Tre Kronor hade många supportrar på plats under VM i Köpenhamn.
VM 2018

Danska supersuccén: VM gav över en miljard i turistintäkter

ANNONS

Hockey-VM blev en enda lång succé när det för första gången gick av stapeln i Danmark. Nu meddelas det att Köpenhamn drog in över en miljard i turistintäkter under turneringen.

Danmark fick i våras arrangera hockey-VM för första, men knappast sista, gången. Sverige vann som bekant guld och fick hjälp av en blågul vägg på läktarna, och folkfesten under VM spred sig över hela Köpenhamn.

TV2 skriver om en rapport från Visit Denmark som visar att hockeyfansen spenderade 967 miljoner danska kronor under de två veckor turneringen pågick. Det är runt 1,3 miljarder svenska kronor. Den stora delen av intäkterna kom från utländska turister, visar rapporten.

Det gör hockey-VM till det mest framgångsrika sportevenemanget i dansk histoeia.

Den här artikeln handlar om: