KOM INTE LOSS. Rasmus Dahlin, Nico Hischier, Miro Heiskanen och brady Tkachuk är spelare som missar JVM – för att de är för bra.
Nyheter

LISTA: Här är NHL-spelarna som missar JVM

I morgon börjar jakten på medaljer i JVM i Vancouver och Victoria. De flesta av världens bästa juniorer är på plats i Kanada för att göra upp om medaljerna – men inte alla. Här är listan över spelarna som missar JVM på grund av NHL-spel.

Junior-VM ska vara en duell mellan världens bästa juniorer, men de allra bästa är sällan med och spelar i turneringen. Det beror helt enkelt på att de blivit för bra för tidigt. Varje år är det cirka tio spelare som redan slagit sig in i NHL och av den anledningen inte blir tillgängliga för spel i JVM.

Så också i år.

I nuläget är det precis nio juniorer som missar årets upplaga av JVM till en följd av NHL-spel. Men även en tionde, NHL-meriterad spelare, som till allas förvåning tackat nej till spel trots att han i allra högsta grad är tillgänglig.

Här är en genomgång av spelarna som missar turneringen.
(Observera att man måste vara född 1999 eller senare för att vara tillgänglig för spel i årets JVM.)

* Nico Hischier, c, Schweiz (New Jersey Devils)
2017 års draftetta är den junior som har svarat för flest poäng i NHL den här säsongen. Redan i fjol etablerade han sig i NHL med New Jersey Devils och blev aldrig aktuell för spel i Buffalo heller. Har 23 poäng (9+14) på 31 matcher och kan redan nu räknas som Devils förstacenter. Stod för 20 mål och 52 poäng som rookie i fjol.

* Rasmus Dahlin, b, Sverige (Buffalo Sabres)
2018 års draftetta har inte ödslat någon tid i Nordamerika. Det dröjde inte mer än en månad innan han började visa att hajpen kring honom har varit synnerligen berättigad. Dahlin, som redan har deltagit i två JVM, har 20 poäng (4+16) på sina 37 första NHL-matcher. Hade inte en viss Elias Pettersson dominerat som han har gjort under inledningen på säsongen är det inte orimligt att anta att Dahlin skulle vara en het utmanare till Calder Trophy som årets rookie.

* Brady Tkachuk, fw, USA (Ottawa Senators)
Förra sommarens draftfyra var en del av USA:s bronslag i Buffalo i fjol. I år får han följa sin kompisar från tv-soffan i stället. Tkachuk har imponerat stort under sin första tid i Ottawa och ligger högt i nykomlingarnas poängliga trots att han missat en hel del matcher på grund av skador. På 26 matcher har powerforwarden mäktat med 18 poäng (10+8).


Svetjnikov. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

* Andrej Svetjnikov, fw, Ryssland (Carolina Hurricanes)
Svetjnikov lirade JVM med Ryssland i fjol, men kommer inte att göra det i år. Efter att ha valts som andra spelare i draften bakom Dahlin i somras har den 18-årige högerforwarden omedelbart börjat producera i NHL. Tio mål och 18 poäng på 35 matcher för att vara exakt. Ryssland hade verkligen behövt honom i den här turneringen, men kunde aldrig räkna med att han skulle bli aktuell.

* Miro Heiskanen, b, Finland (Dallas Stars)
Finland lyckades få loss tre spännande namn från Nordamerika i  Henri Jokiharju, Urho Vaakanainen och Eeli Tolvanen. Dessvärre får de klara sig utan sin allra bästa junior just nu. I ett skadedrabbat Dallas Stars har Miro Heiskanen omedelbart fått kliva in och ta ett stort ansvar på blålinjen. Han har producerat 17 poäng (7+10) på 37 matcher och snittar över 23 minuters istid per match. Var en OS-back redan i fjol, så hans NHL-framgångar kommer inte som någon överraskning.

* Jesperi Kotkaniemi, c, Finland (Montréal Canadiens)
Ännu en finsk stjärna som inte kommer loss till turneringen. 18-åringen, vald som tredje spelare i draften i somras efter Dahlin och Svetjnikov, har 17 poäng (4+13) på 37 matcher för Canadiens och ligger några steg längre fram i utvecklingen än vad många hade kunnat ana inför säsongen. Han är en av anledningarna till att Montréals fans har börjat få tillbaka hoppet om en ljus framtid.


Chytil. Foto: Richard A. Whittaker/Icon Sportswire

* Filip Chytil, c, Tjeckien (New York Rangers)
Tjeckerna hade överraskande med Chytil i sin bruttotrupp när man presenterade den tidigt i december. Men med tanke på hur bra 19-åringen har spelat för Rangers kan det aldrig ha varit ett alternativ för klubben att skicka honom till Vancouver. Har svarat för en del poäng senaste tiden och även vevats på en del highlightrullar. Inte minst för sin lek med Torontos toppback Morgan Rielly förra veckan. Står på 13 poäng (6+7) på 35 matcher.

* Michael Rasmussen, c, Kanada (Detroit Red Wings)
Den storvuxne centern blev aldrig uttagen till JVM i fjol. Då avslutade han säsongen med att svara för ett direkt dominant WHL-slutspel med Tri-City Americans. 16 mål och 33 poäng på 14 slutspelsmatcher övertygade Detroit Red Wings om att niondevalet från draften 2017 nog var redo för nästa utmaning. Och det var han. Rasmussen har satt ihop en helt okej rookiesäsong med elva poäng (6+5) på 36 matcher.

* Robert Thomas, c, Kanada (St. Louis Blues)
Thomas, vald som 20:e spelare i första rundan 2017, var en av Kanadas främsta spelare i fjolårets guldlag. Detta trots att han var underårig. I år har 19-åringen lyckats spela till sig en plats i Blues och gjort så pass bra ifrån sig att NHL-klubbens general manager Doug Armstrong inte ville låna ut honom till JVM. Tio poäng (2+8) på 29 matcher kanske inte imponerar, men Blues har varit urusla den här säsongen och Thomas har således inte befunnit sig i en gynnsam situation. Har en mycket ljus framtid framför sig.


Vesalainen, Foto: Emil Hansson / IBL Bildbyrå

* Kristian Vesalainen, fw, Finland (Winnipeg Jets)
Vesalainen, med ett förflutet i Frölunda, utnyttjade en klausul i sitt kontrakt och återvände hem till Finland för spel i KHL med Jokerit förra månaden. Det öppnade för honom att delta i JVM. Överraskande nog ansåg inte 19-åringen att chansen om att slåss om en guldmedalj i Kanada med de finska unglejonen var det bästa för hans utveckling. Han tackade därför nej till spel i turneringen, något som skapade stor upprördhet i Finland. Vesalainen spelade fem NHL-matcher med Winnipeg och åtta med farmarlaget Manitoba Moose i AHL innan han återvände till Finland. Där har han fyra mål och sex poäng på tio matcher med Jokerit så här långt.

Fotnot: Alex Formenton, som spelade nio matcher för Ottawa Senators innan han skickades till London Knights i OHL, skulle ha representerat Kanada. En knäskada stoppar honom dock från spel.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten