Sök
Aaron Palushaj och Niklas Eriksson. Den nya tränaren berättar om rollen och hur han ser på Örebros lag. …
SHL

Örebrotränaren om nya rollen och framtiden ”Har ett tillräckligt bra lag”

Under förra veckan kom beskedet att Niclas Sundblad och Petri Liimatainen fick lämna sina uppdrag i Örebro efter en svag inledning av säsongen. Tidigare OS-spelaren Niklas Eriksson, som tidigare, precis som Liimatainen, var assisterande tränare – fick ta klivet upp som huvudtränare. Till sin hjälp har han nu Henrik Löwdahl och Jörgen Jönsson. Så här långt har Niklas Eriksson haft sin nya roll under två matcher, vinst mot Frölunda med 7-1 och förlust mot Malmö med 3-1.

När hockeysverige.se får en intervju med den nya tränaren berättar han att det var med blandade känslor som han tackade ja till sin nya roll.
– Det var en delad känsla och delade tankar. Dels för att jag hade jobbat tajt ihop med två killar som Petri och Sundblad. Vi har haft en nära dialog under två års tid. Då kommer det ändå in en känslomässig olust, säger Niklas Eriksson och fortsätter:
– Vi hade ändå jobbat ihop. Skulle jag då ta Sundblad och Petris jobb? Ungefär så gick mina tankar. Samtidigt vet jag att det är så här den här branschen fungerar och att det här blir en chans för mig.
— Jag tvekade faktiskt inte så länge att tacka ja. Trots allt har jag varit här i två år. Jag vet vad
föreningen står för och vad det finns för möjligheter här. Jag tycker att det finns stora möjligheter att göra någonting bra i Örebro.

Hur har samarbetet varit mellan dig, Niclas Sundblad och Petri Liimatainen varit?
– Det har ändå varit bra. Vi har haft våra roller, men sedan kanske inte vi har haft samma syn i hur man bedriver ledarskap. Vi har inte tyckt exakt samma i allting, men det tycker jag inte heller att man ska behöva göra.
– Jag har lärt mig otroligt mycket av Sundblad. Han är duktig på vissa saker i sitt ledarskap som jag har lärt mig och tagit till mig av. Vi har haft ett bra samarbete dom här två åren så det är tråkigt att det slutade på det här sättet.

Vad menar du skiljer i ledarskapet mellan dig och Niclas Sundblad?
– Jag är uppväxt med och även varit en del i den svenska ledartraditionen under senaste tio åren. Där har jag varit tränare och man har jobbat mycket med återkoppling, feedback och delaktighet i gruppen. Det är så nästa generation är vana att ”approchas” från skola och så vidare.
– Spelarna är vana att få vara med i processen, vara delaktiga, med och tycka till om saker och ting. Där har jag lärt mig mycket sedan jag blev tränare. Det är också något som jag har försökt jobba mycket med. Det är något som skiljer oss lite åt, så är det absolut.
Niklas Eriksson hade ingen dialog med sina tidigare tränarkollegor innan han tackade ja till nya rollen som huvudtränare.
– Nej, det hade jag inte. Jag fick frågan någon dag innan beskedet. Då tackade jag ja. Efter det hade jag ingen dialog med dom.
– Det känns aldrig riktigt roligt att man på något sätt går lite bakom ryggen på folk. Det gillar jag inte, men så fungerar det och det hade varit svårt att fråga dom först.

”VI HAR OLIKA PERSONLIGHETER”

Vad vill Örebros styrelse se av dig under resterande delen av säsongen?
– De vill se ett ledarskap som är annorlunda och att vi ”approchar” gruppen på ett annat sätt precis som jag sa tidigare. Sedan vill dom se att jag leder med min personlighet och det jag står för.
– Vi är olika personligheter, men sedan får andra bedöma oss. Jag försöker leda med ett lugn, en trygghet och skapa en atmosfär där spelarna får vara sina bästa jag. Allt för att spelarna ska kunna utvecklas i en lugn och trygg miljö. Min ambition är i alla fall att skapa en sådan miljö.

Som assisterande coacher har Örebro plockat in klubbens ikon, Henrik Löwdahl, och Niklas Erikssons OS-guldkompis från 1994, Jörgen Jönsson.
– Henrik har varit länge här i klubben och nu senast coach på J18-laget. När jag fick förfrågan hade även Henrik fått en förfrågan. Jörgen kom egentligen in samma dag han också, men i ett lite senare skede. Man kan säga att det var lite snabba ryck.
– Det blev, som det känns nu efter dom fem dagarna vi jobbat ihop, väldigt bra och det känns som vi pratar samma språk. Under dom här två åren har jag och Henrik pratat hockey tillsammans utan att vi för den delen varit nära varandra i och med att han varit på 18 och jag i A-lag. Vi har ändå haft dialog och jag vet ungefär hur hans tankar går. Jag tycker också att han står för många sunda och bra värderingar samtidigt som han är en trygg person.
– Jörgen har jag spelat tillsammans med och vet vad även han står för. Jag tycker att det är intressant att han var i Växjö förra säsongen. Han kommer från en klubb som vann guld förra säsongen och skaffat sig en bra plattform i hockeysverige. Delar därifrån kan han ta med sig och dela i vår organisation.

Har ni pratat om vad som kärvat tidigare under säsongen eller blickar ni enbart framåt?
– Vi har valt att titta framåt, men också göra lite korrigeringar i spelet. Inte några jättestora. Tittar vi på statistiken har vi gjort många bra saker rent ”corsi-mässigt”, men det finns även några saker vi måste göra bättre för att det ska bidra till tre poäng. Det räcker inte att ha bra ”corsi” utan vi måste göra en del förändringar för att få poängen på vår sida också.

Vilka skruvar har ni skruvat på för att få till den här förändringen?
– En sak vi måste göra bättre är spelet utan puck, att vi är tajtare som lag och att det är kortare mellan sista och första gubbe. Exempelvis, då vi sätter press att vi verkligen flyttar upp med hela laget. Att vi håller ihop laget mer, kör mer mittzonspress och därifrån blir kompakt och inte utspridda, som vi tycker att vi varit lite för mycket innan.
– Sedan har vi pratat om hur vi ska skapa lägena för att göra mål. Det här var en process vi startade redan tillsammans med Sundblad och Petri. Vi pratade mycket om just det här sista veckorna. Det handlar om att ha en strategi för att få in puckarna i dom här områdena där lägen skapas. Det har vi jobbat med över tid innan också.
– Vi har även pratat mycket om att skydda vårt mål bättre. Vi har släppt till för många mål nära vårt eget mål. Där handlar det framförallt om att ta bort klubbor och inte bli för puckstirrande. Det gäller att ta bort killar som kommer in i det området.

”VI HAR ETT TILLRÄCKLIGT BRA LAG”

Vilken respons har ni fått från gruppen då det gäller just detaljerna du nämner?
– Jag tycker att det varit en bra respons och killarna har köpt det här. Om vi ser till det här med ”gap-control”, håller ihop laget och är tajta så har det varit riktigt bra senaste två matcherna. Framförallt i
Malmö-matchen även om vi förlorade.
– När jag tittar på den matchen i efterhand är jag väldigt nöjd med hur vi spelar rent taktiskt. Det var en riktigt bra hockeymatch med nästan lite slutspelskaraktär. Det var tätt, tätt ute på isen och inte alls så mycket rum att jobba med. Det var verkligen en bra prestation av oss.

Det är landslagsuppehåll nu, kan du se att ni måste ut och jaga förstärkningar till någon lagdel under uppehållet?
– Nej, det tycker jag inte. Det sitter inte i förstärkningar, att vi ska tro och hoppas att det kommer in folk som ska hjälpa oss på det sättet.
– Vi har ett tillräckligt bra lag. Vi litar på att spelarna i laget på ska kunna utföra bra prestationer. Kan vi korrigera små detaljer i vårt spel så är jag säker på att laget kommer hitta en vinnande trend. Vart
det sedan slutar i slutändan får vi summera efter säsongen.
– Jag tycker ändå våra två senaste matcher visar på att vi har börjat bygga någonting. Jag tror också att det är viktigt för framtiden att vi bygger någonting så vi känner att om vi spelar det här spelet så är vi med i alla matcher, att vi känner oss trygga i alla moment och inte blir utspridda över isen. Jag är full av förhoppningar att vi ska kunna ha en bra andra halva av serien.

Idag 15:15
Luleå HF - Frölunda Indians
1 1.95
X 4.40
2 3.50
Idag 15:15
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.50
X 4.25
2 2.50
Idag 15:15
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
1 1.34
X 5.90
2 8.50
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.15
X 4.15
2 3.15
Idag 18:00
HV 71 - Brynäs IF
1 1.83
X 4.35
2 4.00
Idag 18:00
Skellefteå AIK - Leksands IF
1 1.45
X 5.45
2 6.20
Idag 18:00
Rögle BK - Linköping HC
1 1.69
X 4.55
2 4.65
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten