Anton Lindholm.
Nyheter

Säsongsdebut för tidigare Skellefteåbacken – men Colorado stod inte emot Chicago

ANNONS

Senast Anton Lindholm spelade en NHL-match var den 26 mars. I natt var han tillbaka i Colorado Avalanches laguppställning när det blev förlust med 1–2 mot ett plötsligt formstarkt Chicago Blackhawks.

Anton Lindholm är inne på sin tredje säsong i Nordamerika efter att ha lämnat Skellefteå AIK för Colorado Avalanches organisation 2016. Efter att ha spelat 48 NHL-matcher i fjol dröjde det nu till den 21 december innan den här säsongens första match blev av.

I natt var 24-åringen ombytt när Colorado tog emot Chicago Blackhawks på hemmais. Lindholm, som har spelat 20 matcher för farmarlaget Colorado Eagles i AHL den här säsongen, fick lämna säsongsdebuten i NHL som en förlorare. Avalanche föll med 1–2 sedan Artiom Anisimov svarat för gästernas segermål.

Anton Lindholm spelade 7.18 i NHL-comebacken.

CRAWFORDS ERSÄTTARE BRILJERADE

För Chicago var det den tredje raka segern och lite hopp i vad som varit en nattsvart säsong. Positivt var inte minst att målvakten Collin Delia stoppade 35 av 36 skott i sin tredje NHL-match i karriären. 24-åringen kallades upp från AHL för att ersätta Blackhawks förstamålvakt Corey Crawford, som drabbades av ännu en hjärnskakning nyligen.

Blackhawks hade tre svenskar ombytta i sin backuppställning, Erik Gustafsson, Gustav Forsling och Carl Dahlström. Gustafsson, som fick sin fem matcher långa poängsvit bruten, spelade mest av samtliga lagets utespelare med sina 23.16.

Trots tre raka vinster är Blackhawks näst sist i Central Division, två poäng före St. Louis Blues.

Colorado – Chicago 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)
Colorado: J.T. Compher (9).
Chicago: Alex DeBrincat (16), Artiom Anisimov (7).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL