Sök
Stephan ”Lillis” Lundh känner att misslyckades i sitt mentorskap för Johan Lindbom, trots SM-guldet.
SHL

”Kände mig misslyckad när Johan fick sparken”

Han värvades till klubben som en mentor för Johan Lindbom och resten av ledarteamet. Nu har han istället fått ta över skutan själv och ska leda HV71 uppåt i tabellen.
– Jag skulle vilja vara i HV till jag går i pension, säger Stephan ”Lillis” Lundh till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var inte länge sedan majoriteten av hockeyintresserade tittade på HV71 och direkt tänkte kris, åtminstone sportsligt. Efter att ha förlorat fem matcher i rad låg laget elva i tabellen och hade sju poäng till slutspel men endast två poäng ner till negativt kval. Något var tvunget att ske och HV71 agerade genom att sparka guldtränaren Johan Lindbom.

Drygt en månad senare har HV71 tagit sig ovanför sträcket och ligger på den sista slutspelsplatsen i SHL. Med nye huvudtränaren Stephan ”Lillis” Lundh vid rodret har man tagit fem segrar på sju matcher. Med det är man seriens näst formstarkaste lag över sju matcher.

”Lillis” har gjort det mesta man kan. Han har vunnit flera SM-guld och SM-silver, blivit utsedd till årets tränare i SHL, varit förbundskapten för Tre Kronor och avancerat till HockeyAllsvenskan med Pantern. Han har dessutom varit tränare i snart 30 år, med det är han en av de mest rutinerade coacherna i SHL säsongen 18/19.

JOBBAT MYCKET MED OFFENSIVEN

Denna rutinen var attraktiv för HV71 som under 2016 kände att man behövde en meriterad coach som kunde agera mentor åt oprövade Johan Lindbom samt flera andra i ledningen. Det blev succé direkt med ”Lillis” i båset som assisterande tränare och klubben tog sitt femte SM-guld. Därefter gick det inte lika bra och nu har Lundh gått upp sig och blivit huvudtränare istället för Lindbom. Han berättar hur han har upplevt den första tiden för hockeysverige.se.
– Delade känslor, det är aldrig roligt när man blir tvungen att förändra i en ledargrupp. Samtidigt för mig så fanns det inga alternativ än att säga ja till det ansvaret, jag är ju mer van vid den här rollen. Sedan har jag ett enormt bra team runt mig, inte bara killarna i laget utan mina kolleger Nicklas Rahm, Jonas Holmström och William Rahm, säger han och fortsätter:
– Hela uppsättningen tränare vi har i HV tycker jag är riktigt bra så det känns lätt att jobba. Jag tycker att vi arbetar hårt för att förändra saker, vi har fortfarande problem att göra mål och i powerplay. Just de offensiva bitarna har vi försökt skruva till. Något som är bra att vi ändå hamnar i lägen. Just idag har vi ett jättebra powerplay utan att få utdelning och skapar enormt vassa målchanser. På något sätt gäller det att ta sig ur denna ekluten som vi är i och jag tycker att vi har börjat bra i alla fall.

Det har gått mycket bättre för er sedan du tog huvudansvaret, vad har du förändrat?
– Jag tror att förändringen ibland är sättet du talar, sättet du säljer in. Det jag har försökt trycka hårt på är att vi ska spetsa till offensiven. Jag vet att det gör också att det lättar lite på killarna för annars tänker man bara på att inte släppa in mål men nu fokuserar vi på att göra mål.
– Vi vill ha ett rakare spel, ta upp pucken och sätta igång första aktionen snabbare för att komma in i anfallszon med mer kontrollerad puckkontroll. Nästa steg har varit att skapa mer tid, mer farligheter och vara starkare på puck i anfallszon. Vi tycker att vi mest bara var inne och gästspelade där tidigare. Det har blivit bättre enligt mig. I takt med framgångarna tror jag också att det kommer att se ännu bättre ut.

”GUNNARSSON GER OSS ALLTID CHANS ATT VINNA”

”Lillis” vill däremot understryka att spelet inte var så illa när han tog över. Av de fem raka förlusterna klubben hade innan han tog över var det en uddamålsförlust och tre strafförluster.
– Det vi fortfarande behåller sedan dess, tycker jag, är att vi är svåra att göra mål på, även om det blev tre mål mot Färjestad innan jul. Vi släpper in väldigt få mål och har ett bra försvarsspel och det har gjort att vi har kunnat tryckt mer på de offensiva bitarna. Gunnarsson i målet ger oss också chansen i match efter match att vinna.


Stephan Lundh i sin första match som huvudtränare för HV71. Foto: Bildbyrån

Det ligger något i det ”Lillis” säger, i skrivande stund är det endast tre lag i SHL som har släppt in färre mål än HV71. En anledning har naturligtvis varit försvarsspelet men som han också nämner så kan en stor anledning stavas Jonas Gunnarsson.

Det är något annat som Lundh har förändrat, innan han tog över stod Gunnarsson nästan lika många matcher som målvaktskollegan Felix Sandström. Därefter har ”Gunnar” stått alla sju matcher och hållit tre nollor med ”Lillis” vid rodret. Ett medvetet val menar coachen själv.
– Felix tävlar stenhårt, sedan var han tyvärr sjuk under landslagsuppehållet. Det gäller samma för målvakter som för utespelare att den bästa för dagen står. Vi är i den positionen att vi kan inte tänka på att alla ska få spela lika mycket. Jag tycker däremot att Felix är bra och vi har ganska många matcher på kort tid framöver och kommer behöva rotera. Jag tycker att vi har det bra ställt på med två bra målvakter. När Felix stod så kan det ha handlat mycket om att vi var ineffektiva framåt.

”MISSLYCKADES SOM MENTOR FÖR JOHAN”

HV71 blev Stephan Lundhs fjärde SHL-klubb som tränare. De tidigare tre var Djurgården, Malmö och Frölunda. Efter det valde han däremot att blicka ut mot Europa. Han spenderade tre säsonger som huvudtränare för Dunaújvárosi i Ungern innan han vände hem till Sverige och Pantern.

Tänkte du på SHL när du var i Ungern och nere i Hockeyallsvenskan med Pantern?
– Nej, absolut inte. Jag har haft turen i min karriär att få vinna det man kan vinna. Jag har varit tränare för de flesta landslagen. Jag kände när jag åkte utomlands så var det ny grej att uppleva. Jag började högst upp som tränare för Djurgården i gamla Elitserien då. Jag tänkte att det vore skönt, när man väl sitter där i gungstolen, att ha kunnat få uppleva det mesta på alla nivåer.
– Det var skitkul där i Ungern och få vinna allt som gick där och sedan komma tillbaka till Sverige och division ett med Pantern och gå upp med hjälp av laget och sedan hålla oss kvar. Efter det dök det här upp, HV frågade egentligen mig ett år tidigare men då ville jag vara kvar i Pantern.
– Detta var ju en ny roll för mig att fungera som en mentor och stötta, för många i HV var på den tiden ganska gröna och oerfarna. Det var en jätterolig roll vilket också gör att jag känner mig lite misslyckad då jag skulle hjälpa Johan bli en stabil SHL-coach och så fick han gå istället.

”HAN ÄR EN FANTASTISK MÄNNISKA”

Men ni vann ju ändå ett SM-guld tillsammans?
– Ja, verkligen. Det kan man aldrig ta ifrån oss. Johan var med och ledde HV till ett SM-guld första året jag var med. Jag har själv varit i en liknande situation i Frölunda, vi tog SM-guld 2005 och sedan silver året därpå men sedan när det gick knackigt på hösten så fick man gå. Det känns ju alltid surt, man vill ju ställa saker och ting till rätta. Samtidigt är det något som triggar en vilket också var en stor anledning att jag kom tillbaka till SHL, för att tävla på den högsta nivån, med de bästa, mot de bästa.


Stephan ”Lillis” Lundh och Johan Lindbom tillsammans i båset under SM-slutspelet 2017. Foto: Bildbyrån

Hur skiljer sig ditt ledarskap mot Lindboms?
– Oj, det är en svår fråga. Johan är en fantastisk människa. Det är väldigt svårt att säga. Jag gillar att leva mig in i allting men Johan var också enormt engagerad. Det är en tuff värld det här och det är resultatbaserat. Det är alltid lättare att kapa ett huvud än 25 andra. Den frågan får jag nog passa på, det får andra runt omkring mig svara på istället.

OVANT ATT VARA ASSISTERANDE

Efter att varit ”boss” i flera år som huvudtränare fick Lundh istället ta ett steg tillbaka och bli assisterande. En annorlunda roll för honom då han hunnit vänja sig vid att alltid ha sista ordet. Mycket hade även förändrats under de fem åren han var borta från den svenska högstaligan.
– Det var ovant för under tiden jag var borta så bytte det namn till SHL. Nu har man även större ledarteam. Samtidigt kan jag ju bara vara mig själv men det är klart att det blir annorlunda när du är van att bestämma och ha sista året så det var lite ovant. Jag har alltid hållit på med det här för lagidrotten, jag vill känna mig som en del av framgången likväl som en del av motgången.
– För mig handlar det om att vi som är vid sidan av, vi ska försöka krävas av och jobba precis som killarna ute på isen. Jag har ingen prestige egentligen i att vara just huvudtränare utan jag vill vara en del av något oavsett roll. Det är klart att det är lättare när man är van, jag har ju varit huvudtränare nästan hela min karriär och det kanske är där jag ska vara, där jag passar bäst.


”Lillis” poserar med Le Mat-pokalen efter Frölundas SM-guld 2005. Foto: Bildbyrån

Hur skiljer du dig som assisterande jämfört som huvudtränare?
– När man är assisterande så, många gånger, vill man kanske kliva in men försöker samtidigt att undvika att prata i mun på någon annan och ta över för mycket. Det är klart att i vissa situationer då går man på ryggmärgen. Jag har hela tiden förmedlat det jag tycker och tänker. Sedan är det ju så att om jag säger något till dig och du ska förmedla det vidare så blir det inte likadant som jag vill. Ibland är det inte en större skillnad än att det är en annan person som pratar, en annan röst. Någon som kanske trycker på detaljer som ingen annan gör.

”TRIVS ENORMT BRA I HV”

Enligt ”Lillis” var det en självklarhet att återgå till jobbet som huvudtränare när chansen dök upp. Han tycker att det är där han fungerar bäst och det är där han trivs mest.
– Jag har svårt att undgå ansvar. Sedan är det klart att det är synd för man har jobbat med en människa man tycker om och hela den biten. Samtidigt är HV71 nummer ett och jag är tvåa. Ger de mig det ansvaret så är jag ganska trygg med det, jag tvivlade inte en sekund utan direkt när frågan ställdes så sade jag ja direkt.

Hade du i bakhuvudet att du ville bli huvudtränare igen, oavsett lag?
– Jag hade inte tänkt så långt utan har haft lyxen att kunna ta ett år i taget. Jag har alltid haft möjlighet att välja, aldrig tvingats stå utan valmöjligheter. Mitt kontrakt går ut efter den säsongen, jag vet inte vad som kommer att hända. Jag vet bara att jag trivs enormt bra i HV och i min situation och skulle de fråga om jag ville vara kvar så skulle jag ha väldigt svårt att tacka nej. Vi får väl se, näsan räcker inte mer än dag för dag och varje dag är viktigt för oss så jag tänker inte så långt framåt. Jag försöker vara här i nuet eftersom det känns viktigast då vi är där vi och måste jaga uppåt. Det gäller att hålla fokuset uppe varje dag.

Något som ”Lillis” inte kan undgå är ålderns makt. Han är nu 59 år gammal och är med det den äldsta huvudtränaren i SHL. Enligt honom har han däremot inga problem att hålla glöden vid liv.
– Det är detta jag drivs av, jag älskar att tävla och att vinna. Den dagen jag tappar det då lägger jag av direkt. Jag tycker fortfarande varje dag är jättekul. Här måste man vara engagerad, hockey har börjat som en hobby, sedan en livsstil och nu har man kunnat försörja sig på det.


Stephan Lundh och Hardy Nilsson som förbundskaptener för Tre Kronor år 2000. Foto: Bildbyrån

”VILL VARA HÄR TILL JAG SLUTAR”

Trots att han jobbar i Jönköping så har han familjen över 250 kilometer bort, fågelvägen, i Malmö. Under de flesta av sina år som tränare i SHL har han haft familjen på distans men det är inget som stör honom mycket.
– Vi flyttade ner dit när jag var tränare där 1998 och har blivit kvar och har det som bas även om jag är i Göteborg eller Jönköping. Det är klart att min fru drar ett jättelass, hon skapar förutsättningarna så att jag kan jobba med detta som jag älskar. Det är självklart tufft att ha dem så långt ifrån sig men det funkar.

Skulle det locka mer om du fick ett anbud av en klubb nära Malmö?
– Nej, så är det inte. De tycker det är kanon att komma upp till Jönköping och för dem är det viktigt vad jag tycker. I varje klubb jag är i har jag inställningen att ”här ska jag vara till jag slutar”. Så känner jag nu med, det finns inget annat jag önskar. HV har allting, en fantastisk publik, en otroligt bra organisation och det är en klubb som har vunnit guld och vill vinna och det är en positiv press som jag gillar. Vi ska vara en klubb som alltid ska skjuta mot guldet.
– Det beror inte bara på mig utan det är vad klubben vill. Just nu är min inställning att vi ska rätta till det här och klättra oss upp till fast mark. Frågan om min framtid i klubben är sekundär just nu.

Vad är eran målsättning för resten av säsongen?
– Vi har samma målsättning som när säsongen startade. Vi vill vara bland de sex lagen som går direkt till kvartsfinalen. Serien är ju så jäkla tajt så det gäller att inte titta så mycket utan påverka det vi kan göra vilket är vårt eget spel. Ikväll vann vi mot Färjestad som ligger tvåa så vi kan vara där och fajtas.
– Det är många lag mellan oss och topplaceringarna men det är inte många poäng. Det är absolut greppbart för oss men vi kan bara påverka oss själva. Vi har några tuffa matcher framför oss som vi tittar på, säger Stephan ”Lillis” Lundh.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten