VILL SE FLER KLIVA FRAM. Unga hockeytjejer måste få fler förebilder, tycker Emmy Alasalmi.
SDHL

Efterlyser fler förebilder inom damhockeyn: ”Ska inte vara fult att säga att man spelar i högsta ligan”

Det råder ingen större brist på damhockeyspelare i Sverige i dag. Däremot råder det brist på förebilder, tycker AIK:s back Emmy Alasalmi. Hon uppmanar fler av sina kollegor i landslaget och SDHL att våga ta för sig och visa offentlig stolthet över sina framgångar på isen.
– Vi tjejer syns inte så tjejerna som söker förebilder vet inte riktigt vilka vi är eller att vi finns, säger hon i en intervju med hockeysverige.se. 

FLEMMINGSBERG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Emmy Alasalmi har varit AIK trogen under större delen av sin karriär och har varit en av svensk hockeys bästa backar i närmare tio år. Sitt första och hittills enda VM spelade hon 2015. Efter det blev hon petad i två VM-turneringar innan dåvarande förbundskaptenen Leif Boork kallade henne till spel i OS. Där var hon en av Damkronornas stabilaste spelare.
– Jag kände för det första en stor glädje och stolthet att bli uttagen. Hela den sommaren hade jag satsat otroligt hårt samtidigt som jag hela tiden känt att jag har haft ena foten i landslaget. Det har alltid varit hård konkurrens och är så fortfarande, berättar Emmy Alasalmi när vi slår oss ner på ett kafé vid hennes skola i Huddinge.
– När jag fick reda på av Leffe att jag kom med så kom tårarna. Först spelade jag lite cool, men när jag vände mig om släppte alla känslor.

Beskedet fick Emmy Alasalmi efter en bortamatch mot Brynäs.
– Mina coacher i AIK visste om det redan. Vi satt i omklädningsrummet efter att vi vunnit och coachen sa ”Leffe vill prata med dom här fem”. Då kände jag i magen att nu kommer beslutet jag hade väntat på. Jag hade haft telefonen redo eftersom jag vetat att beskedet skulle komma.
– Många i mitt lag trodde att jag inte kom med eftersom jag grät så mycket av lycka. Det var häftigt.

DÅLIGT RESULTAT

Tråkigt nog blev inte resultatet i OS vad ledare och spelare hade hoppats på. Sverige slutade först på en sjundeplats av åtta lag och hade bara Korea efter sig.
– Det var mycket folk på våra matcher. Ibland kändes det nästan som vi hade mer publik än herrarna, vilket givetvis var jättekul. Jag gick in i en bubbla där borta och levde i en fantasivärld som jag bara hade sett på tv tidigare.
– Hockeymässigt… Det känns inte som vi har fått till det senaste säsongerna. Det är svårt att sätta fingret på något och säga att det här gör vi fel. Vi har inte hittat vårt ”breakthrough”. Vi får hoppas att Ylva (Martinsen) och Oscar (Dahlgren) hittar en annan väg och sedan får vi testa den.

Hur såg livet ut vid sidan av era matcher under OS?
– Vi hann inte med jättemycket utan vi var en hel del i OS-byn med laget. Sedan var det träningar eller match varje dag. En dag var vi i alla fall upp till skidorna och hejade på (Charlotte) Kalla och Stina (Nilsson). En annan dag åkte några av oss och kollade curlingen.
– Sedan hade vi tv på rummet så vi kunde kolla på alla tävlingar, även dom som Sverige inte tävlade i. På så vis var et lätt att följa allting, men dagarna gick i ett.


Foto: Bildbyrån

INKALLAD MED KORT VARSEL

I somras var 24-åringen med på Damkronornas sommarcamp. Dessutom fick hon i all hast kasta sig på ett flyg över till Kanada då Ebba Berglund skadat sig innan turneringen i Saskatoon tidigare i månaden. Emmy Alasalmi upplever också att det den här säsongen är en lite mer annorlunda grupp som spelar i Damkronorna.
– Ja, det skulle jag säga att det är. Dels är det är det många nya, men även nygamla som har kommit in med en otrolig energi.
– Om jag ska jämföra Ylva och Leffe så är dom väldigt olika varandra. Det har också gjort att energin i gruppen har förändrats. I alla fall är det min spontana känsla hittills. Sedan är det många unga som kommit upp och tidigare varit med Ylva i U18-landslaget och det dom åstadkommit där. Deras självförtroende och sådana saker tror jag kan komma att spegla av sig till oss äldre.
– Vi har varit femma, sexa länge nu. Det här gnager lite på mig och jag hoppas att vi också kan ta efter av dom yngre och att vi lär oss av varandra.

Har Ylva Martinsen och Oscar Dahlgren förändrat mycket i själva spelet?
– Det känns som svensk hockey har haft en spelidé i landslaget som man gått efter. Den finns fortfarande kvar. Även om dom ändrar lite så finns själva grunden kvar om vi jämför just Ylva och Leffe. 
– Nu pratar och fokuserar vi mer på vårt eget spel än motståndarnas, att vi ska våga spela, ha puck och så vidare även när vi möter USA och Kanada som vi vet är starka lag. Det tycker jag är bra så vi inte bara chippar sarg ut och ger motståndarna pucken. Vi försöker spela vårt eget spel som vi gör hemma i SDHL, att vi tar med oss det spelet till landslaget. Det är faktiskt därför man är uttagen att spela i landslaget.
– Resultatmässigt förlorade vi senast med 5-1 mot Kanada, men spelmässigt kändes det som vi spelade en bättre hockey och inte bara försvarade oss.

Känns det som att ni spelmässigt närmar er USA och Kanada även om siffrorna drog iväg lite i den senaste turneringen?
– I huvudet vågar vi spela mot dom på ett annat sätt jämfört med tidigare. Förut var det väldigt mycket att då man blev stressad, det går mycket fortare i dom matcherna, gärna ville slänga iväg pucken.
– Nu var det mer att vi försökte spela ut, vågade hålla i pucken, gick på anfall och så vidare. Den spontana känslan var i alla fall att vi vågade spela vårt eget spel. Gör man ett misstag blir det mål mot så passa bra lag så det gäller att minimera misstagen.


Foto: Bildbyrån

”VELAT BYGGA ARENA I SOLNA”

Emmy Alasalmi är uppväxt i Viggbyholm. Det lokala laget där är också hennes liksom Sven Tumbas moderklubb, men det är AIK hon förknippas starkast med.
– AIK har varit mitt hem mer än tio år. Dessutom har jag haft många lagkamrater som varit kvar länge i klubben, vilket gett en trygghet. Jag trivs bra där och i Stockholm. Då vill jag gärna vara kvar här och framför allt inte byta till någon ärkerival här i stan. Det finns inte på kartan.

Har du varit på väg någon gång till Segeltorp, Djurgården eller SDE Hockey?
– Klart att det varit diskussioner när kontrakten har varit på väg att gå ut, men att byta till dom klubbarna har inte varit så jättelockande. Skulle jag vara kvar i Stockholm så är det AIK som har gällt.
– Sedan har tankarna funnits när min utveckling stått still att testa på något nytt, men jag har ändå hållit mig kvar vilket känns skönt. 

Ni får harva runt på slitna Ritorp (Ulriksdals IP), vilka signaler skickar det kring statusen på svensk damhockey och då främst AIK?
– Ritorp är ändå hemmet. Jag vet att folk tycker att det är risigt. Det är inte den finaste hallen och tar inte heller så mycket folk. Det är ändå genom publiken vi får in pengar.
– Sedan tycker jag det är tråkigt att herrarna är Hovet medan vi och ungdomslagen är på Ritorp. Framför allt för våra yngre spelare eftersom laget och spelarna i Hockeyallsvenskan är deras förebilder. Nu har dom inte möjligheten att se dom på samma sätt. Vi i AIK har velat bygga en arena i Solna, men kommunen har ännu inte riktigt stått bakom det.

”SVÅRT ATT SÄLJA IN RITORP”

AIK har under flera säsonger haft en tunn trupp, men Emmy Alasalmi tror ändå att det finns ett underlag med yngre tjejer i Stockholm klubbarna kan bygga vidare på.
– Nu har Jared (Cipparone) lyckats värva bra spelare, vilket i alla fall min kropp känt av jämfört med tidigare säsonger. Den här säsongen har vi sju backar jämfört med tidigare då vi varit fem. Då har jag vetat att det bli ”åka av” dag efter dag. Vi har även juniorer som vi kan lyfta upp när vi är borta med landslaget.
– Jag tror att det kan vara svårt att sälja in Ritorp när det kommer till att framförallt få in yngre spelare. Det är även ett meck att få ett boende och hitta arbetsgivare som kan acceptera att man inte kan jobba helger och så vidare. Det här tror jag gör det svårare att rekrytera spelare till Stockholm.

Finns det tillräckligt med unga tjejer i Stockholm som vill satsa på hockeyn?
– Ja, jag tror att det finns det. Jag pratar mycket med Lasse Billing om hur det går med Stockholms distriktslag och han menar att det finns. Men vi har svårt att se varandra och skapa förebilder. Vi tar inte riktig vara på varandra på det sättet.
– I somras var några från AIK, Djurgården och SDE ute i Vallentuna. Dom hade ett tjejhockeyläger där. När vi var där och pratade med tjejerna om förebilder och idoler så var det ”Henke” Lundqvist, Henrik Zetterberg och sådana spelare som var idoler. Jag är likadan och har haft Erik Karlsson som förebild.
– Samtidigt, vi tjejer syns inte så tjejerna som söker förebilder vet inte riktigt vilka vi är eller att vi finns.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”VI ÄR INTE ZLATAN DIREKT”

Hur mycket ansvar har ni själva för att hitta vägar att nå ut och synas?
– Vi har ganska mycket ansvar. Vi är inte som Zlatan direkt, men på något sätt måste vi kanske närma oss att bli det. Det ska inte vara fult att säga att man spelar i högsta ligan, landslaget eller varit med i OS.
– När jag skulle träffa dig sa jag till mina klasskamrater att jag skulle på en intervju med hockeysverige.se eftersom jag spelar i SDHL. Man ska inte skämmas för att säga det och vi måste börja se på längre sikt och börja bygga profiler och förebilder.
– Det var jättehäftigt att se då vi var uppe och spelade rekordmatchen i Luleå. Det var många tjejer där som ville börja spela hockey och då fick se och prata med Emma Nordin. Det var jättehäftigt att se hur stort det var för dom här tjejerna.

Är klubbarna och kanske främst i ditt fall AIK bra på att lyfta fram profiler och förebilder?
– Det har blivit bättre, men jag tycker att vi skulle kunna bli ännu bättre. När jag pluggar här på Södertörn jämför jag mycket med basketen eftersom jag har en klasskompis som spelar i högsta ligan men även på landslagsnivå. I hennes klubba har man ett gemensamt konto (hemsida) och då blir det att man lyfter fram både damerna och herrarna. I AIK har vi i damerna ett eget konto och herrarna ett eget. Ibland lyfter man fram något gemensamt beroende på vilket event det är.
– Självklart kan det bli bättre, men vi måste ha någon som gör jobbet och det kanske vi i AIK inte haft resurser till ännu i AIK.

Hur ser du tillbaka på din säsong i AIK så här långt?
– Den har inte börjat så jättebra. Efter sommaren kändes det bra men jag åkte på en axelskada på första landslagslägret. Skadan var ändå ganska simpel och jag kunde spela seriepremiären.
– Fyra första matcherna gick ganska okej och kändes bra. Sedan gick det tyngre och tyngre, vilket också har speglat av sig på laget. Det här bygger upp en frustration. ”Vad är det som går snett?”
– Sedan har jag haft en del utanför hockey med mycket skola att ta igen från förra året. Det är lite kniven mot strupen om jag ska få fortsätta eftersom jag ligger så mycket efter. Det innebär jättemycket eget ansvar och det har speglat av sig på mitt spel, att det är något som tynger mig hela tiden.

FÖRSTÅELSE FÖR OMSTÄNDIGHETERNA

Har laget förändrats mycket efter det att Jared Cipparone klivit in i stället för Emelie Berggren?
– Både ja och nej. Det är två olika individer. Nu har jag haft Jared i landslaget också så jag kände honom lite innan.
– Nu har vi profiler i AIK som exempelvis Linnéa Hedin som även har en arbetskarriär. Då har det blivit accepterat att hon blir lite sen ibland eftersom hon har jobbet. I helgen var hon inte med eftersom hon arbetade och så vidare. Vi accepterar det här eftersom alla vi vet hur det är att försöka klara sig ekonomiskt.
– Samma sak med (Iveta) Koka. Tanken var att hon skulle sluta med hockeyn efter Leksand. När vi hörde att hon skulle flytta till Stockholm pratade vi med henne och sedan gjorde Jared upp en deal med Koka. Hon har blivit ett jättelyft för vårt lag och vi alla kan lära oss otroligt mycket av henne eftersom hon är rutinerad och har varit med om mycket. Det här tycker jag är jättebra.

Har Jared Cipparone förståelse för din situation också?
– Ja och han har hjälpt mig väldigt mycket eftersom jag har många idrottsliga uppgifter här på skolan. Bland annat gjorde jag min praktik tillsammans med honom där vi jobbade med media, men även spridningen av damhockeyn och ”World Ice Hockey Weekend”.

Vem kommer få sitt genombrott i AIK den här säsongen?
– Det är många som tagit stora kliv framåt. Någon jag skulle vilja fram är Estelle Forsberg. Hon tar för sig på ett annat sätt den här säsongen och har lyft sitt spel. Nu när hon får spela med Lisa (Johansson) och Sabina (Küller) syns hon mycket. Dessutom verkar det gå bra för henne i U18-landslaget, vilket jag tycker är jättekul.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 22 mars
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten