Paul Kariya hyllades stort i natt.
Nyheter

VIDEO: Mäktiga hyllningen – får tröjan i taket

ANNONS

Det var gåshudsframkallning på hög nivå i Honda Center i natt. Då gjorde Paul Kariyas nummer nio sällskap med Teemu Selännes nummer åtta i taket. Nu är Kariya odödlig i Anaheim.
– Nummer åtta har varit lite ensam där uppe, sade Selänne.

1994 till 2003 var Paul Kariya en framstående superstjärna i Anaheim. Han vann den interna poängligan sex gånger, en av gångerna vann han den mes 64 poäng marginal ned till tvåan. I natt hyllades den kanadensiske legendaren när hans tröja med nummer nio hissades upp i taket.

Teemu Selänne, som fått den äran tidigare, inledde ceremonin och höll ett både värdigt och humoristiskt tal om sin tidigare vapendragare innan Kariya själv tog över showen. 44-åringen spelade även för Colorado, St. Louis och Nashville under NHL-karriären och landade på tjusiga 989 poäng på 989 matcher.
– Det går inte att med ord beskriva vad Kariya gjort för den här organisationen, sade Teemu Selänne,

Anaheim Ducks kunde dock inte följa upp ceremonin genom att ta en seger. De föll med 4-2 mot Buffalo sedan Patrik Berglund gjort det avslutande målet i tom kasse. Det var hans första mål i nya klubben.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL