Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #6

ANNONS

Det har spelats två fulla omgångar och en match utöver det – och som vanligt har det hänt massor. Här listar vi det bästa och mest minnesvärda från SHL-veckan.

Adam Werner, Färjestad
Stjärnmålvakten Markus Svensson är skadad och utlånade Olle Eriksson Ek bröt kontraktet. Men Adam Werner har stått stadigt i Färjestads kasse under veckan och imponerat. Var delaktig i segern mot Rögle, men framför allt i 6-0-krossen mot Brynäs. Där räddade han en mängd lägen och höll sin första nolla i SHL.

Robin Press, Färjestad
Det känns som att han fick sitt genombrott på SHL-nivå den här veckan. Sakta men säkert har han jobbat sig in i SHL-kostymen. 2+1 mot Rögle i torsdags och en ytterligare passningspoäng mot Brynäs i helgen. Det känns som att det finns ännu mer att plocka ut ur Press.

Nick Ebert, Örebro
Vilken vecka! Två raka segrar för Örebro och fem poäng från backen Ebert. Dessa fördelades på ett mål och fyra målgivande passningar. Drar ett otroligt tungt lass i ett ganska stabbigt Örebro.

Ryan Lasch, Frölunda
Om nu någon tvivlat efter en halvtung start på säsongen: Jo, Ryan Lasch är fortfarande SHL:s bästa spelfördelare och den utespelare som kan göra störst skillnad på utgången på en match. Har varit fullständigt dominant de senaste veckorna och trivs med kompisen Rhett Rakshani vid sin sida.

Rodrigo Abols, Örebro
Okej, vad händer här? Rodrigo Abols har varit glödhet sedan han säsongsdebuterade efter skadan och gjort fyra mål på fem matcher. Tre av dem kom på två matcher den gångna veckan. Lettländaren är SHL:s hetaste målskytt just nu.

Aaron Palushaj, Örebro (2)
Vilken fullträff det här har varit. SHL:s mest omdiskuterade värvning har gjort stor succé i Örebro och stod för fyra poäng på två matcher den gångna veckan. Visar inga tecken på ringrost efter att ha missat ett par matcher på grund av hjärnskakning. Amerikanen är även i år en av seriens bästa spelare.

Veckans

…krisgäng Skellefteå har sex raka förluster och är inne i sin värsta trend på åtta år. Visst, kvalitén finns och det är ett lag som säkert kommer sluta topp sex när SHL-säsongen är över, men nog finns det anledning att vara lite oroliga? Värvningarna presterar inte och målvaktssidan känns svajig.

…avstängningar Mötet mellan Brynäs och Färjestad innehöll två tacklingar som båda gav fem matchers avstängning. Det hör inte till vanligheterna. Både Jesper Jensen och Gustav Rydahl måste se kommande matcher från sidan.

…samma frågor igen Sam Hallam och Växjö trodde nog de hade löst målkoden när de gjort sju mål på två matcher. Men så kom lördagens match mot Djurgården, och mästarna nollades igen. Sam fick då återigen svara på frågor om den svaga offensiven. I åtta av tolv matcher har Växjö gjort noll eller ett mål.

…tråkigaste Frölunda tvingas klara sig utan Jonathan Sigalet en tid. Den kanadensiske stjärnan har åkt hem på grund av privata skäl. Tråkigt för SHL, tråkigt för Frölunda och förstås allra mest tråkigt för backen själv. Frölundas redan halvsvaga backsida blev inte direkt starkare förra veckan.

…sågning
– Det är inte lätt för Olimb när han får spela med Aaltonen, som är det sämsta nyförvärvet i hela SHL så här långt. Då är det bannemej inte lätt att få poäng, som passningsläggare.

Det var C More-experten Petter Rönnqvists ord om Juhamatti Aaltonen, som haft en mycket tung start i Skellefteå.

…värvning Med skador på backsidan valde Malmö att skriva korttidskontrakt med Nichlas Torp. Det blir spännande att se honom i SHL igen. Och nu kan både Nichlas Torp och Cristopher Nilstorp se till att det är…ordning på torpet.

…det borgar för ångest För exakt ett och ett halvt år sedan (på dagen!) möttes HV och Brynäs i en avgörande match om SM-guldet. I morgon möts de igen i Kinnarps Arena. Den här gången spelas matchen mellan ett lag på trettonde plats och ett lag på tolfte plats. Båda lagen fortsätter blanda och ge och den gångna veckan var inget undantag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL