Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #11

ANNONS

Ännu en vecka har passerat och nedan har det blivit dags att plocka fram de spelare som utmärkte sig lite extra veckan som var – samt de hetaste snackisarna.

Markus Svensson, Färjestad

Färjestad har bara gjort två mål framåt på veckans två matcher. Men har man en målvakt av Svenssons kaliber längst bak så räcker den magra produktionen. Svensson har hållit nollan i två raka matcher och hans plats här är såklart given.

Jesper Sellgren, Luleå

Backen har varit het i veckan. Fått mycket speltid i Luleå, skjutit många skott och dessutom bidragit med ett mål och en assist.

Kristofer Berglund, HV71

HV71 har gjort sju mål framåt under veckan. Tre av dessa har backen Berglund spelat fram till. En tredjedel av säsongens poängproduktion har kommit under veckan som gått.

Daniel Mannberg, Brynäs

Han hade inte nätat sedan januari. Men när han bröt måltorkan så bröt han den rejält. Tre mål kom från Mannbergs klubba när Timrå besegrades i lördags.

Aaron Palushaj, Örebro (3)

Med sina två mål och två assist under veckan, tre av poängen kom mot Frölunda i torsdags, blev amerikanen poängkungen av vecka 49. Då är man såklart gjuten i detta gäng.

Jack Connolly, Luleå

Han är SÅ viktig för Luleå  och spelar i alla avgörande situationer. Nog tusan var det också han som klev fram i lördags och sänkte Djurgården med två baljor.

Veckans

…tränarsparkning Tredje huvudtränare att få sparken i SHL den här säsongen var Örebros Niklas Sundblad. Niklas Eriksson klev in istället och till att börja med blev effekten kolossal när självaste Frölunda kördes över med hela 7-1 på hemmaplan i torsdags. I lördags var det dock vardag igen när de torskade mot Malmö med 1-3.

…överkörning Herrejösses vad bleka Frölunda var i torsdags när man föll med hela 7-1 borta mot Örebro och göteborgarna stod inte att känna igen. Man lyckades dock revanschera sig en smula i lördags när Växjö besegrades på straffar.

…derby Mötet Malmö-Rögle i torsdags var stekhett. Det visar också vad ett nästan fullsatt Malmö Arena kan göra i stämningsväg. Stämningen var elektrisk och på isen verkade det som att det var en sjunde finalmatch som avverkades och inte en omgång i början av december. Mer Skånederby åt folket.

…förlorare En dålig sådan var Timrås målvakt Niklas Svedberg. Efter matchen i lördags mot Brynäs toksågade han Johan Alcén i Sportbladet:
— Alcén är i Brynäs bara för att hans farsa har varit där, det vet alla. Han är ett virus i omklädningsrummet, dundrade han. Mindre snyggt.

…dummaste Sinnet rann för en supporter och när Frölunda gjorde en plattmatch uppe i Örebro i torsdags hotade hen helt sonika klubben. Detta ledde till att laget tränade under polisbevakning dagen efter. Pinsamt av hotaren och där måste det sitta några skruvar lösa som skramlar.

…nallebjörnar Linköping arrangerade en ”Teddy Bear toss” i lördags och det formligen regnade in nallebjörnar på isen när det var dags att kasta. Både pengar från försäljningen av nallebjörnar samt nallarna själva går till utsatta barn i Linköping och det hela var ett initiativ av organisationen Tappra barn.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL