Sök
PÅ VÄG TILLBAKA. Nils Lundkvist hade en tuff höst, men tycks ha prickat formen lagom till JVM.
Nyheter

Svenska JVM-backens tunga höst: ”Haft för höga krav på mig själv”

Han var doldisen som kom från ingenstans och gjorde sådan succé för Luleå att New York Rangers valde honom i första rundan av NHL-draften. Hösten har dock varit tung för JVM-aktuelle backen Nils Lundkvist.
– Jag har haft för höga krav på mig själv, då har det låst sig, berättar han för hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: JVM – en språngbräda mot Pittsburgh Penguins

Inför förra säsongen var det rätt få som hade koll på Nils Lundkvist. Den då 17-årige backen hade aldrig varit aktuell för några juniorlandslag eller ens haft en tanke på att han skulle kunna bli draftad när han plötsligt fick chansen att debutera i Luleås A-lag. Väl där överträffade Piteåsonen alla förväntningar och blev plötsligt hemmafansens nya kelgris. Av bara farten spelade han till sig en plats i U18-landslaget, fick delta på VM i Ryssland innan säsongen kulminerade i att New York Rangers valde honom som 28:e spelare i första rundan av draften.

Ett omtumlande år, minst sagt.

Att ladda om inför den här säsongen var allt annat än enkelt. Lundkvist hade på kort tid gått från att vara en underdog som ingen hade några förväntningar på till att vara en högt ansedd talang. Det är en stor press att axla för en ung kille som knappt hunnit vänja sig vid rampljuset. Som om inte det var nog bestod våren och sommaren av en hel del resor fram och tillbaka över Atlanten.

”FÖRRA ÅRET GICK ALLT SPIKRAKT UPPÅT”

– Det var combine, draften, development camp med Rangers och sedan turneringen i Kamloops med juniorlandslaget, konstaterar Lundkvist.
– Det är rätt mycket. Förra sommaren fick jag den bästa sommarträningen jag någonsin haft och kom i grymt bra form. I år blev det lite annorlunda med alla resor, men samtidigt är det inget man skulle tacka nej till att göra om med tanke på allt man fått uppleva.

Nej, det är klart. Nils Lundkvist vill inte heller använda den hattiga sommaren som en ursäkt för att han inte levt upp till sina egna och omgivningens förväntningar under hösten.
– Den har varit ganska tufft, mycket med tanke på förra året, säger han.
– Förra året gick allt spikrakt uppåt. Jag hade inte en dipp på hela säsongen. Den dippen kanske kom nu i stället.

Han har svårt att sätta fingret på varför det inte har fungerat som han själv hade hoppats. Satte han ribban för högt för sig själv?
– Jag har bara inte fått det att stämma. Jag har funderat för mycket, haft för höga krav på mig själv och då har det låst sig. Kanske har jag funderat lite för mycket på vad andra ska tycka och tänka, vad media ska skriva, säger han.


Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

FÖRTROENDET VÄXTE

Lyckligtvis har det blivit bättre och bättre ju närmare JVM säsongen har kommit. Det syns också på hans förtroende från Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund. Efter att stundtals ha varit bänkad – och till och med använts som forward vid något tillfälle – spelade han säsongshögsta 19.05 i den sista SHL-matchen mot Djurgården innan avresan till Kelowna där Juniorkronorna just nu har sitt träningsläger.
– Det har känts bättre och bättre därute. Jag har försökt spela mer på instinkt och få ett bättre flow i spelet. Det känns som jag har lyckats ladda om. Nu har jag roligare på isen, säger han.

Att uppleva bakslag i karriären gör alla spelare förr eller senare. Nils Lundkvist ser tillbaka på hösten som en läropeng. Nästa gång det studsar emot vet han att han inte ska vara för hård mot sig själv.
– Jag tvivlar på att det är sista gången det här kommer att hända i min karriär. Jag är fortfarande ung, bara 18, och jag tror det här var bra för mig. Jag tror det kan göra mig till en bättre spelare, menar norrbottningen.

INGA TVIVEL HOS MONTÉN

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén är väl medveten om att Nils Lundkvist inte haft en idealisk höst. Men samtidigt som han kanske inte hittat rätt i SHL har han fortfarande presterat bra hockey när han matchats i juniorlandslaget. Det fanns därför ingen tvekan om att han skulle med i bruttotruppen till JVM.
– Han är en väldigt användbar tvåvägback. Han kan styra upp ditt powerplay, men kan också matchas i en shutdown-roll, säger Montén.
– När vi spelade i Kamloops i somras (World Junior Showcase) spelade han mycket med Adam Ginning och vi använde det backparet mot motståndarnas bästa kedjor. Nils är en smart spelare som är väldigt kvick i både tanke och aktion. Han har kvalitéer som utvisningsdödare också.

Nils Lundkvist inser att han inte har säkrat en plats i den slutgiltiga JVM-truppen än. Oavsett om fotskadade Timothy Liljegren kan delta i turneringen eller inte kommer det att råda hård konkurrens om de sista platserna på backsidan.
– Det är väldigt tuff konkurrens med de spelarna i Nordamerika. Sedan är killarna som spelar hemma i Sverige riktigt bra också. Men nu när jag är uttagen hit kan jag inte tänka på något annat sätt än att jag inte har något att förlora.

Efter den här hösten känner Nils Lundkvist sig redan som en vinnare att vara på plats i Kanada.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten