Sök
SHL
EKHOLM: Så bra har ditt SHL-lag varit hittills

SHL-säsongen är nästan en tredjedel gammal. Vi är inne i det första landslagsuppehållet och lagen kan nu sätta sig ner och summera de inledande 15-16 omgångarna av 2018-19. Men hur bra har klubbarna egentligen varit? Har de motsvarat förväntningarna eller har de misslyckat helt? Jag har här, som enväldig domare, satt betyg på samtliga klubbars start av säsongen. 

+ + + + +

Malmö Redhawks
Ett lag belönas med fullt betyg så här långt. Och det är Malmö Redhawks som trotsat tvivlarna och ångat på som en sann lagmaskin. De var nedskrivna inför säsongen. Laget ”saknade” offensiv kraft och frågetecknen var många. Men Malmö har, ännu en gång, motbevisat tvivlarna. De har visat att ett gediget lagspel kompenserar för saknaden av en utpekad poängkung och vid ett tillfälle ledde skåningarna till och med serien.

Från sportchef Patrik Sylvegård till junioren Helge Grans förtjänar Malmö en eloge för sin säsongsöppning. 

Läs även intervju med Patrik Sylvegård här: 

+ + + +

Luleå HF
Luleå var ett av de lag jag hade svårast att få grepp om inför säsongen. Truppen hade luckor, vad skulle hända med Isac Lundeström och skulle bredden räcka? Efter 16 omgångar har de visat sin kapacitet. Luleå leder serien på 31 inspelade poäng och har bara förlorat fyra matcher så här långt. Ändå har de flugit lite under radarn. Är defintivt uppe och sniffar på fem plus. 

Djurgårdens IF
Att Djurgården skulle vara bra var nästan en garanti. Jacob Josefsons hemkost, värvningar som Jacob Lilja och unga talanger som Jonathan Davidsson och Emil Bemström har blivit en jackpot. Djurgården är kanske det lag som spelat bäst sett över de första 15 matcherna, plus att de fått klara sig utan Andreas Engqvist under merparten av hösten.  De hade snuddat på +++++ om det inte hade varit för att de var favorittippade inför premiären. DIF ska helt enkelt bara fortsätta som de gjort så här långt. 

Linköping HC
LHC var stekheta i inledningen av säsongen. Jonas Gustavsson levde upp till sitt smeknamn (Monstret), ungtuppar som Johan Södergran tog SHL med storm och importerna Joe Whitney och Derek Roy har gett LHC en stabilitet. Verkligheten kanske kom ikapp dem precis innan uppehållet (fem raka förluster), men det tar ändå inte ifrån dem att de varit ett av SHL:s mest överraskande lag så här långt.

Erik Gutsafsson, Josefson, Lilja och Whitney kan jubla över säsongsstarten. FOTO: Bildbyrån

+ + +

Frölunda HC
Stabila Frölunda. Göteborgarna har i stort sett alltid varit och ska vara ett topplag i SHL. Det har de också varit under hela hösten. Frölunda har motsvarat förväntningarna, men känner jag till coach Roger Rönnberg tillräckligt mycket är jag säker på att det finns ännu en växel att putta in i laget.

Färjestad
Samma sak här som hos Frölunda. Färjestad är alltid med i slutspelsdisskusionerna och även om insatserna har varit något mer upp-och-ned är göteborgarnas har karlstadlaget varit stabila. Har överkommit skador på bland andra Tomi Sallinen och visat att det finns en bredd att ta av i laget. Däremot ger deras fem förluster bara en trea i betyg, en seger eller två till hade puttat upp dem på fyra plus.  

Timrå IK
Nykomlingar blir alltid nederlagstippade, men Timrå har rört om i SHL under säsongsinledningen. Deras start var lovande, och efter sju matcher hade laget tagit poäng i fem. SHL-lunken kom sedan ikapp dem något, men med en något orutinerad trupp har Timrå visat att de håller mot SHL-motstånd. Kul har också varit att se spelare som Sebastian Collberg hitta flyt igen och på något sätt fått nytt liv i sin karriär. 

Brynäs IF
Det har stormat i Brynäs, med avhopp på sportchef, sparkade tränare med mera. Att vara i ett lag där sådant händer är inte enkelt, det påverkar. Men Brynäs har ändå kunnat kriga sig igenom den stormen och är bara tre poäng från en direktplats till slutspelet. Det är bra gjort.

Collberg har hittat stäm i Timrå. FOTO: Bildbyrån

+ +

Växjö Lakers
Som regerande mästare borde såklart Växjö ha legat högre än sjua efter 15 spelade matcher, eller? Visst, de tvingades till en hel del förändringar med tanke på att Elias Pettersson, Robert Rosén och några till lämnat. Men ersättarna är inga dussinlirare, och åtminstone jag hade nog trott att de skulle vara ett topplag. Offensiven har dock vacklat, och Lakers har gjort minst mål av alla lag i SHL. Alla lag har svackor, det tillhör hockeyn och jag är tvärsäker på att Lakers kommer börja klättra. Inledningen lämnar däremot mer att önska – och det misstänker jag att de själva tycker också. 

HV71
Några har snackat om kris, men så långt är jag inte villig att dra det. HV har blandat och gett, absolut, men vilka lag har inte gjort det så här långt? Däremot har det saknats en rejäl röd tråd under inledningen, och i skrivande stund har HV inte fler än två segrar på rad vid något tillfälle av den här säsongen. Tilläggas ska att HV dragits med skador, och att ordinarie lag inte riktigt fått chansen att visa upp sig ännu. Det finns alltså stor anledning till att tro på ett lyft här. 

Rögle BK
Starten var usel. Rögle hade sex raka förluster innan första poängen kom, och det spel ängelholmarna visade upp förra säsongen efter att Abbotts tagit över var som bortblåst. Det svajade en hel del innan Rögle till slut hittade rätt i både spelet och i truppen. Och under de avslutande matcher innan uppehållet tog ängelholmarna fyra raka segrar vilket också höjer helhetsbetyget.

Örebro HK
Har hittills bara tagit fyra segar. I de matcher jag sett Örebro har de kanske inte rosat marknaden, men de har visat ljusglimtar. Jag trodde nog att de skulle gå lite bättre än vad de gjort, särskilt med värvningen av Aaron Palushaj. Men de har visat att de trots allt hänger med och bara är en seger från att ligga betydligt bättre till är bra gjort. En stabil tvåa.

+

Skellefteå AIK
SAIK är ett av lagen som verkligen underpresterat så här långt. Och efter 15 matcher ligger de senaste årens stormakt utanför slutspelsplats. Värvningarna som Edwin Hedberg och Juhamatti Aaltonen har inte levererat och saknaden av Pär Lindholm i lagets förstakedja har varit större än vad de själva räknat med. Nej, Skellefteå behöver rycka upp sig och de behöver göra det fort. 

Mora IK
Två trepoängare på 15 matcher är vad Mora mäktat med så här långt, och ska ett lag, som i deras fall försöka undvika kval igen, måste de ta fler än så. Mora har släppt in 50 mål så här långt, vilket är flest av alla i serien. 

Skellefteå och Aaltonen har inlett tveksamt. FOTO: Bildbyrån

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten