SÄNKT. Tom Wilson hamnade på motsatt sida av en ful tackling i natt.
Washington

Efter fulsmällarna – här blir Tom Wilson själv sänkt i finalreprisen

ANNONS

Tom Wilson har skapat en hel del rubriker senaste året för sina övertramp. I nattens finalrepris mellan Washington Capitals och Vegas Golden Knights var det dock han själv som blev sänkt av en ful tackling.

Många blev upprörda när Tom Wilson slapp avstängning för sin tackling på New Jersey Devils rookie Brett Seney förra veckan. Den tacklingen kom bara veckor efter att Washington Capitals 24-årige powerforward fått återvända till isen efter en 14 matcher lång avstängning för försäsongens fula smäll på Oskar Sundqvist i St. Louis Blues.

I natt, när Washington Capitals besökte Vegas för en finalrepris mot Golden Knights, var det emellertid Wilson själv som stod på motsatt sida av en ful smäll. Med ett par minuter kvar av den andra perioden blev han överkörd av sin antagonist Ryan Reaves när han inte hade pucken. Reaves fick matchstraff för interference medan en omskakad Wilson tvingades avbryta matchen.

TIDIGARE WASHINGTONBACKEN MATCHVINNARE

Reaves och Wilson hade haft en hel del interna uppgörelser redan innan tacklingen delades ut. Det finns också en historik mellan spelarna med ett par slagsmål genom åren. Nu återstår det att se om NHL tycker att tacklingen i fråga ska rendera i en avstängning på Reaves.

Matchen då? Vegas Golden Knights fick en liten revansch för finalförlusten i somras. De vann med 5–3 efter att släkten varit värst. Backen Nate Schmidt, som Vegas plockade från Washington i expansionsdraften, sköt både 4–3 och 5–3. Det var amerikanens två första mål för säsongen efter att ha missat de 20 första matcherna på grund av en dopingavstängning.

Oscar Lindberg, som bara gjorde sin nionde match efter att ha stått utanför laget en hel del, noterades för sina två första poäng för säsongen. Detta i form av två assist.

Vegas – Washington 5–3 (1–1, 0–1, 4–1)
Vegas: Nate Schmidt 2 (2), Ryan Reaves (6) (Oscar Lindberg), Pierre-Édouard Bellemare (4), Cody Eakin (11) (Lindberg).
Washington: Jakub Vrána 2 (8), Aleksander Ovetjkin (20).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL