Evan Bouchard.
OHL

Tunga förstärkningar för Boqvists gäng – två NHL-spelare på 24 timmar

ANNONS

Adam Boqvists OHL-klubb London Knights har haft ett fint dygn. Inom loppet av 24 timmar har man fått in två NHL-förstärkningar – som mycket väl kan spela JVM för Kanada efter jul.

LÄS ÄVEN: Nio matcher – men inte mer för Ottawas talang

Hockeysverige.se kunde tidigare i dag skriva om att Ottawa Senators skickar tillbaka forwarden Alex Formenton till London Knights i OHL. Detta efter att den kanadensiske juniorvärldsmästaren skjutit sitt första NHL-mål tidigare i veckan.

Nu kommer beskedet att Knights, där svenske backtalangen Adam Boqvist spelar, får in ytterligare en förstärkning från NHL. Det är Edmonton Oilers som beslutat sig för att släppa tillbaka sitt förstaval i sommarens draft, Evan Bouchard, till klubben.

SKÖT FÖRSTA MÅLET I SENASTE MATCHEN

19-åringen sköt sitt första NHL-mål i mötet med Washington Capitals förra helgen. Det var tillika hans första poäng i Oilers tröja på de sju matcher han hann spela. Nu återvänder han till London Knights, där han var hela OHL:s främsta poängplockare bland backarna förra säsongen. Då slog han till med 25 mål och 87 poäng på 67 matcher. Det gav honom åttonde plats i poängligan totalt sett.

Precis som Formenton är Bouchard en het kandidat till att ta plats i den kanadensiska JVM-truppen inför hemmaturneringen i Vancouver och Victoria efter jul.

Evan Bouchard valdes av Oilers som tionde spelare i draften i somras.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL