Urho Vaakanainen.
Nyheter

Ännu en NHL-förstärkning till finska JVM-laget

ANNONS

Först Henri Jokiharju, sedan Eeli Tolvanen och nu Urho Vaakanainen. Sveriges premiärmotståndare i JVM fortsätter att få in NHL-meriterade spelare i sin laguppställning.

Kristian Vesalainen tackade under uppmärksammade former nej till JVM-spel för Finland. Det innebär inte att laget kommer att sakna spets. De senaste dagarna har Sveriges premiärmotståndare i turneringen fått in det ena tunga namnet efter det andra i sin trupp.

Efter att Chicago Blackhawks släppt backen Henri Jokiharju och Nashville Predators forwarden Eeli Tolvanen blev det på fredagen även klart att Boston Bruins släpper backen Urho Vaakanainen till turneringen.

DRABBADES AV HJÄRNSKAKNING

Vaakanainen, 19, spelade för Finland i fjol och inledde årets säsong med Boston Bruins i NHL. En tidig hjärnskakning har begränsat honom till två NHL-matcher och ytterligare sex matcher för Providence Bruins i AHL. Under fredagen lämnade den tidigare SaiPa-backen skadelistan och kunde ansluta till Finland i deras förberedelser inför JVM.

Urho Vaakanainen draftades av Bruins som 18:e spelare i första rundan 2017. Innan han flyttade över till Nordamerika hann han spela för tre olika klubbar i Liiga på tre säsonger: Blues, JyP och SaiPa.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL