Dec 1, 2018; Newark, NJ, USA; Winnipeg Jets center Mark Scheifele (55) celebrates his goal with defenseman Tyler Myers (57) against the New Jersey Devils during the overtime period at Prudential Center. Mandatory Credit: Dennis Schneidler-USA TODAY S​ports …
Nyheter

Stark upphämtning av Devils – som föll ändå

New Jersey Devils låg under med 1–3 med fem minuter kvar i hemmamötet med Winnipeg. Då stod hemmalaget för två snabba mål och ordnade förlängningsspel. Där kunde Winnipeg-stjärnan Mark Scheifele sedermera avgöra med 17 sekunder kvar.

New Jersey har haft en tuff första fjärdedel på säsongen. I natt kom lagets 16 förlust på 25 matcher när Winnipeg kunde övertidsbesegra Devils med 4–3.

Devils stod emellertid för en stark upphämtning i den tredje perioden, då man hämtade upp ett tvåmålsunderläge med mindre än fem minuter kvar av matchen. Först kunde svenske Jesper Bratt pricka in 2–3-reduceringen med 4:19 kvar att spela, innan lagets superstjärna Taylor Hall kvitterade med drygt två minuter kvar av den tredje perioden.

TVÅ POÄNG AV BRATT

I en händelserik förlängning, där spelet böljade fram och tillbaka och målchanserna duggade tätt, kunde till slut Winnipeg dra det längsta strået och vinna med 4–3. Detta efter att superstjärnan Mark Scheifele avgjort med 17 sekunder kvar av förlängningsspelet.

Med sitt mål och sin framspelning till Marcus Johanssons 1–0-mål var Jesper Bratt hemmalagets bästa poängplockare i matchen. Bratt står nu noterad för tre mål och sex assist på tolv matcher den här säsongen.

New Jersey ligger sist i Eastern Conference med sina 23 inspelade poäng på 25 matcher. Winnipeg å sin sida ligger trea i Western Conference, då man spelat ihop 32 poäng på 25 matcher.

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 3–4 efter förlängning (1–0, 0–1, 2–2, 0–1)