Sök
VÄNDNINGEN. Sebastian Wännströms speltid har ökat efter HV71:s tränarrockad – och med det har målen kommit.
SHL

Från bänkad till förstakedjan – efter HV71:s tränarbyte: ”Fått förtroende”

Under Johan Lindboms ledning spelade han begränsade minuter och var till och med bänkad emellanåt. Efter HV71:s tränarbyte har det lyft för Sebastian Wännström – både istids- och målmässigt.
– Jag har fått förtroende, säger han till hockeysverige.se efter att ha skjutit tre mål på fem matcher sedan Stephan ”Lillis” Lundh tog över efter Lindbom.

LÄS ÄVEN: HV-spelarens känslosamma återkomst till Stockholm

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det svänger förbaskat fort i hockey ibland – och inte alltid i din favör. Med 80 sekunder kvar att spela av gårdagens bortamatch mot Djurgården hade Sebastian Wännström det då matchvinnande målet för HV71. Mindre än fem minuter senare lämnade han isen som förlorare efter att Djurgården stått för en sen kvittering och sedan avgjort i förlängningen. Ett omstritt avgörande dessutom där Wännström tyckte att han hakades av segerskytten Daniel Brodin i sekvensen innan spelvändningen som ledde till övertidsmålet.

Och som salt på det färska såret – ett ”pisstest”.

Hockeysverige.se får vänta länge och väl innan 27-åringen med en suck återvänder från sin dopingkontroll. Att försöka kissa efter att ha förlorat flera liter vätska under match är inte det enklaste.
– Det är inte speciellt kul, särskilt inte på bortaplan, säger Gävlesonen och tar en klunk ur sin vattenflaska.

ISTIDEN HAR ÖKAT

Ska man bortse från gårdagens besvikelse och titta på Wännströms säsong ur ett större perspektiv finns det anledning att vara mer positiv. Målet mot Djurgården var hans tredje på de fem senaste matcherna och han har i allt större grad börjat likna den där produktiva spelaren han var i Rögle innan skadorna, och framför allt då hjärnskakningarna, började sätta sina spår.
– Jag har fått förtroende. I början fick jag inte spela så mycket, men de sista matcherna har jag fått spela som jag är van att spela. Det gör det lite lättare, konstaterar Wännström.

Han nämner det inte själv, men det finns ett före och ett efter här som är tydligt kopplat till det han pratar om. Innan Johan Lindbom fick sparken som tränare för HV71 och efter. Innan tränarrockaden, som såg assisterande tränaren Stephan ”Lillis” Lundh ersätta Lindbom den 25 november, hade Wännström väldigt sparsamt med speltid. Han var bänkad i ett par matcher och låg på under tio minuters speltid när han väl spelade.

”VI SITTER ALLA I SAMMA BÅT”

Efter ”Lillis” inträde ligger han på runt 15 minuter per match och har matchats i förstakedjan med Markus Ljungh och Mattias Tedenby, i går sjuk och ersatt av junioren Max Wennlund.
– Det är klart att man vill spela så mycket som möjligt. Nu i början blev det inte så mycket så då måste man på något sätt vara stark mentalt och jobba på. Vi är en grupp här och ska man gå hela vägen behövs alla för vi sitter alla i samma båt. Det har inte varit några konstigheter egentligen, utan fullt fokus på att vinna matcher åt HV oavsett hur mycket man spelar, säger han.

Är det en stor skillnad sedan ”Lillis” kom in?
– Eh, det vet jag faktiskt inte. Det får andra orda om, men det är klart att istiden har gått upp lite…


Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

”Lillis” själv säger skämtsamt att Sebastian Wännström är en spelare ”man får piska hårt” innan han går över till att hylla de framsteg han har gjort under säsongen.
– ”Sebbe” har gett sig själv självförtroende tycker jag. Man pratar om det när det inte går bra, men det är ingenting man bara plockar ned från hyllan sådär.
– Just nu gör han bra saker och han är en av våra spetsiga kvalitetspelare. Han börjar närma sig dit han ska vara, vinner närkamper med puck och stoppar in näsan där det är hetare. Jag hoppas vi kan få se mer och mer av honom, säger HV71:s nya huvudtränare.

ÄNTLIGEN FRISK OCH KRY

Säsongen 2018/19 är den första på länge där Sebastian Wännström faktiskt fått vara frisk och kry. Under genombrottssäsongen med Rögle för två år sedan åkte han på en hjärnskakning efter att ha gjort 18 poäng på 20 matcher. Efter flytten till HV71 i fjol blev det bara 26 matcher.

Men trots det känner han sig som samma spelare.
– Det tycker jag absolut. Det är inga konstigheter där. Det känns bra i kroppen och allt sådant funkar bra. Det gäller bara att få ut det på isen också och där tycker jag att jag är på god väg. Det är svårt att vara nöjd, speciellt en sådan här dag när vi förlorar, men på god väg…

Hur lång tid tar det att känna sig bekväm på isen efter sådana där skador?
– Där ute tänker man inte på det. Det går för fort och händer för mycket för att hinna tänka på sådana saker. Däremot hur det går därute på isen har en påverkan. Det kan ta några matcher att komma in i det, men tanken är densamma oavsett. Det är bara att köra på.

Och köra på är det givetvis betydligt enklare att göra med mer speltid.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten