning.

Man höll uppe spelet väl och fick även skapliga spelvändningar när man lyckades spela sig ur MoDos höga press. När väl chanserna skulle förvaltas sken dock det bristande självförtroendet igenom. Jag räknade till inte mindre än tre chanser där målet var mer eller mindre öppet men pucken ville inte in.

Lagets två största stjärnor Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson har burit lagets offensiv på sina axlar under många år nu. Denna säsong envisas man dock med att spela dessa i boxplay. Jag behöver bara ögna igenom hästarnas laguppställning för att hitta 15 spelare som skulle göra ett lika bra jobb i boxplay. Nä, jag hade sparat istiden så spjutspetsarna är fräscha i offensiva situationer istället. Dessutom handlar boxplay mycket om att ligga i pucklinjen och att ”käka puck”, med andra ord handlar det om att få stenhårda slagskott på kroppen. Mitt öga säger mig att varken Eriksson eller Samuelsson är särskilt villiga att ta ett skott för laget. Det må vara två av seriens skickligaste hockeyspelare men nyttja killarna till det de är bra på istället för att slösa deras krafter på defensiva uppgifter. Nu höll man förvisso tätt i boxen igår men det kostade i form av offensiv kraft.

DEGERSTEDT GÅR UNDER RADARN

Förutom matchens målvakter Viktor Kokman och Linus Lundin var respektive lags bästa spelare Arvid Degerstedt och Patrik Karlkvist. Att Karlkvist är en duktig hockeyspelare vet alla som följer ligan redan om, däremot gör Degerstedt sin debutsäsong och går lite under radarn. Han tar för sig rejält i spelet både med och utan puck. Han är stor i det fysiska spelet och vinner därigenom en hel del puckar vilket är en ingrediens Vita Hästen varit för dåliga på i år. Det ska bli intressant att se hur många säsonger som krävs innan Arvid tillhör det absoluta toppskiktet av spelare i ligan. Jag gissar att det dröjer två säsonger innan vi börjar nämna killen i samma mening som spets.

Under gårdagens match skickade Vita Hästen ut ett pressmeddelande att ordförande Yvonne Anglesjö avgår med omedelbar verkan efter att ha fått utstå både inbrott och hot. Detta är riktigt tråkigt och jag fördömer allt som förknippas med brott och hoppas innerligt att polisen får tag på dessa ynkryggar. Meningsskiljaktigheter är en sak, hot en helt annan.

Jag vill även passa på att skicka mina tankar till Tobias Forsberg som ligger på Sahlgrenska sjukhuset efter hans otäcka smäll i matchen mot Almtuna. Jag håller tummarna för att allt kommer gå bra.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten