Carolina Hurricanes goaltender Scott Darling (33) looks on during the game between the Carolina Hurricanes and the Washington Capitals at Capital One Arena in Washington, District of Columbia …
Nyheter

På väg att dumpas – nu får tänkta ettan en ny NHL-chans

ANNONS

Han värvades till Carolina inför den förra säsongen som tänkt etta. Men målvakten Scott Darling har inte levererat som förväntat och i slutet av november placerades han på waivers – och skickades sedan till AHL. Men nu kallas 29-åringen tillbaka.

LÄS MER: Tänkte förstemålvakten hamnar i AHL

Scott Darling draftades av Phoenix redan 2007 men NHL-debuten lät vänta på sig ända till säsongen 2014/2015. Då var det Chicago som gällde och han vaktade kassen i fem slutspelsmatcher när laget vann Stanley Cup.

VÄRVADES SOM FÖRSTAVAL

2017 trejdades han till Carolina och skrev på ett fyraårskontrakt värt 16,6 miljoner. En klar signal att han skulle vara klubbens förstaval. Men det har inte riktigt gått som förväntat och till denna säsongen hämtades tjecken Petr Mrázek in.

I slutet av november sattes Darling upp på waivers, men ingen annan klubb plockade upp honom och han skickades till AHL där han spelat fem matcher för Charlotte. Men nu kallas han tillbaka av Carolina då andrekeepern Curtis McElhinney drabbats av en underkroppskada som bedöms vara dag till dag.

Carolina spelar inte match förrän på tisdag, men sedan väntar å andra sidan ett tätt matchande med tre matcher på fyra dagar och det är osäkert om McElhinney hinner tillbaka. Dessutom bäddar det täta matchandet för att Darling borde få chansen i någon av kamperna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL