Skellefteå AIK

Styrkebesked av Malmö – jätteras och tung skada för Skellefteå

ANNONS

Malmö och Skellefteå har båda goda lägen att ta sig till kvartsfinal i CHL. Men för formsvaga Skellefteå blev ändå kvällen tung.

I kväll drog slutspelet av Champions Hockey League igång och Malmö fick en smakstart på åttondelsfinalen mot Bern. Trots flera tunga avbräck vann laget med 4-1, och har således ett kanonläge inför returen på bortaplan.

Henrik Hetta och Malte Setkov sköt lagets två första mål och gav laget ledningen inför slutperioden. Då kom segerrycket, från Emil Sylvegård och Anton Mylläri.

OLIMB SKADAD

För Skellefteå ser det också bra ut, men det kunde ha sett ännu bättre ut. De ledde med 4-1 borta mot Storhamar med bara minuter kvar av den andra perioden och gick mot en bekväm åttondelsfinalresa. Då gick allt åt skogen för det så formsvaga SHL-laget.

Storhamar, ledda av succécoachen Fredrik Söderström, tog ikapp Skellefteås försprång. Matchen slutade 4-4 sedan ett par av lagets svenska spelare utmärkt sig. Såväl Victor Svensson som Jens Jakobs gjorde mål för det norska skrällaget.

Skellefteås mål kom från Mathis Olimb, Edwin Hedberg, Emil Djuse och Patrik Norén. Den förstnämnde utgick dock med en skada som inte såg ut att vara av det trevligare slaget. Olimb såg ut att ha kunnat åkt på en allvarlig knäskada. Det finns dock inga uppgifter om den norske stjärncenterns status,

Den här artikeln handlar om: