Uffe Bodin
BODIN: Här är JVM:s tio största stjärnor

JVM står för porten. Inför nattens turneringsstart har jag rankat de i mitt tycke tio största stjärnorna i årets turnering. Häng med!

LÄS ÄVEN: Här är spelarna som missar JVM – på grund av NHL-spel

När den här texten letar sig fram till er sitter jag förhoppningsvis på ett flyg över Atlanten med Vancouver och sedermera Victoria i sikte. Går allt som det ska har jag ett par timmar till godo på Sveriges öppningsmatch mot Finland. Med tanke på de snäva mellanlandningar som ska klaras av innan dess är det en lek med elden.

Juniorkronorna går in i turneringen med det mest svårplacerade laget på länge. Å ena sidan har de – även utan Timothy Liljegren – turneringens på pappret bästa backsida och å andra sidan en målvakts- och forwardsbesättning som känns som frågetecken på den här nivån. Det är med andra ord väldigt mycket som måste falla på plats om det ska bli medalj. Till skillnad från i fjol har Tomas Montén inte spets på alla positioner i år. Det gör att jag omöjligen kan sitta här och utmåla Sverige till en given medaljfavorit.

SEMIFINAL FÅR RÄKNAS SOM GODKÄNT

Skulle jag ranka nationerna på förhand utifrån lagkomposition har jag USA, Kanada och Finland i skiktet av guld- och medaljfavoriter. Därefter Sverige, Tjeckien och Ryssland i en kamp om en sista semifinalplats. I min värld är semifinal godkänt och medalj över förväntan.

Att Juniorkronorna saknar spets märks även när jag rankar de tio främsta stjärnorna i turneringen. Här har bara en svensk letat sig in på min lista. Inte ens med blågula glasögon eller hejarklacksflagga i högsta hugg skulle jag kunna pressa in fler svenskar här. Faktum är att jag nog inte hade kunnat det även om jag hade expanderat listan och rankat 15 eller 20 spelare i stället för tio.

Med det sagt får vi hoppas att den gamla klyschan att ”svenskar är bäst utan press” är årets mantra.


Foto: Dan Hickling/Hickling Images

10) Alexis Lafrenière, fw, Kanada
Ålder: 17 år. Längd: 185 cm. Vikt: 87 kg.
Klubb: Drummondville Voltiguers (QMJHL)
Draftad: Tillgänglig 2020.
Om jag gör en sådan här ranking om ett år tyder mycket på att Alexis Lafrenière kommer att vara etta på den listan då. Född sent 2001 är han en spelare som inte kan draftas förrän 2020 – då han med stor sannolikhet går som nummer ett. Franskkanadensaren är en komplett spelare med blixtsnabba händer och en hjärna som processar spelet i hög hastighet. Har dominerat på varje nivå han spelat på. Det här blir hans eldprov, men bli inte förvånade om han finns med i toppskiktet av poängligan när allt är sagt och gjort.


Foto: Patrick Gorski/Icon Sportswire

9) Henri Jokiharju, b, Finland
Ålder: 19 år. Längd: 183 cm. Vikt: 82 kg.
Klubb: Chicago Blackhawks
Draftad: Av Chicago Blackhawks som 29:e spelare i första rundan 2017.
Finland börjar i allt större utsträckning producera backar av toppklass också. Jokiharju är ett tydligt exempel på det. Han draftades sent i första rundan 2017, men har via Portland Winterhawks fina juniorprogram i WHL utvecklats till en av backarna som på sikt ska bidra till att göra Chicago Blackhawks respektabla igen. Lånades lite oväntat ut till det finska JVM-laget. Har varit ordinarie i Chicago under större delen av säsongen och stundtals sett riktigt bra ut. Rörlig och intelligent back som kommer att styra Finland powerplay från pointen.


Foto:  IBL/Toni Hekkala

8) Vitalij Kravtsov, fw, Ryssland
Ålder:
19 år. Längd: 192 cm. Vikt: 82 kg.
Klubb: Traktor Tjeljabinsk (KHL)
Draftad: Av New York Rangers som 9:e spelare 2018.
Ryssland är i vanlig ordning ett av de svåraste lagen att ranka inför JVM. Årets upplaga innehåller inte så många tydliga jättetalanger, men Kravtsov blir i alla fall en synnerligen spännande spelare att följa. När jag såg honom i fyrnationsturneringen i Örnsköldsvik i augusti var han den tveklöst mest talangfulla spelaren på isen i alla matcher han spelade, men inte alltid den som ansträngde sig mest. Han är gänglig och svåråtkomlig, ruskigt bra på att skydda pucken och hitta ytor där han får operera ostört.


Foto: Ronnie Rönnkvist

7) Filip Zadina, fw, Tjeckien
Ålder: 19 år. Längd: 183 cm. Vikt: 89 kg.
Klubb: Grand Rapids Griffins (AHL).
Draftad: Av Detroit Red Wings som 6:e spelare 2018.
Var lysande redan på JVM i fjol och det finns inget som tyder på att han inte kan vara det i år också. Omställningen från spel i offensivglada QMJHL till AHL har varit stor för den tjeckiske snipern, men rapporterna säger att han blir mer och mer bekväm i sin nya omgivning och det är inte orimligt att han får chansen i NHL redan den här säsongen. Speciellt om Detroit Red Wings fortsätter att vara mediokra och säljer av en del veteraner innan trade deadline. Zadina har ett riktigt vasst skott och målskyttens förmåga att hitta skottlägen. Är dock mer än bara en offensiv spelare. Tar ansvar över hela isen.


Foto: Bildbyrån/Bob Frid

6) Erik Brännström, b, Sverige
Ålder:
19 år. Längd: 179 cm. Vikt: 82 kg.
Klubb: Chicago Wolves (AHL).
Draftad: Av Vegas Golden Knights som 15:e spelare 2017.
Juniorkronornas kapten var sensationellt bra på JVM redan i fjol, men fick aldrig tillräckligt med cred förr sitt spel. Antagligen för att han tillbringade en hel del tid på isen tillsammans med en viss Rasmus Dahlin. Brännström växte till en gigant på HV71:s blålinje i slutet av förra säsongen och var med i jakten på en VM-plats in i det sista. Den här säsongen har han tagit ytterligare ett steg i rätt riktning och producerat gott om poäng i AHL – som junior. I likhet med Zadina tror jag bara att det är en tidsfråga innan han får chansen i NHL.


Foto: Dan Hickling/Hickling Images

5) Cody Glass, c, Kanada
Ålder: 19 år. Längd: 187 cm. Vikt: 84 kg.
Klubb: Portland Winterhawks (WHL).
Draftad: Av Vegas Golden Knights som 6:e spelare 2017.
Hade jag tålamod nog att betta pengar på saker och ting hade jag antagligen lagt en struntsumma på Cody Glass som JVM:s poängkung. Kanadas toppcenter har både talang och omgivning att utföra något mycket speciellt i den här turneringen. En smart playmaker som ser ut att få bilda kedja med Maxime Comtois och Owen Tippett, två spelare med näsa för målet. Snittar mer än två poäng per match i WHL och kommer att starta nästa säsong med Vegas i NHL. Var så säkra.


Foto: Dan Hickling/Hickling Images

4) Quinn Hughes, b, USA
Ålder: 19 år. Längd: 178 cm. Vikt: 79 kg.
Klubb: University of Michigan (NCAA).
Draftad: Av Vancouver Canucks som 7:e spelare 2018.
Erik Brännström får ursäkta. Hur mycket jag än uppskattar den svenske kaptenen kommer jag inte ifrån att Quinn Hughes är den på förhand bästa backen i den här turneringen. Amerikanen, som får chansen att vinna en stor titel tillsammans med lillebror Jack här, är prototypen för den nya tidens back i NHL. Liten men tillräckligt skridskostark och skicklig för att kompensera för det. Kan styra ditt powerplay, transportera puck men samtidigt försvara sig väl med hjälp av en aktiv klubba och smart positionering. Hade antagligen kunnat spela i NHL för Vancouver redan den här säsongen, men nu får Canucks fans chansen att se honom briljera på JVM på samma sätt som han har briljerat i den amerikanska collegehockeyn den här säsongen.


Foto: IBL/All Over Press

3) Eeli Tolvanen, fw, Finland
Ålder: 19 år. Längd: 179 cm. Vikt: 87 kg.
Klubb: Milwaukee Admirals (AHL).
Draftad: Av Nashville Predators som 30:e spelare 2017.
Vad Tolvanen lyckades göra som 18-åring i fjol är rätt sjukt. Inte nog med att han redan då var en pålitlig målskytt i KHL för Jokerit, han vräkte även in poäng som om det inte fanns någon morgondag under OS och presterade även bra på VM i Danmark. Omställningen till spelet på seniornivå i Nordamerika har varit lite större än förväntat och insatserna i AHL inte riktigt enligt förväntningarna. Men det går inte att blunda för vilken enorm förstärkning det här är för Finland att få in en av turneringens vassaste offensiva vapen.


Foto: IBL/All Over Press

2) Martin Necas, c, Tjeckien
Ålder: 19 år. Längd: 185 cm. Vikt: 76 kg.
Klubb: Charlotte Checkers (AHL).
Draftad: Av Carolina Hurricanes som 12:e spelare 2017.
Det känns som den här killen har varit med hur länge som helst – och ändå är han fortfarande junior. Gjorde ett imponerande JVM med tjeckerna i fjol, men var kanske ännu bättre på VM i Danmark i våras där han i mina ögon var en av turneringens mest sevärda spelare. Necas kombinerar fart och teknik på ett underbart sätt. Att han inte har tagit plats i Carolina redan nu förvånar mig med tanke på de offensiva brister de har haft. Men hans tid lär komma förr snarare än senare. Hans närvaro bidrar till att göra Tjeckien till en vass outsider i kampen om medaljerna.


Foto: Dan Hickling/Hickling Images

1) Jack Hughes, c, USA
Ålder: 17 år. Längd: 179 cm. Vikt: 76 kg.
Klubb: USA
Draftad: Tillgänglig 2019.
Det är alltid lika kul när man får chansen att se morgondagens stora stjärnor i den här åldern. Om ett år spelar Jack Hughes NHL-hockey och kommer inte att vara tillgänglig i någon av sina två sista JVM-turneringar. Hughes har jämförts med Patrick Kane. Mycket på grund av sin bristande storlek i kombination med sina makalösa skills. Snabb, lurig och hal som en ål. Många är backarna som tror att de haft Hughes under kontroll bara för att se honom slinka förbi och skicka in pucken i mål. En av spelarna som gör att man måste se USA som en het guldkandidat.

Bubblare:
Jakub Skarek, mv, Tjeckien
Turneringens bästa målvakt? New York Islanders-draftades Skarek har varit riktigt bra i finska ligan för Pelicans den här säsongen.
Evan Bouchard, b, Kanada
Spelade sju matcher med Edmonton Oilers innan han skickades tillbaka till Lodon Knights i OHL. Offensivt skicklig back som även kan försvara.
Maxime Comtois, fw, Kanada
Inledde säsongen mycket starkt med Anaheim Ducks innan han skickades tillbaka till Drummondville Voltigeurs i QMJHL. Den enda återvändande kanadensiska spelaren från fjolårets guldlag.
Aleksi Heponiemi, c, Finland
Trea i WHL:s poängliga i fjol med 118 poäng på 57 matcher. Nu spelar han för Kärpät i Liiga och snittar nästan en poäng per match. Liten kvick playmaker som alltid tycks hitta sina kedjekamrater. Finsk förstacenter?
Kaapo Kakko, fw, Finland
Lika säkert det är att Jack Hughes går etta i draften i sommar, nästan lika säkert är det att TPS Åbos Kaapo Kakko går tvåa. Kvicktänkt kreatör med sköna händer.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten