Sök
Djurgårdskedjan är uttagen till nya landslagstruppen. …
SHL

Landslagstränarna om nya truppen ”Har olika egenskaper”

I dag presenterade Rikard Grönborg sin trupp till Channel One Cup som spelas 13-16 december i Ryssland. Det var en ung trupp där inte mindre än 13 spelare är födda i Stockholm eller Södertälje. Hockeysverige.se satte sig ner med Stefan Ladhe, Peter Popovic och Johan Garpenlöv för att gå igenom truppen lite närmare.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Målvakter: Lars Johansson, Adam Reideborn.

Stefan Ladhe:
–Jag tycker att Adam varit bra över tid. Vi ser gärna att det ska vara så och inte bara att man är bra tre, fyra matcher och sedan ska han vara med i Tre Kronor. Det har vi en för bra konkurrenssituation för. Han har visat under hela förra och den här säsongen att han håller en väldigt hög nivå.
– Han var även med och tränade ett pass med oss på förra samling. Det fanns ett syfte med det också, att komma honom lite närmare, se honom i träningsmiljö och så vidare. Vi blev imponerade. Vi har pratat om att testa honom under säsongen, men inte när. Det ska bli kul att få se Adam riktigt. Han har inte spelat någon match i Tre Kronor, men suttit på bänken.

Lars Johansson debuterade i Tre Kronor under den senaste turneringen och är med nu igen.
– När Lasse debuterade fick han spela två matcher. Vi tycker att han ska få chansen igen. Lasse är en väldigt bra målvakt som dessutom hållit nollan i CSKA ett par gånger till sedan vi såg honom senast.
– Det var bra matcher för honom som visade att det var en nivå till. Oavsett om du spelar i SHL eller KHL är det en annan nivå i landslaget och den typ av hockey det är här. Givetvis blev det en utmaning för honom, men han klarade det bra.

Den som saknas på målvaktssidan från förra turneringen är Magnus Hellberg.
– ”Mange” har varit bra sedan han spelade senast med oss. Han har varit med i alla våra turneringar så vi har en ganska bra koll på honom. Jag pratade med honom häromdagen och han vill naturligtvis vara med på allting, men vi måste ge fler chansen. Han är lika aktuell att spela i Tre Kronor som tidigare, men inte just i den här turneringen.

Stefan Ladhe.

Backar: Klas Dahlbeck, Jesper Sellgren, Philip Holm, Jesper Pettersson, Lukas Bengtsson, Tom Nilsson, Viktor Lööv, Joel Persson.
Peter Popovic:
– Några av backarna ville vi se igen. Exempelvis Lukas Bengtsson som gjorde väldigt bra ifrån sig senast. Han var bra i alla tre matcherna, orkade. Sellgren är en ung kille, bara 20 år. Han vill vi också se mer utav. Sedan har Tom gått bra i Djurgården där han har fått mycket istid och dessutom fått vara helt skadefri. Han har ändå varit med lite förut men nu vill vi se honom igen. Jesper Pettersson var med två matcher i april, men inte så jättemycket. Dahlbeck är tillbaka i Europa och spelar i CSKA. Det ska bli spännande att se honom.
– Det är ungt och lite orutinerat, men det ska bli spännande att se dom här killarna, hur dom tar chansen.

Det blir lite som ett mandomsprov för de nya unga spelarna att spela en turnering som håller en så pass hög nivå. Speciellt eftersom turneringen spelas i Moskva.
– Ja, absolut. Jag brukar tänka ”Finnarna i Finland, tjeckerna i Tjeckien och ryssarna i Ryssland”. När vi pratar om dom här turneringarna så är det här dom tuffaste matcherna. Kanske är det så att ryssarna i Ryssland är högst upp på piedestalen. Vi har Ryssland i första matchen så det blir ett styrkeprov direkt. Det här är också kul matcher att få vara med om. Speciellt om man får dom matcherna i början av en turnering då det fortfarande finns kräm kvar.

Peter Popovic.

Forwards: Petter Emanuelsson, Joakim Nygård, Joel Kellman, Jakob Lilja, Nick Sörensen, Michael Lindqvist, Daniel Brodin, John Norman, Anton Wedin, Linus Johansson, Linus Fröberg, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson, Jesper Boqvist, Axel Jonsson-Fjällby.


Johan Garpenlöv, det som sticker ut lite extra är att Djurgårdens unga trio Marcus Davidsson, Axel Jonsson-Fjällby och Jonathan Davidsson är med.

– Nummer ett, det är tre spelare som är unga och skickliga. Grunden är att dom har kunskapen för att vara med i laget. När nu Fjällby kom tillbaka och dom tre spelar ihop i Djurgården, så varför inte? Vi får se om dom kommer spela ihop, men möjlighet finns i alla fall.

Att de tre skulle vara aktuella för att spela tillsammans i Tre Kronor måste ändå vara något du och Rikard Grönborg pratat om?
– Ja, ja… Det som är lite intressant är att dom har lite olika egenskaper som spelare, men framförallt är det unga talangfulla spelare som är på väg att utvecklas och göra sin resa i karriären. Alla tre har möjligheten att ta sig till NHL om dom fortsätter att utvecklas.

Brynäs forwards Joel Kellman och Jesper Boqvist debuterar i Tre Kronor under Cannel One Cup.
– Kellman var en ledande spelare i Karlskrona förra säsongen. Han och Boqvist har spelat väldigt bra tillsammans i Brynäs.
– Kellman är en smart och spelskicklig center som verkligen tänker där ute på banan. Jag tycker inte att jag sett så jättemånga centrar som har just den spelstilen som han har. Hans utmaning blir, och som vi får kila på lite grann, är tempot. Det är ett steg till i internationell hockey där man måste agera och åka lite fortare. Det ska bli kul att följa honom.

Michael Lindqvist inledde säsongen i New York Rangers organisation, men har nu återvänt till svensk hockey och Färjestad. Nu får han chansen i Tre Kronor igen.
– Han hade vi med en match förra säsongen. Sedan blev han skadad. Han har skicklighet framåt, bra i powerplay, målskytt och avig. Även om han inte är superstor och stark så tycker jag att han tävlar rätt bra.
– Lindqvist hade en lite sejour i Rangers och fick kanske upp ögonen lite grann för vad det innebär att vara och spela där borta. Att det finns bra hockeyspelare även på den sidan och att han valde att återvända hem, ha kul och ta ny sats.

På forwardssidan är det två spelare som förbundskaptenerna kollat lite extra på men som inte finns med den här gången.
– Carl Klingberg givetvis efter att han åkt in i sargen. Sedan kollade vi med (Dennis) Everberg. Han vill fokusera på sitt lag. Det var med en ”check” eftersom han precis kommit hem från Nordamerika. Han har spelat två VM i rad och är absolut aktuell för att vara med framöver. Vi vet vad han kan.

Johan Garpenlöv.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten