Sök
Spencer Abbott har varit en av få ljusglimtar i Mora den här hösten.
SHL

Stjärnan ska leda Mora ut ur mörkret: ”Vi måste hålla ihop – så enkelt är det”

Det var nog en hel del som höjde på ögonbrynen en aning när Mora presenterade värvningen av Spencer Abbott i höstas. Den tidigare Frölundastjärnan har varit en av få ljusglimtar i dalaklubben den här hösten och kanadensaren är en av spelarna som förväntas leda tabelljumbon ur mörkret i SHL-källaren.
– Det är tufft just nu och jag tror att alla är frustrerade över de uteblivna poängen. Samtidigt finns det mycket positivt som vi kan ta med oss från de senaste matcherna, säger Abbott till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Senaste gången som Spencer Abbott befann sig i Skellefteå Kraft Arena var den 24 april 2016. Iklädd en guldhjälm på huvudet och med en guldmedalj hängandes runt halsen firade kanadensaren det nyss bärgade SM-guldet tillsammans med sina lagkamrater i Frölunda.

Två och ett halvt år senare var Abbott i torsdags tillbaka i Västerbotten igen. Den 30-åriga kanadensaren var uppsatt som trettondeforward i Moras laguppställning, men fungerade i praktiken som den tredje länken i andrakedjan med Michael Keränen och Michael Haga.

SPELAT BÄTTRE ÄN TABELLEN VISAR

Återbesöket i Skellefteå Kraft Arena blev inte direkt lika framgångsrikt som 30-åringens senaste visit i Västerbotten, då Mora blev nollade av Skellefteå och inkasserade sin femte raka förlust i SHL.
– Jag tycker att vi spelade rätt bra under stora delar av matchen. Vi hade många skottförsök men de gjorde ett bra jobb i defensiven och deras målvakt spelade riktigt bra. Vi kunde inte få några studsar med oss och få det där första målet ur vägen. Samtidigt måste man ge Skellefteå beröm, de spelade riktigt bra defensivt och täckte mycket skott, säger Abbott till hockeysverige.se.

Hösten har varit jobbig för Mora. Efter 21 spelade matcher har dalalaget bara inkasserat två stycken trepoängare och parkerar på jumboplatsen i SHL-tabellen. Trots lagets skrala poängfacit är Spencer Abbott inte speciellt missnöjd med lagets insatser under hösten.
– Det är lite konstigt. Visst, vi hade ett par matcher där vi kanske inte spelade vår bästa hockey, men jag tycker inte att vi spelat speciellt dåligt egentligen. Nu har vi hamnat i ett läge där vi måste jaga lagen ovanför oss. De senaste tre matcherna tycker jag att vi har spelat riktigt bra, tyvärr har vi haft mycket oflyt med studsar. Samtidigt är det studsar sånt som man förtjänar.

”RIKTIGT HÄRLIG UPPLEVELSE”

Efter att kontraktet med schweiziska Kloten löpte ut i våras gick den 30-årige kanadensaren klubblös under hela sommaren. Abbott förklarar varför han valde att låta beslutet om var han skulle spendera den här säsongen dröja:
– Jag ville ta lite mer tid på mig i somras för att se över mina alternativ. Jag hade ett par alternativ tidigt under sommaren, men jag försökte vänta och få en lite bättre överblick över vad jag hade framför mig och prata med min agent och familj om vad som var rätt beslut. Mora kom in i bilden i slutet av sommaren och jag pratade med många av nordamerikanarna som spelar här och de hade bara bra saker att berätta om klubben.

Att leva och bo i Mora har varit en liten omställning för kanadensaren, som tidigare spelat i betydligt större städer som Toronto och San Diego. Tillsammans med sin flickvän packade 30-åringen resväskorna och i mitten av september var han på plats i Mora.
– Det har faktiskt varit riktigt bra. I ett lite mindre samhälle som Mora lär man känna människorna lite bättre och vi har en riktigt härlig grupp här. Jag har även min flickvän här och hon trivs också jättebra. Det har varit en riktigt härlig upplevelse än så länge, menar Abbott.


Spencer Abbott trivs i Mora. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån

POSITIV TROTS MOTGÅNGARNA

Under sina 16 matcher i dalaklubben står Abbott noterad för 14 poäng (3+11). Med den poängraden är han lagets bästa poängplockare under hösten, tätt följt av Michael Haga och Mathias Bromé.
– Det har känts bra. Jag har fått spela tillsammans med en hel del bra spelare under hösten. Jag har spelat en hel del med Haga och ”Kerä” (Michael Keränen), men även en del med (Andrew) Rowe, (Mathias) Bromé och (Matt) Bailey. Vi har roterat rätt mycket och alla jag spelat med är bra spelare som är lätta att spela tillsammans med. De flesta av mina poäng är assist än så länge, så uppenbarligen är det mina medspelare som sätter dit puckarna vilket jag måste ge dem beröm för, säger Abbott ödmjukt.

Är det svårare att njuta av sina egna framgångar när det går så pass tungt för laget?
– Det är klart att det inte blir riktigt samma sak när det går tyngre för laget. Man vill självklart vinna hockeymatcher och det är det som är huvudsaken just nu. Det är tufft just nu och jag tror att alla är frustrerade över de uteblivna poängen just nu. Samtidigt finns det mycket positivt som vi kan ta med oss från de senaste matcherna.

”EN FANTASTISK TID I GÖTEBORG”

Senast Abbott spelade i SHL var det som sagt i Frölundas färger. Kanadensaren gjorde ett starkt avtryck i ligan då och kunde efter framgångarna i Göteborg skriva på ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks. 30-åringen brister ut i ett stort leende när tiden i Frölunda kommer på tal.
– Det var en fantastisk tid i Göteborg. Vi hade ett riktigt bra lag den säsongen med ett gäng härliga spelare och ledare. Det var en bra säsong överlag, sen var det så klart lite tråkigt att jag blev skadad i slutspelet, jag önskar kanske att jag kunde varit lite mer involverad i slutet av säsongen, säger Abbot som bara kom till spel i nio av lagets 16 slutspelsmatcher.
– Jag har inget annat än positiva saker att säga om Frölunda. Ledarstaben gav oss alla förutsättningar för att lyckas och det var så klart speciellt att få vinna guldet redan under mitt första år i SHL. Det finns vissa spelare som inte lyckas vinna SM-guld under hela sin karriär. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som fick vara med och vinna.


Spencer Abbott (längst till höger) firar SM-guldet med Frölunda 2016. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån

Även om man så klart aldrig ska säga aldrig så lära Mora inte vara med och slåss om SM-guldet den här säsongen. För Spencer Abbott, som vann både SM-guld och CHL-guld med Frölunda under sin senaste sejour i Sverige, är det emellertid ingen större omställning att slåss om överlevnad snarare än Le Mat-pokalen.
– Det är klart att det är en viss skillnad. Samtidigt Jag har spelat en del AHL-klubbar där vissa varit riktigt bra medans andra varit lite sämre. Det är ingenting nytt för mig att vara i ett lag som slåss i bottenskiktet av tabellen. Det gäller bara för oss att göra det hårda jobbet, det är ingen poäng i att bli arga på varandra och skylla på andra. Vi måste hålla ihop – så enkelt är det. Känslan i gruppen är positiv, alla håller huvudet högt och jag tror att om vi bara börjar få marginalerna på vår sida tror jag att vi kommer stiga i tabellen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten