20101001, Helsinki. NHL-joukkue Minnesota Wild saapui Suomeen. Kuvassa Antti Miettinen ja seuran manageri Chuck Fletcher. All Over Press/ Pasi Murto. …
Philadelphia

Klart: Han blir NHL-klubbens nya general manager

ANNONS

Efter en tung inledning på säsongen valde Philadelphia Flyers förra veckan att sparka general managern Ron Hextall. Nu har Flyers hittat en ersättare till klubblegendaren. Det blir Minnesotas tidigare GM Chuck Fletcher som tar över rollen, meddelar Flyers på sin hemsida.

Efter fyra och en halv säsong som general manager i Philadelphia Flyers fick Ron Hextall tacka för sig förra veckan. Klubben hade fått en tuff start på säsongen och skrev i ett pressmeddelande att man inte delade samma filosofier som Hextall och således ville gå i en annan riktning.

Nu är det klart vem som ska ta över Hextalls roll som general manager i Flyers. Sent under måndagskvällen meddelade klubben att Chuck Fletcher utsetts till klubbens nya general manager.
– Det är en ära att få bli en del av Flyers som är en ikonisk NHL-klubb. Jag vill passa på att tacka Dave Scott och Paul Holmgren för förtroendet att ta den här klubben framåt, säger Fletcher till klubbens hemsida.

NIO SÄSONGER I MINNESOTA

Fletcher har tidigare varit general manager för Minnesota Wild, en roll han hade från 2009 fram tills att han fick sparken i våras. Under hösten har 51-åringen haft rollen som Senior Advisor i New Jersey Devils, en roll som han nu alltså lämnar för GM-posten i Flyers. Fletcher har tidigare varit assisterande general manager i både Pittsburgh, Anaheim och Florida.

Chuck Fletcher kommer även att ha rollen som exekutiv vice president i Flyers, precis som hans föregångare Ron Hextall hade.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM