20180928, Jyväskylä Liiga JYP vs TPS. Kuvassa TPS Kaapo Kakko. Vesa Pöppönen / AOP …
Nyheter

Finska bruttotruppen till JVM presenterad – supertalangen uttagen

ANNONS

Finlands förbundskapten Jussi Ahokas presenterade under måndagen sin bruttotrupp till JVM-turneringen i Kanada vid jul och nyår. 

Sedan Finland vann JVM-turneringen i Malmö 2016 så har våra grannar i öst haft två tunga JVM-turneringar. Efter att ha tvingats kvala sig kvar 2017 åkte finländarna ut i kvartsfinalen mot Tjeckien i förra årets turnering.

I år är Finland ute efter revansch och man har ett par spännande namn i den 25-mannatrupp som förbundskaptenen Jussi Ahokas plockat ut. Den kanske mest intressanta spelaren är TPS-forwarden Kaapo Kakko som tippas gå tvåa bakom amerikanen Jack Hughes i sommarens NHL-draft. Andra intressanta namn är Kärpätforwarden Rasmus Kupari, som valdes som 20:e spelare av Los Angeles Kings i 2018 års draft, samt backarna Lassi Thomson och Anttoni Honka som båda tippas gå i förstarundan av sommarens draft.

FEM JUNIORER I NHL

Forwarden Aleksi Heponiemi är ett annat spännande namn. Den Florida-draftade forwarden har stått för 22 poäng på 25 matcher i Kärpät den här säsongen och var en del av det finska JVM-landslaget redan i fjol.

Finland har en hel rad spelare i AHL och NHL som i teorin skulle kunna förstärka truppen. Spelare som Miro Heiskanen (Dallas), Jesperi Kotkaniemi (Montreal), Eeli Tolvanen (Nashville), Henri Jokiharju (Chicago) har alla åldern inne för att spela JVM. Frågan är dock om någon av spelarnas NHL-klubbar väljer att släppa loss någon av spelarna till turneringen. Även backen Urho Vaakanainen (Boston) har åldern inne. Han har dock dragits med hjärnskakningsproblem under hösten och inte spelat någon match sedan den 23 oktober.

Noterbart är att Kristian Vesalainens namn inte syns till på listan. Forwarden återvände nyligen till Europa och Jokerit efter fem NHL-matcher med Winnipeg under hösten.

Den slutgiltiga truppen förväntas presenteras på julafton, skriver Yle.

https://twitter.com/scoutingfactory/status/1069545248785866752?s=21&fbclid=IwAR0giJv-4uvSy0m60JEO8xcZWS6xQt5CUCxQnzyC1YxlpCaLJ1TyAukuzSE

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL