180921 Almtunas Lucas Sandström under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Västervik den 21 september 2018 i Uppsala. …
Nyheter

Allsvenske forwarden stängs av efter ”domarbråket”

ANNONS

Almtunas forward Lucas Sandström stängs av i tre matcher. Detta efter att han, enligt disciplinnämnden, med klubban slagit en linjedomare över skridskorna. 

Det var i slutskedet av fredagens match mellan Almtuna och Västervik som situationen uppstod. Lucas Sandström ramlade in i sargen efter en närkamp med Alexander Lindqvist Hansen i Västervik. Sandström hamnade då i en diskussion med en av linjemännen om situationen och ska i samband med det ha slagit linjemannen över skridskorna med klubban.

GRANSKADE I EFTERHAND

Sandström fick inget straff för tilltaget under matchens gång, men domarteamet studerade händelsen efter matchen och valde då att anmäla 28-åringen för ”physical abuse of officials”.

I dag kom domen från disciplinnämnden, som alltså väljer att stänga av Lucas Sandström i tre matcher för tilltaget. Utöver avstängningen tvingas Almtunaforwarden betala 3 281 kronor i böter.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL