Succé för Sveningsson och Oskarshamn inledningsvis
Nyheter

Oskarshamns poängkung om flytten från HV och årets succé: ”Vet vad jag kan”

Förra säsongen sköt han HV71’s J20-lag till SM-guld. Den här säsongen har Filip Sveningsson varit en starkt bidragande faktor till att Oskarshamn överraskat i HockeyAllsvenskan. 

Från guldfirande med HV71:s J20 till poängsuccé i HockeyAllsvenskan behöver inte steget vara långt. För Filip Sveningsson var det steget, geografiskt, cirka 17 mil sydost och ungefär en sommarträning i tid. I skrivande stund har 19-åringen gjort en poäng per match, sju mål och sex assist, i inledningen av sin första säsong som senior.

Hade du kunna föreställa dig att det skulle gå så här bra?
– Nej, egentligen inte. Men samtidigt vet jag vad jag själv kan göra. Om ingen annan tror på mig så måste jag själv göra det. Jag vet vad jag kan göra och litar på mitt spel. Men visst, det har gått över förväntan. Jag har fått förtorendet och tagit tillvara på det, säger han när Hockeysverige ringer upp.

Från en stor organisation som HV71 gick alltså flyttlasset till den lite mindre orten, och klubben, Oskarshamn. Men Sveningsson är nöjd med sitt val – minst sagt.
– Det finns lite mer resurser i HV, naturligtvis. Men Oskarshamn har det mesta, det känns väldigt bra här. Det var ett steg som jag behövde, och ville ta. Jag ville spela seniorhockey. I HV hade jag troligen inte fått samma möjligheter och samma utvecklingskurva, säger han och fortsätter:
– När jag tittar tillbaka på det är jag väldigt nöjd med att jag tog steget.

Hur har det varit att komma in i laget och staden?
– Det var inga problem. Jag är ganska social av mig och har lätt att skffa kompisar. Det har tagit en liten stund att komma in i staden. Det kändes lite som bortaplan i början.

HÖRDE AV SIG TIDIGT

Det gick inte långt efter att Sveningsson skjutit SM-guldet på J20-nivå till Jönköping

Vårens guldfirande med HV:s J20

innan han var klar för Oskarshamn och ett nytt kapitel i sin karriär.
– Per Kentää hörde av sig tidigt. Det var väl ingen som missade deras framgång och succé förra året och jag ville gärna vara med och fortsätta bygga på det. Så det var inget att tveka på egentligen. Men Jönköping kommer altlid att kännas som hemma, förstås, säger han.

Även om han gjorde några framträdanden i HV71’s A-lag är det först i år Filip Sveningsson har spelat A-lagshockey kontinuerligt. Och steget har inte varit jättestort, menar han:
– Grabbarna är lite större och starkare och man har lite mindre tid med pucken. Samtidigt tycker jag att J20-hockeyn står sig bra gentemot seniorhockeyn, inte minst i fart. Det är styrkan som skiljer mycket. Men jag tycker att jag har laddat upp bra under sommaren. Jag har tävlat mot dom äldre och försökt lyfta lika mycket som dom.

JVM HÄGRAR I HORISONTEN – OCH NHL?

Men det är inte bara HockeyAllsvenskan som står på menyn för Oskarshamns succévärvning. Nästa vecka åker han till Tjeckien för att spela tunering med Juniorkronorona – lagets sista matcher innan JVM, som naturilgtvis hägrar som en dröm:
– Jag kommer in med ett jäkla självförtroende. Jag har spelat bra nästan konstant i allsvenskan. Så nu ska jag göra allt för att knipa en plats även om det är långt kvar tills Tomas tar ut truppen till JVM.

PÅ CALGARYS RADAR

Ännu längre bort i framtiden finns måhända en dröm om NHL. Vägen dit är lång men Svveningsson draftades av Calgary Flames i den sjunde rundan som nummer 202 totalt förra året. Och klubben har bra koll på sin adept.
– Spelutvecklaren är här i Oskarshamn nu. Han har kollat på två matcher och vi har käkat lite middagar och sådär. Annars snackar jag med klubben en gång varannan vecka ungefär.

Rådfrågade du Calgary inför flytten från HV?
– LIte grann. De vill ju givetvis att jag ska spela seniorhockey, så de var ju positiva till det. Jag förklarade hur läget hade varit om jag hade varit kvar i HV och då tyckte de att de var mycket bättre att jag skulle flytta, säger han och påpekar att även om han tog råd från såväl Calgary som familjen var det hans eget beslut i slutändan.

Du har gjort en poäng per match än så länge. Vad är det som gör din kedja med Axel Hutchings och Arsi Piispanen så bra nu?
– Jag och Hutchins är lite lika i tänket och spelstil. Vi vill använda vår speed för att skapa oreda i motståndarnas zon. Piispanen kan spelfördela och är otroligt skicklig och smart med pucken. Det är egentligen bara att hålla bladet i isen och vänta på att man får den. Jag brukar väl vara längst fram och Arsi ligger längst bak och tar det defensiva ansvaret. Vi kompletterar varandra jättebra. Vi snackar hela tiden på vad vi kan göra bättre, men samtidigt trycker vi på det positiva och håller ett bra go.

Ni kan knappast gå bättre just nu, men vad är en rimlig målsättning?
– Topp åtta är väl målsättningen men vi grabbar i laget har väl sagt att topp fyra är bra. Vi vill vara med och slåss om seriesegern, men säsongen är lång. Det gäller att behålla fötterna på jorden.

Med båda fötterna på jorden ska Filip Sveningsson fortsätta succén. Ny chans till det kommer redan ikväll när han och hans producerande kedja ska ta sig an IK Pantern.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten