Joel Kellman
SHL

NHL-intresse finns för succécentern – men: ”Ska ganska mycket till för att det ska bli något”

Han har varit en av SHL:s allra bästa centrar och gjorde det bra i Tre Kronor förra veckan. Succén har väckt intresse både från KHL och NHL för Brynäs Joel Kellman.
– Det är en dröm förstås, men om det händer får framtiden utvisa, säger han till hockeysverige.se om NHL-intresset.

Efter fjolårets mycket fina säsong i Karlskrona var det många lag som var ute efter Joel Kellmans signatur. Till slut blev det Brynäs dåvarande sportchef Stefan Bengtzén som lyckades sajna centern.

Nu leder Kellman en av SHL:s bästa kedjor. Efter en halvtrög start på säsongen har trion med honom, Jesper Boqvist och Nicklas Danielsson varit glödhet på slutet och samtliga tre finns med i toppen av SHL:s poängliga sett till de senaste 10, 15 matcherna. Med sina elva mål är Joel Kellman dessutom bara ett enda mål bakom ledarna i skytteligan.
– Vi jobbar bra tillsammans tycker jag och på slutet har vi fått mer och mer självförtroende också. Det är egentligen bara för oss att fortsätta så här. Vi vill bli bättre och vi blir bättre. Vi skapar många lägen och då får man oftast utdelning, säger centern till hockeysverige.se efter 3-1-segern mot Växjö innan han hyllar glödheta Jesper Boqvist lite extra.
– Herregud, han är fantastiskt bra. Han har en sådan fart, teknik och smartness alltså. Just nu är det bara kul att se honom spela.

Är du förvånad över hans utveckling under säsongen?
– Egentligen inte. Man ser ju att han har kvalitéer att bli hur bra som helst. Det kommer bli en toppspelare i NHL i framtiden av honom.

”GANSKA STORT INTRESSE”

Efter två raka 15-målssäsonger i ett ganska defensivt spelande Karlskrona medger Kellman att flera lag var ute efter honom inför den här säsongen.
– Ja, det var ju lite brist på centrar på marknaden just då så jag skulle säga att det var ett ganska stort intresse. Och det är ju alltid kul, förstås. Men jag kände ganska snabbt att Brynäs skulle passa mig bra, så det var till sist ett ganska enkelt val.

Det här är första gången du flyttar ifrån KHK ”på riktigt”. Hur har den omställningen varit?
– Positiv, tycker jag! Jag var iväg från Karlskrona som junior men det här är som sagt första gången som senior och det är förstås annorlunda. Det blir en större press på mig nu. Men det har varit jättekul och jättebra för mig att komma hit och jag har utvecklats både på och utanför isen. Jag har tagit många kliv på båda plan.
– På isen har jag blivit bättre på ganska mycket. Framför allt är det jämnheten skulle jag säga. Och nu har jag som sagt fått bygga på självförtroendet också, när jag fått spela med Jesper och Nicklas.

DRÖMMER OM NHL

Tidigare under säsongen har det rapporterats om KHL-intresse för Joel Kellman. Men det ligger även lite intresse från NHL och puttrar i bakgrunden.
– Ja, jag har hört litegrann sådär. Men det ska nog mycket till för att det ska bli något, skulle jag säga.
– Sen är det klart att det är en dröm, och så är det för alla. Att få spela i NHL är något man jobbar för såklart. Sen om det händer…det får vi se. Det får framtiden utvisa. Det är bara att fortsätta jobba hårt för det. Det blir klyschor, men så är det. Gör jag det bra kanske chansen kommer i framtiden. Det får vi se.

Joel Kellman.

24-åringen draftades aldrig och fick aldrig chansen i något juniorlandslag. Faktum är att Tre Kronor-debuten förra veckan var första gången han fick dra på sig den klassiska landslagsdressen. Men Joel Kellman tvivlade aldrig på sig själv.
– Egentligen inte. Jag har bara försökt jobba på, liksom, och hållit humöret uppe. Jag menar, det är få förunnat att ens få spela på den här nivån.
– Jag fick spela i HV som sistaårjunior och sen fick jag chansen att komma tillbaka till Karlskrona och det var ett ganska bra steg för mig. Jag är väldigt glad att jag fick komma hem. Och sen fick vi ju en fantastisk säsong där, och så var vi i SHL. Då fick jag känna att jag faktiskt klarade av att spela i SHL också. Sakta men säkert har jag kunnat bygga upp någonting bra och med tiden har jag fått självförtroende. Så jag har egentligen aldrig tvivlat på mig själv.

Joel Kellman fick chansen i Tre Kronor.

”FEM POÄNG ÄR INGENTING”

Hur mycket kan du ta med dig från Tre Kronor-äventyret i Ryssland?
– Jättemycket såklart! Det var också en självförtroendeboost och nu fick jag spela på en nivå som är ett snäpp till jämfört med SHL. Det blir också en läropeng för mig att få vara med där och få veta vad som krävs på den nivån. Då blir det lite lättare att komma hem och orka jobba det där lilla extra.

Som lag har Brynäs gått från att vara ett av SHL:s stora krisgäng till att nu ligga uppe på en direktplats till kvartsfinal – med blott fem poäng upp till serieledning.
– Fem poäng…Det är ju ingenting faktiskt. Det är ett par segrar till. Vi har en bra känsla i gruppen nu och kan bygga på vårt självförtroende. Vi är svåra att slå.
– ”Jacke” (Blomqvist) sa det ganska bra. Vi bygger på något för varje match som vi spelar och blir bättre och bättre. Och ändå känns det inte som att vi spelar på vår toppnivå. Vi har fått ihop gruppen fantastiskt bra och jobbar verkligen stenhårt för varandra, konstaterar förstacentern.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten