Dec 4, 2018; Columbus, OH, USA; Calgary Flames left wing Johnny Gaudreau (13) celebrates a goal against the Columbus Blue Jackets during the first period at Nationwide Arena. Mandatory Credit: Russell LaBounty-USA TODAY Sports …
Nyheter

Stjärnorna briljerade i målkalaset: ”Bisarr match”

ANNONS

Publiken i Nationwide Arena i Columbus fick valuta för pengarna i nattens match mellan Columbus och Calgary. Hemmalaget förlorade förvisso, men publiken bjöds på en offensiv show av sällan skådat slag när Calgary kunde vinna med 9–6.

Det var gasen i botten redan från start i nattens möte mellan Columbus och Calgary. Columbus ledde med 3–1 efter de första 20 minuterna, och när Cam Atkinson satte 4–1 i inledningen av den andra perioden såg hemmalaget ut att gå mot en säker seger.

Då vaknade Calgarys offensiva arsenal till liv, och genom fem raka mål i mittperioden kunde gästerna vända på steken. Nick Foligno fick förvisso in ett reduceringsmål i slutet av den andra perioden, men efter två snabba mål av Sean Monahan och Johnny Gaudreau i inledningen av den tredje perioden så punkterade Flames matchen.

STJÄRNMÅLVAKTEN SLÄPPTE IN ÅTTA MÅL

Slutresultatet skrevs till 9–6 till Flames efter att båda lagets stjärnor Johnny Gaudreau och Sean Monahan stått för fyra poäng vardera. Elias Lindholm stod för ett mål och ett assist medan Mikael Backlund noterades för en passningspoäng i segern.
– Det var en bisarr match, eller hur? sammanfattade Calgarys tränare Bill Peters matchen till nhl.com

Trots förlusten kan Columbusforwarden Cam Atkinson vara rätt nöjd med sin insats, då han noterades för sitt sjätte hat trick i karriären. I och med det ligger 29-åringen på en delad förstaplats i Blue Jackets-historien över flest hat tricks i Columbuströjan, en notering han delar med Rick Nash.

Columbus stjärnmålvakt Sergej Bobrovskij hade en match han förmodligen helst bara vill glömma. Den dubble Vezina Trophy-vinnaren släppte in åtta mål på 26 skott och noterades för en räddningsprocent på fasansfulla 69,2 procent.
– Det var bara en sådan kväll helt enkelt. Han såg inte bekväm ut. Jag beslutade för att se om han kunde spela genom det, säger Columbustränaren John Tortorella till nhl.com.

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 6–9 (3–1, 2–5, 1–3)
Columbus: Cam Atkinson 3 (19), Zach Werenski (5), Josh Anderson (12), Nick Foligno (7)
Calgary: Johnny Gaudreau 2 (12), Sean Monahan 2 (17), Elias Lindholm (13), Matthew Tkachuk (13), Noah Hanifin (3), T.J. Brodie (3), Austin Czarnik (2)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL