Marcus Weinstock och Anton Hedman stängs av.
SHL

De stängs av efter huvudtacklingarna – så långa blev straffen

ANNONS

Örebro tvingas klara sig utan både Anton Hedman och Marcus Weinstock de kommande matcherna. Båda stängs nämligen av för de huvudtacklingar de delade ut under gårdagens match mellan Örebro och Rögle.

Det var i mitten av gårdagens möte mellan Örebro och Rögle som Marcus Weinstock stod för en inte helt snygg huvudtackling på Ted Brithén. Nu kommer domen från disciplinnämnden. I ett pressmeddelande meddelar de att Weinstock stängs av i fem matcher och tvingas dessutom att betala böter på 14 375 kronor.

HEDMAN STÄNGS OCKSÅ AV

Weinstock fick matchstraff och i sin dom berättar disciplinnämnden att de särskilt tagit hänsyn att tacklingen innebar stor skaderisk och att den kommer från blindside.

Även Örebros Anton Hedman stängs av efter en situation i samma match. Han delade ut en armbåge på Rögles Daniel Bertov och han tvingas nu stå vid sidan i tre matcher och betala 11 875 kronor.

I Hedmans fall nämner disciplinnämnden att nyckelfaktorerna till att han stängs av är att tacklingen sker med en armrörelse som är riktad mot huvudet samt att den har hög skaderisk.

Den här artikeln handlar om: