Mike Yeo.
St. Louis

Nollade av NHL:s jumbo – då får coachen sparken

ANNONS

St. Louis Blues storsatsade för att undvika fjolårets fiasko. Men de tunga värvningarna har inte alls gett väntat resultat. Efter att laget nollats av Los Angeles Kings i natt valde klubbledningen att ge coachen Mike Yeo sparken.

I fjol sparkades inte en enda NHL-coach på hela säsongen. Nu är vi inte ens två månader in på säsongen 2018/19 och redan har tre huvudtränare fått lämna sina uppdrag.

I natt blev Mike Yeo den tredje att få sparken efter John Stevens, Los Angeles Kings, och Joel Quenneville, Chicago Blackhawks. Detta sedan hans St. Louis Blues förlorat med 0–2 mot Los Angeles Kings. Han ersätts av den tidigare Philadelphia Flyers-coachen Craig Berube, som fått en provisorisk anställning av klubben.

Berube coachade Flyers mellan 2013 och 2015. Han kom till Blues som assisterande coach inför förra säsongen.

NÄST MINST ANTAL POÄNG I NHL

Yeo, som tidigare varit huvudtränare i Minnesota Wild, tog över jobbet som head coach i St. Louis från Ken Hitchcock 1 februari 2017. Efter att ha tagit laget till slutspel den våren missade klubben slutspel förra säsongen. Blues gjorde en väldigt uttalad satsning under sommaren genom att plocka in spelare som Ryan O’Reilly, Tyler Bozak, Patrick Maroon och David Perron. Men resultaten har trots det uteblivit. Laget har bara tagit 17 poäng på 19 matcher – näst minst i hela NHL efter just Los Angeles Kings.

I natt blev man nollade av Kings rookiemålvakt Cal Petersen, som stoppade 29 skott när han höll sin första nolla i sin blott fjärde NHL-match. Den 24-årige amerikanen, ursprungligen draftad av Buffalo Sabres, klev in i säsongen som Kings fjärdekeeper. Skador på Jonathan Quick och Jack Campbell samt sjukdom på Peter Budaj har gett honom möjligheten att spela NHL-hockey. Hittills har han vunnit två av de tre starter han har gjort och stoppat över 95 procent av skotten.

Adrian Kempe och Carl Hagelin hade assist på Kings 1–0-mål som gjordes av rookien Matt Luff.

St. Louis – Los Angeles 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Los Angeles: Matt Luff (1) (Adrian Kempe, Carl Hagelin), Anze Kopitar (6).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL