180401 Moras Tomas Skogs och Leksands Alex Friesen i ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Leksand och Mora den 1 april 2018 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
SHL

Sist i SHL – men nu är rutinerade pjäsen tillbaka på is

ANNONS

Mora har på sistone visat upp en svag form och parkerar just nu sist i hela SHL. Nu är i alla fall en viktig pusselbit på väg tillbaka. Nämligen den rutinerade backen Tomas Skogs.

Det var i SHL-genrepet mot Färjestad i september som Moras rutinerade back Tomas Skogs skadade sig i högerarmen och tvingats till fem veckor i gips. Men under gårdagen var han äntligen tillbaka på Moras isträning.
— Det är fantastiskt mycket roligare att vara ute med laget och träna, givetvis, men man är väl tyvärr ganska ordentligt ur form. Det är inget konstigt med det när man varit borta, man tappar fort det här med tajmingen. Men det är bara att gilla läget och kriga på, säger han till Hockeypuls.

OKLART NÄR HAN SPELAR

Men att han nu är tillbaka på is innebär inte att comebacken är nära förestående.
— Jag hade ju gips i nästan fem veckor. Sen tar det ungefär lika lång tid att få tillbaka motorik och färdighet och rörlighet i handen.

32-åringen berättar att det varit frustrerande att sitta vid sidan av.
— Så länge vi vinner och poängen trillar in och man ser ett bra go i laget och man klättrar i tabellen, då är det lite mer avslappnat att vara på sidan. Men när det studsar emot och det sliter på grabbarna som i de sista matcherna här då vi åkte med fem seniorbackar, då tar det emot lite mer, berättar backen för Hockeypuls.

Den här artikeln handlar om: