Daniel Bertov – ett defensivt ankare i formstarka Rögle …
SHL

Efter kometkarriären – nu tar Röglebacken för sig i SHL: ”Gäller att visa vad man går för”

Från Hockeyettan till SHL, ner i HockeyAllsvenskan och sedan tillbaka till SHL. Med flera lärdomar och erfarenheter i ryggsäcken har Daniel Bertov fått och tagit vara på ny chans i högsta ligan.
– I år kände jag att jag verkligen var redo, säger Bertov till Hockeysverige.se. 

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

För två år sedan tog hockeykarriären explosionsartad fart för Daniel Bertov. Under slutet av säsongen 2015-16 lämnade han Hockeyettan-laget Mariestad för HockeyAllsvenska Leksand. Inte visste han då att han några veckor senare skulle fira SHL-avancemang med sin nya klubb.

Leksand slog ut MODO i en sanslös kvalrysare och på bara några veckor hade han klättrat två divisioner i seriesystemet. Säsongen i SHL blev ingen rolig historia och sejouren slutade med att Bertov fick uppleva baksidan av kvalspel. Han stannade sedan kvar i Leksand för en hel säsong i allsvenskan. Ett beslut ha inte ångrar.
– Det var ett bra beslut. Jag tyckte att jag klarade av tempot i SHL med Leksand, men hela laget hade ett tufft år där vi var en slagpåse nästan hela säsongen. Det kändes rätt att stanna kvar. Vi hade ett bra lag och jag trivdes jättebra där och fick spela mycket, säger Bertov.

Bertov i Leksands färger. FOTO: Bildbyrån

Beslutet verkar ha varit rätt. Förra säsongen var han en av dalaklubbens bästa backar, vilket väckte intresset runt om i hockeysverige. Däribland från Rögle.
– Han var en spelare som vi kollade mycket på och följde i Allsvenskan och Leksand. Vi kände att han var en framstående spelare där och att han nu skulle vara redo att ta klivet, säger Rögles scout Christoffer Malm som fortsätter:

– Det första året i SHL med Leksand, när han tog klivet från Mariestad, var kanske lite för stort, han behövde ett år i Allsvenskan för att spela upp sitt spel och komma in i det innan han tog klivet igen. Avståndet krympte absolut och det har han visat nu, säger Malm.

I somras skrev han ett kontrakt över två säsonger med Ängelholmsklubben.
– Jag hade ett bra snack med Chris [Abbott] under sommaren om klubbens upplägg. Det kändes mest lockade och då föll laget på Rögle, berättar han.

TUFF START I SKÅNE

Med två år av, varierande men goda, erfarenheter förberedde sig Daniel Bertov i somras för ett nytt SHL-äventyr. Men startsträckan hade sina farthinder.
– Jag hade två skador under försäsongen, och det är klart att det försvårar sitsen lite, berättar han.

Att Rögle dessutom inledde säsongen med sex raka förluster gjorde knappast saken lättare.
– Vi hade rätt stor press på oss inför säsongen. På försäsongen spelade vi bra hockey, och förlorade väl bra en match. Sen kom vi in i SHL och fick knappast den start vi ville ha – då blir det lätt att det sprider sig lite panik. Vi satte oss ner och kollade över vårt spel och lugnade ner oss lite.

Det hjälpte. De senaste sju omgångarna har Rögle tagit 19 av 21 möjliga poäng. Bertov har sakta men säkert växt in i laget och hans namn har varit alltmer ordinarie i tränare Cam Abbotts tredje backpar.
– Nu känner jag mig hel och fräsch. Jag kan komma in och spela mitt spel hela tiden. Jag tycker jag har utvecklat allting, det fysiska och spelet med pucken. Nu känns det som att jag är inne i det på ett bra sätt.

På den sju matcher långa formtoppen har Rögle som mest släppt in tre mål i en och samma match. Bertovs spel i den egna tredjedelen av planen är en anledning till det.
–  Han gör precis det vi tog in honom för att göra. Spelar hårt, lite på gränsen och är väldigt bra defensivt. Sedan är han inte rädd att följa med upp och ta sin avslut heller, säger Rögles scout Christoffer Malm.

”BLIVIT BÄTTRE PÅ ALLT”

Men 26-åringen har bidragit med mer än gediget försvarsspel. På sina hittills 15 matcher har han stått för tre assist, vilket är ett poäng mer än vad han gjorde under hela SHL-säsongen med Leksand för två år sedan.
– Ja herregud (haha), de trillar in. Det gäller att lägga in de där flippmyrorna och hoppas att de går in, konstaterar han.

Vad har du blivit bättre på sedan din senaste SHL-sejour tycker du?
– Jag har väl egentligen blivit bättre på allt. Jag är bättre och noggrannare med pucken, sen är det kanske lättare att spela med pucken i ett lite mer spelförande lag som vi är nu jämfört med i Leksand (i SHL), tycker han.

Sanningen är däremot att det också ligger en hel del jobb bakom sitt bidragande både offensivt och defensivt.
– Jag tycker jag att jag tagit vara på mina chanser och haft tålamod. Jag tycker att jag spelat bra hela säsongen, men sedan gäller det någonstans att visa vad man går för på en jämn nivå. Det tycker jag att jag gjort och det är då speltiden och förtroendet ökar också, avslutar Bertov.

Bertov har inte bara lyft vikter sedan han kom till Rögle. FOTO: Bildbyrån

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten