Sök
Bud Holloway är klar för spel i Red Bull Salzburg.
SHL

SHL-SVEPET: Rejäl islossning för Skellefteå – körde över Malmö

Torsdagen bjöd på full omgång i SHL, med stor variation av spänning i matcherna. Flest mål föll i Skellefteå där hemmalaget tvålade till Malmö med hela 9-0. 

Skellefteå AIK – Malmö Redhawks 9-0 (1-0, 2-0, 6-0)

Snacka om ketchupeffekt för Skellefteå hemma mot ett blekt Malmö. Åtta olika spelare gjorde mål och några målskyttar presenterade sig för första gången den här säsongen. Gladast av alla var kanske Bud Holloway som gjorde sina två första kassar för hösten (3-0 och 8-0). Edwin Hedberg, gjorde även han sitt första mål för säsongen och i sin nya klubb sedan bytet från Rögle i våras.

De mer kända poängmakarna Oscar Möller och Joakim Lindström stod för vardera ett mål och tre assist i matchen. 9-0-segern var den största för Skellefteå sedan 1978 enligt Cmore. Förlusten var Malmös största någonsin i högsta serien. 

Örebro HK – Rögle BK 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Rögle gick segrande från det viktiga mötet på den nedre tabellhalvan och tog därmed  poäng för sjätte matchen i rad. 

Backen Kodie Curran gav gästerna ledningen. Direkt från utvisningsbåset fintade han bort en Örebro-back, hakades och fick straff. Den satte han sedan själv iskallt mellan benen på Stefan Steen. 

I mittperioden tacklade Marcus Weinstock Ted Brithén mot huvudet och fick matchstraff. Brithén blev liggandes på isen och spelade inte under resten av perioden. I det efterföljande powerplay-spelet satte Taylor Matson 0-2. 

Tylor Spink reducerade precis i slutet av sitt numerära underläge, och gav därmed sitt Örebro häng inför sista perioden.  Hemmalaget tryckte sedan på för en kvittering och plockade ut målvakten. Men då satte Linus Sandin 1-3 framspelad av Erik Andersson som bara sekunder innan täckte ett skott i egen zon. Curran gjorde Rögles sista mål, även det i tom kasse. 

Curran fortsätter göra mål ch poäng i Rögle.

Brynäs IF – Färjestad BK 2-3 ÖT (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Med mål nummer sex och sju för säsongen ordnade Jesper Olofsson två poäng för sitt Färjestad i Gävle. Olofsson kvitterade först matchen till 2-2 i powerplay i den andra perioden elegant framspelad av Johan Ryno, som kort lämnade matchen men kom tillbaka, på den bortre stolpen. 

Efter en mållös tredje period fixade sedan Olofsson bonuspoängen till Karlstadlaget via sitt 2-3-mål efter 2:37 i förlängningen. Färjestad tog därmed sin andra raka seger efter övertid eller straffar sedan uppehållet. 

Djurgårdens IF – Frölunda HC 3-4 STR (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1)

Inför ett fullsatt Hovet var Axel Jonsson-Fjällby tillbaka i hemmalaget och SHL. Han fick se sina lagkamrater fixa 1-0 i den första perioden. Och i den andra ville han inte vara sämre. Jonsson-Fjällby lirade fram nygamle radarpartnern Jonathan Davidsson till 2-0 efter bara 1:10. Bytet var nyförvärvets andra i matchen och hemkomsten var därmed en succé.

Men Frölunda gav sig inte och efter den andra periodens slut stod det 2-2 på tavlan efter mål från Filip Westerlund och Simon Hjalmarsson. Westerlunds mål var hans första någonsin i SHL. 

I den tredje tog Frölunda ledningen genom Jonathan Sigalet, men Djurgårdens nyförvärv Petteri Wirtanen gjorde 3-3 med knappt fem minuter kvar. 

Ryan Lasch hade chansen att avgöra matchen i förlängning på staff, men ribban stod vägen den gången. Istället blev Patrik Carlsson straffhjälte när han satte sin straff  i den efterföljande straffläggningens fjärde omgång. 

Noterbart från matchen: Djurgårdens Jakob Josefson utgick efter den andra perioden. 

Jonsson-Fjällby och Davidsson jublar. FOTO: Bildbyrån

Växjö Lakers – Luleå HF 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Janne Pesonen fortsätter visa stigande målform för Växjö som i kväll tog tredje raka segern. Innan uppehållet gjorde han hat trick, och i kväll kom två nya mål från finländaren. I den första perioden hittade han rätt framspelad av Toumas Kiiskinen och Roman Horak. Och i den andra hittade Pesonen nätet från nära håll framspelad av Kiiskinen och Joel Persson. Pesonen har nu sju mål den här säsongen.

I och med förlusten bröts Luleås fina svit på nio raka matcher med poäng. Men serien leder Luleå fortfarande.

HV71 – Linköping HC 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Hemma i Kinnarps Arena stångade Mattias Tedenby in 1-0 i den första perioden. Ett mål som blev hemmalagets enda den här kvällen. Gästerna från några mil längre upp längs E4:an vände matchen i den andra perioden. Dan Pettersson styrde in 1-1 innan Filip Karlsson elegant lyfte in 1-2 i krysset efter knappt halva matchen. 

Trots fler skott i den tredje perioden (12-6) lyckades HV inte göra fler mål. Istället punkterade Jimmy Andersson matchen sju mindre in i perioden och Linköping tog därmed sin första trepoängare på bortaplan den här säsongen. Segern var förresten också den tionde i rad för LHC i Jönköping.

Timrå IK – Mora IK 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

I den absoluta botten av tabell firade Timrå säsongens femte seger. Nyförvärvet Johannes Salmonsson presenterade sig för sin nya hemmapublik genom att göra ett mål och spela fram till två, Salomonssons första mål i SHL sedan säsongen 2014-15 då han spelade i Linköping. När 32-åringen levererat klart stod det 3-2 till hemmalaget. 

I den tredje perioden ökade Johannes Kinnvall på till 4-2 för Timrå och segern såg ut att vara i hamn, men det blev lite nervigt på slutet efter att Michael Haga fått in reduceringen. Men Timrå lyckades hålla undan och klättra över kvalstrecket. 

Brett leende på Salmonsson efter Timrås seger. FOTO: Bildbyrån

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten