Sök
Växjö Lakers HC

Tränarens lovord om JVM-aktuelle forwarden: ”Kommer vara toppspelare väldigt snart”

Från Hockeyettan till SHL till JVM. Att heta Pontus Holmberg just nu är sannolikt en trivsam historia. Forwarden har haft en stark förstasäsong med Växjö Lakers och nu blickar han fram emot sitt första stora mästerskap.
– Det ska bli jätteinspirerande, säger Pontus Holmberg till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter en långdragen tillställning i Scandinavium, där det första och enda målet kom i den fjärde straffrundan, blev Växjö Lakers snuvade på extrapoängen. Frölunda hade sett till skottstatistiken ett övertag, 35–16 efter tre perioder och övertid, men fick inte till effektiviteten. Gästernas tränare Sam Hallam var nöjd med det starka, småländska försvaret som stod pall genom hela matchen.

Under de nära fjorton minuter som 19-årige Pontus Holmberg fanns på banan bidrog han både framåt och bakåt med sin fart och skickligt täckande av pucken. Den Västeråsfödde forwarden har gjort en övertygande resa från Västerås och Hockeyettan till Växjö och SHL.
– Den första tiden har varit kul. Det är en omställning såklart, men jag har fått bra hjälp av mina medspelare. Jag har kommit in i det ganska bra, säger Pontus Holmberg efter matchen i Scandinavium.

Den största omställningen med att hoppa upp två nivåer i seriesystemet, tycker Pontus, är att avväga spelet och fatta beslut på ett genomtänkt sätt.
– Alla är så tekniska, man kan inte gå på alla spelare på samma sätt. Man vet att alla är så skickliga att de kan spela bort en om man går på vid fel tillfälle. SÅ att värdera situationerna har varit den största utmaningen.

Vad har varit lättast?
– Det är väl farten, att anpassa sig till den. Det har känts lättast. Spelarna är ju inte snabbare här, men de har lite mer skills och är bättre i passningar och mottagningar. Och det känns det som att jag kommit in i ganska bra.

Pontus Holmberg har noterats för sju poäng (3+4) de första 24 matcherna, och siktar på fler under säsongen. (Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl)

”TILLFÄLLIGHETER OCH TUR”

Forwarden, som spelat både center och på kanten under säsongen, är glad över det förtroende han får av klubben och ledarna. Trots att poängen inte trillat in i den takt han önskat är han nöjd med sin egen insats under inledningen av sin första SHL-säsong.
– Det känns som att spelet finns där. Det har känts bra, och jag kan inte tänka mig bättre förutsättningar för att lyckas.

Säsongen har startat så bra för Holmberg att Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén tidigt bestämde sig för att talangen var aktuell för JVM i Vancouver över årsskiftet. I veckan presenterade Montén sin bruttotrupp och mycket riktigt var Pontus Holmberg ett av de namn han läste upp.
– Jag tror inte jag var tilltänkt i början av säsongen, men ju längre den har gått känns det som att jag kommit närmare och närmare, säger Pontus.
– Det är så tajt, så det hade kunnat vara vem som helst egentligen. Det kanske är lite tillfälligheter och tur, men jag är väldigt glad för att få chansen.

Första stora turneringen för dig, hur tror du det blir?
–  Det ska bli jätteinspirerande. Först ska jag försöka ta en plats men om man tänker lite längre fram så skulle det vara oerhört stort att få representera Sverige i en sån turnering. Det är bara att försöka njuta så mycket som möjligt och gå ut och köra. Lita på sitt eget spel.

Blir du nervös inför såna nya, häftiga upplevelser?
– Nja, jag är nog nervös på träningarna i början när man kommer dit, men det brukar släppa när det är dags för match. Som nytt lag tycker jag det är lättare att komma ihop på matcherna.

Hur tror du Tomas Montén vill använda dig i spelet?
– Det vet jag inte riktigt, men jag ska försöka göra det som jag gör i Växjö och spela så bra hockey som möjligt. Sedan om jag får chansen att spela offensivt eller defensivt, det spelar ingen roll. Jag tar vilken som.

TRÄNAREN: ”MAGNIFIKT BRA”

Växjös tränare är inte förvånad att forwarden blivit uttagen till juniorlandslaget. Sam Hallam fick se Pontus Holmberg på nära håll när han lånades in till Växjö i två matcher förra säsongen, och han är oerhört glad över möjligheten att knyta till sig den unge spelaren.
– Framför allt är han otroligt hockeysmart och otroligt lätt att använda i olika spelformer. Just nu spelar vi honom både i powerplay och boxplay och fem mot fem. Han spelar center, han kan spela vinge. Så framför allt är det hans spelförståelse, den är magnifikt bra, säger Sam Hallam och fortsätter med lovorden.
– Sedan är han otroligt skicklig på att täcka puck och hålla fast den vilket gör honom otroligt användbar. Det är kul att se de här unga killarna som kanske inte varit stora stjärnor i sina kullar, som slår igenom lite senare. Jag tror att vi ser en kille som kommer vara en toppspelare i SHL väldigt snart och sedan kanske redo för nya uppgifter.

Vilken del i spelet har utvecklats mest hos Pontus sedan han kom till Växjö?
– Det är nog mest en anpassning till nivån, att tro på sig själv. Under försäsongen tycker jag att han var en av våra bästa spelare. Han har en enorm fart och skridskoåkning. Det som finns att utveckla är väl till viss del skottet i sig men även den där riktiga hungern i anfallsspelet för att trycka dit lite mer puckar och lite mer ego där kanske.

Efter lördagens SHL-omgång väntar ett landslagsuppehåll och för Växjöforwarden är chansen stor att han inte spelar match på svensk mark förrän efter årsskiftet. Nästa vecka åker den svenska juniortruppen till Kanada för ett förberedande läger och den 26 december spelar Juniorkronorna sin första match i VM. Pontus Holmberg ska göra allt han kan för att ta en plats på mästerskaps-isen.

Positiv trend för Växjö och du är uttagen till JVM-truppen. Hur roligt är det att spela hockey just nu, Pontus?
– Det är skitkul. Vi har kommit igång med laget med många trepoängare. Förlust idag förvisso men vi har samlat ihop många poäng. Vi vinner mycket och det är kul.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten