Sök
Mathis Olimb trivs i Skellefteå men tycker att han har mer att ge.
Skellefteå AIK

Tuffa omställningen efter flytten till Skellefteå: ”Vet att jag har mer att ge”

I somras bytte Mathis Olimb Östergötland och Linköping för Västerbotten och Skellefteå. Där får han spela mellan Oscar Möller och Joakim Lindström och har kommit igång efter en trög start på säsongen.
– Jag tycker att jag börjar visa mer och mer av vad jag kan, säger norrmannen till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Inför ett nästan fullsatt Hovet ser Mathis Olimb sin förre lagkamrat i Linköping Jakob Lilja pricka in det matchavgörande 3-2-målet som får arenan att explodera. Skellefteå får ändå med sig en poäng vilket man ändå ska vara nöjda med menar Olimb.
– Det är bra hockeymatch, en snabb match. Vi gör mycket bra och leder med två mål men tyvärr lyckas de komma ifatt med två snabba mål. Sedan får de en kontring på övertid och sätter segermålet.
– Vi hade bra försvarsspel matchen igenom men det saknades lite i anfallsspelet för att vi skulle vinna. Om vi hade haft bättre och längre anfall så hade vi kunnat lämna arenan som segrare istället.

Olimb bokfördes inte för någon poäng men däremot en utvisning för fasthållning. Han fick iväg två skott på mål och fick utstå några tuffa smällar i sargerna men annars är detta ingen match som norrmannen kommer bli ihågkommen för.

KRITISERAD UNDER SÄSONGSINLEDNINGEN

32-åringen hade en tuff inledning på årets säsong och fick inte spelet att riktigt att släppa. På sina första tio matcher stod Olimb för fem poäng och fick utstå kritik från experterna i C Mores sändning 25 oktober.
– Jag tycker att Mathis har varit dålig i Skellefteå. Han ska ha stora krav på sig. Stundtals har han varit väldigt dålig i Skellefteå, jag tror att han har varit en besvikelse. Senast jag var uppe var han bänkad. Han ska vara högt upp i hierarkin, men han går runt och spelar hockey, sade Sanny Lindström då.


Mathis Olimb firar sitt senaste mål i SHL mot HV71 den 17 november. Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg.

Olimb håller med om att han hade en tuff start i Skellefteå-tröjan, men tycker att han har höjt sitt spel efter de inledande tio matcherna.
– Det tar lite tid att komma in i en ny klubb och bli trygg med det nya systemet. Samtidigt så jobbar jag på och tycker att jag visar vad jag kan men det är långt kvar på säsongen.
– Det hat gått bra för mig här på slutet men jag känner absolut att jag har mer att ge. SHL är så tajt nu och marginalerna är så små vilket gör att varje poäng blir extra viktig. Man måste ha tålamod och tugga på match efter match, träning efter träning.

På sina första 16 matcher i Skellefteå blev det åtta poäng för Olimb men efter det stod han för åtta poäng på fyra matcher och fördubblade därmed sin poängskörd. Därefter har det däremot blivit tre poänglösa matcher för norrmannen.
– Det går alltid lite upp och ner, värre än så är det inte. Det är klart att som offensiv spelare vill man vara mer framträdande offensivt och bidra med poäng. Jag tycker att jag sköter det bra defensivt och lägger ner ett hårt jobb, även om det inte alltid blir poäng.

”TRIVS BRA I STADEN OCH MED LAGET”

Efter Linköpings uttåg ur kvartsfinalspelet i april stod Mathis Olimb utan kontrakt. Han hade däremot inte stängt dörren helt till fortsatt spel i Linköping men fick reda på att han inte fick vara kvar via ett pressmeddelande på klubbens hemsida. Han är däremot inte bitter över hur tiden i LHC slutade.
– Det blev ett missförstånd kring det hela. Jag har pratat med (GM Fredrik) Emvall och en av tränarna Klas (Östman) efteråt så vi har gjort upp, det var inga problem. Det är sån businessen är helt enkelt.


Mathis Olimb i Linköpingströjan säsongen 16/17. Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

Hur stor omställning har det varit att gå från Linköping till Skellefteå?
– Det är klart att det är lite annorlunda, det är inget snack om det. Men jag tycker att det är bra i Skellefteå och jag trivs i staden och med laget. Sedan finns det ju små skillnader som gör att man behöver lite tid att komma in i det.

Det kanske underlättar när man får spela med spelare som Oscar Möller och Joakim Lindström?
– Ja, de är helt fantastiska. De gör alltid sjuka grejer där ute på isen och är även bra lagspelare. Man njuter när man får spela mellan dem.

När norrmannen skrev på för Skellefteå i somras så var det för ett kontrakt som endast sträcker sig över denna säsongen. Han vill inte spekulera i hur det blir efter säsongens slut men håller framtiden öppen.
– Det är lite tidigt att säga, jag vet ju inte ens om Skellefteå kommer att vilja ha mig kvar. Jag måste spela och fokusera på hockeyn och kan inte gå runt och tänka på det just nu, säger Mathis Olimb.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten