Sök
Lukas Zetterberg tackar tränaren Thomas Paananen för sina framgångar den här hösten.
Västerås IK

Måltjuven har hittat rätt efter tunga fjolåret: ”Är ett mycket större hot nu”

Efter ett tufft fjolår där poängen inte trillade in i den takt han själv önskade valde Lukas Zetterberg inför den här säsongen att återvända till moderklubben Västerås. Hemma i Gurkstaden har den hårdskjutande 21-åringen studsat tillbaka på ett imponerade vis under ledning av sin nygamle tränare Thomas Paananen.
– Jag lärde mig jättemycket förra året när det inte riktigt gick som jag hade planerat. Jag har tagit med mig lärdomarna från ifjol och bara försökt ha roligt ute på isen, säger Zetterberg till hockeysverige.se.

Västerås har varit en av Hockeyallsvenskans stora positiva överraskningar under hösten. Nykomlingarna har spelat ihop 34 poäng under de 20 inledande matcherna, vilket placerar laget på en femteplats i tabellen.
– Vi har gjort det väldigt bra än så länge. Vi har hittat ett spel som alla förstår och som alla köpt in sig i. Vi håller oss till vårt spel dag ut och dag och det gör oss väldigt svårslagna. Vi har fokuserat mycket på försvarsspelet nu i början. Sen har vi jobbat mycket på vårt djupledsspel, något som fungerat väldigt bra hittills. Vi får mycket kontringar på motståndarna och vi har varit ganska effektiva när vi väl fått chanserna, säger Lukas Zetterberg till hockeysverige.se.

KAPADE NÅGRA KILON I SOMRAS

Den 21-årige forwarden återvände till Västerås inför den här säsongen efter en säsong med spel i Timrå och Tingsryd. Zetterberg står noterad för elva mål och sex assist, totalt 17 poäng, på 20 matcher. En av anledningarna till framgångarna menar Zetterberg kommer från att han blivit mer allround i sitt spel.
– Jag har utvecklat mitt spel i egen zon enormt mycket under hösten tycker jag. Även i spelet fem mot fem och spelet över hela banan har jag blivit bättre. Jag är ett mycket större hot nu, både i powerplay och fem mot fem, än vad jag var tidigare, menar Zetterberg.

Mycket av framgångarna går också att spåra tillbaka till sommarträningen, enligt Zetterberg.
– Sommarträningen jag hade i somras var den bästa hittills i min karriär. Jag gick ner några kilon och det tycker jag märks på orken ute på isen också. Jag jobbade på alltifrån snabbhet till kondition till att bygga muskler. Sen käkade jag också mycket bättre i somras, något jag också tagit med mig till hösten här. Jag har börjat uppföra mig lite proffsigare än tidigare, och det verkar ju ha fungerat så det är bara att fortsätta på det spåret. Det är klart att jag har varit professionell tidigare också, men nu har det varit på en annan nivå.


Lukas Zetterberg hade en tuff fjolårssäsong. FOTO: Pär Olert/Bildbyrån

”FJOLÅRSSÄSONGEN VAR RÄTT TUFF”

Förra säsongen blev inte riktigt som Lukas Zetterberg hade tänkt sig. 21-åringen lämnade nedflyttade Västerås för spel i toppklubben Timrå. I december valde dock parterna att gå skilda vägar efter att Zetterberg bara noterats för tre mål och ett assist på 25 spelade matcher. Ny klubbadress blev Tingsryd, men även hos smålänningarna hade Zetterberg det jobbigt.
– Fjolårssäsongen var rätt tuff, framförallt poängmässigt. Jag kände att jag utvecklade fem mot fem-spelet redan under förra säsongen och kände mig tryggare ute på isen än vad jag gjorde säsongen innan då jag gjorde 22 poäng. Man brukar ju säga att det andra året är lite tuffare och det kände jag av extremt mycket förra året. Men jag har aldrig tvekat på att jag är en bra hockeyspelare och jag har alltid trott på mig själv.

En bra hockeyspelare har han definitivt visat att han är under hösten med Västerås. Med sina elva mål är på delad andraplats i den Hockeyallsvenska skytteligan efter 20 omgångar.

Zetterberg berättar vidare att det inte var några tveksamheter över att återvända till moderklubben när möjligheten dök upp.
– Det var ett självklart val. Jag kände väl att glädjen inte riktigt fanns där efter det tunga fjolåret och att jag behövde komma hem. Den här säsongen ville jag bara ha väldigt roligt och det visste jag hade jag skulle ha i det här laget. Jag kände många sedan innan och hade en väldigt bra sommar med gänget. Då kände jag att det här kommer bli ett bra år, säger Zetterberg.

”ALLA TRE HAR ÖGON I NACKEN”

Tillsammans med kedjekamraterna Kalle Östman och Marcus Bergman har Lukas Zetterberg terroriserat de Hockeyallsvenska motståndarförsvaren under säsongsinledningen. Totalt har trion producerat 52 poäng under säsongsupptakten.
– Vi känner varandra väldigt bra ute på isen. Alla tre har ögon i nacken, vi vet var vi har varandra och vi pratar väldigt mycket med varandra både på isen men även i båset. Vi kompenserar varandra väldigt bra och det har fungerat bra hittills, sammanfattar Zetterberg samarbetet med Östman och Bergman.

I Västerås har du återförenats med Thomas Paananen, som du tidigare haft som juniortränare. Hur har det varit att jobba med Thomas igen?
– Det har känts väldigt bra. Han har alltid trott på mig. Under tiden i juniorlaget trodde han alltid på mig och jag har alltid fått ett stort förtroende från honom. Jag hade honom i J20 när jag kom med i landslaget och han har hjälpt mig väldigt mycket, både hur man ska vara som person men även så klart mycket i det hockeymässiga. Han betyder väldigt mycket för mig.


Lukas Zetterberg (andra från vänster) har fått fira mycket den här säsongen. FOTO: Tobias Sterner/Bildbyrån

HAR PAPPA SOM SPORTCHEF

Ett annat bekant ansikte för Zetterberg i Västerås återfinns på sportchefspositionen. Där sitter nämligen 21-åringens pappa Patrik. Zetterberg menar dock att det inte är några problem att ha sin pappa som sportchef.
– Vi har en så pass bra dialog med varandra att det inte är några problem. Om jag hade haft en lika tung säsong i år som jag hade ifjol hade han agerat på ett professionellt sätt och sagt de grejerna som han sagt till vilken spelare som helst. Vi är bra på att hålla isär rollerna som pappa och sportchef, säger Zetterberg och berättar samtidigt att han hade förväntat sig mer trashtalk från motståndarna om det faktum att han har sin pappa som chef.
– Jag visste när jag skrev på att folk kommer att hålla på, men det har faktiskt inte varit så mycket. Det kanske är för att det gått så pass bra? Det var väl någon på försäsongen som slängde ur sig något, men om jag ska vara helt ärligt kan jag inte bry mig mindre.

För Lukas Zetterberg och Västerås fortsätter matchandet i morgon mot Almtuna. Efter lagets fina start på säsongen förväntar sig 21-åringen att laget fortsätter att haka på i den Hockeyallsvenska toppstriden.
– Vi har absolut kapaciteten i laget för att hålla oss kvar i toppen. Det gäller bara att vi är ödmjuka inför det som vi har framför oss och det är också något som Paananen och Lars Ivarsson (assisterande tränaren) trycker på varje dag. I går vann vi mot Södertälje och vi är så klart nöjda över de tre poängen, men samtidigt är det en match som vi lagt bakom oss nu. Vi är väldigt ödmjuka som lag och vi har hela tiden siktet inställt på nästa match. Det är nyckeln.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten