Marcus Weinstock. …
SHL

Trotjänaren trivs med tillvaron: ”Växt till en mycket större hockeystad”

Marcus Weinstock är trotjänaren som blivit Örebro Hockey trogen i nio säsonger. Här berättar 34-åringen om morbror Ulf Weinstocks betydelse för karriären, den imponerande resan Örebro Hockey har gjort och hur staden blivit mer och mer hockeytokig med tiden.
– Jag har fått äran att vara med på hela den här resan Örebro har gjort. När jag kom till Örebro var det fortfarande den gamla ishallen där det satt 1500 åskådare på läktaren i början av säsongen, säger Weinstock till hockeysverige.se.

Marcus Weinstock är den spelare i dagens Örebro som spelat längst i klubben. I höstas inledde han sin nionde raka säsong i klubben. Givetvis är också namnet Weinstock känt i hockeykretsar sedan lång tid tillbaka då hans morbror Ulf spelat

Ulf Weinstock.

fyra VM och ett OS för Tre Kronor. Men att ha namnet Weinstock på ryggen är inget som har varit en belastning för Örebro-forwarden.
– Det har inte varit någon belastning överhuvudtaget för min del eftersom det är så långt mellan våra karriärer tidsmässigt. Jag har bara fått några frågor om

Ulf är min pappa, berättar Marcus Weinstock som haft sin morbror som tränare under en kort period.
– Till en viss del har han varit en viktig del i min karriär eftersom det var när han ville ha mig till Arboga som min karriär tog lite fart. Innan det hade jag kört fast i Karlskoga under två och en halv säsong. Jag fick möjligheten att flytta till Arboga där jag hade honom som tränare under sista delen av den säsongen. Då lossnade grejerna lite och min insats under sista matcherna där gav mig kontraktet i Växjö.

Det är Ulf och hans bror ”Nalle” (Björn Weinstock), är ni en typisk hockeysläkt?
– Klart att vi är en idrottsläkt. Ulf har gjort en massa landskamper och ”Nalle” med sin sport (Juniorspelare i ishockey) och sitt trav. Sedan har jag en pappa (Inge Olsson) som har spelat hockey och en mamma (Siw Weinstock) som spelat handboll och softboll. Jag är ändå uppväxt i en familj där idrotten funnits med hela tiden. Dessutom är jag mer eller mindre uppväxt i omklädningsrummen hos lagen där pappa spelade hockey.

NYA ARENAN – EN VIKTIG FAKTOR

Marcus Weinstock kom till Örebro 2010. Om hockeyintresset i stan är på topp idag var det inte riktigt på samma sätt då.
– Intresset var inte på samma nivå som det är nu. Jag har fått äran att vara med på hela den här resan Örebro har gjort. När jag kom till Örebro var det fortfarande den gamla ishallen där det satt 1500 åskådare på läktaren i början av säsongen. Redan då växte intresset under säsongens gång.
– Vi tog oss till kvalserien första säsongen. Året efter byggdes hallen om och sedan har det växt undan för undan till där vi är nu då vi spelar i SHL för sjätte säsongen. Dessutom spelar vi idag i en riktig arena.
– Första säsongen var jag inte speciellt igenkänd på stan till skillnad mot idag. När jag nu går och handlar är det alltid någon som nickar, säger ”hej, hej” eller önskar oss lycka till på matchen. Det har verkligen växt till en mycket större hockeystad än vad den var då jag kom hit.

En viktig bit för Örebros framgångar kan tillskrivas bygget av nya hallen.
– Nya hallen har varit enormt viktig för klubbens utveckling. Det var nog ett måste för att vi skulle kunna ha den verksamheten vi har idag och för det stödet vi fått.
– Den gamla ishallen (Vinterstadion byggdes så tidigt som 1972) i Örebro var en av de tidigaste hallarna i Sverige. Staden hade inte gjort mycket på den fram till det att man började bygga om och renovera den. Det droppade från taket och det var minusgrader i hallen på vintrarna. Idag är det verkligen en fullgod SHL-arena.

SHL-AVANCEMANGET BÄSTA MINNET

När du kom till klubben 2010 fanns då ens en tanke på att du nu skulle inleda din nionde säsong i Örebro?
– Så långt tänkte jag aldrig. Örebro gick upp i Hockeyallsvenskan ganska sent, säsongen innan jag kom dit, och hade inte mycket att jobba med. Klubben började sätta ihop en ny trupp ganska omgående. När jag inte skulle vara kvar i Leksand och fick en förfrågan från Örebro tyckte jag att det var ett bra steg att ta.
– Sedan har det rullat på ganska bra. Första säsongen var lite halvtungt. Den andra säsongen fungerade betydligt bättre. Där kände jag att vi var med och nosade upp på SHL så jag blev kvar en säsong till. Den säsongen gick det halvtrögt i början, men jag fick en förfrågan om att skriva ett längre kontrakt. Det var rätt i tiden för mig då och ingenting jag ångrar överhuvudtaget nu då jag fortfarande spelar i Örebro.
– Som svar på din fråga så tänkte jag inte så långt då, men jag har trivts med att spela här under nio säsonger.

Vad har varit höjdpunkterna i Örebro så här långt?
– Det är två saker. Naturliga svaret är då vi tog steget upp i SHL på vårkanten. Det är något som jag kommer bära med mig med stolthet och som ett glädjefyllt minne genom hela mitt liv. Det var en helt otrolig upplevelse att fått vara med om att ta upp ett lag genom en kvalserie.
– Den andra höjdpunkten jag tänker på är då vi gick till slutspel första gången. Det var en fantastisk upplevelse. Som det blev så var vi med och nosade ordentligt på blivande svenska mästarna Växjö.

Marcus Weinstock firar SHL-avancemanget 2013. FOTO: Nils Jakobsson/Bildbyrån

GILLAR GOLF OCH FISKE

Du har bott nio år i Örebro, vad sysslar du helst med vid sidan av hockeyn?
– Framförallt gillar jag att spela golf. Under somrarna blir det en hel del golfande på Lanna Golfklubb. Det är en fantastisk anläggning som jag utnyttjar och spelar mycket på.
– På sommaren blir det även en del fiske, men på vintern blir det inte mycket mer än att ha fokus på att äta, träna och sova. Alltså klassiska bitarna. Sedan blir det att umgås med familjen och ta vara på den tiden.

Vad får vi inte missa om vi ska turista i Örebro?
– Oj… Ska jag vara ärlig har jag nog själv missat de flesta turistattraktionerna. Jag tycker att Örebro är en jättefin stad och stadskärnan har vuxit enormt mycket under åren jag har varit här. Det är en större stad i Sverige, men ändå ganska nära till allting så du egentligen kan ta cykeln överallt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten