VÄSSADE MÅLSKYTTET MED LÄCK. Rickard Huggs träning med Eddie Läck har gett utdelning.
OHL

JVM-aktuell – efter träningen med NHL-målvakten: ”Stor skillnad på honom nu”

LÄS ÄVEN: Växte upp i skidfamilj – men Rickard Hugg blev en stor hockeytalang

Det var en sommar han helst vill glömma. I april 2017 hade Rickard Hugg varit lagkapten för det svenska juniorlandslag som tog silver på U18-VM. Trots det var det ingen NHL-klubb som ropade upp hans namn under draften i Chicago, en stor besvikelse för Leksands Hudiksvallfostrade center. Sommaren blev inte bättre av återkommande sjukdomsbekymmer som tvingade honom att äta pencillin.

När sommaren var över och Hugg flyttade över till Kanada för spel i OHL och Kitchener Rangers var han inte riktigt i den form han behövde vara. Resultatet blev en säsong som inte levde upp till förväntningarna. Sex mål och 32 poäng på 66 matcher i den offensivglada ligan imponerade inte. Efter det var aldrig aktuellt att han skulle bli draftad av någon NHL-klubb i somras heller.

Men skam den som ger sig. Fylld av revanschlust gick 19-åringen in i årets försäsong med ett nytt mindset och ett annorlunda träningsupplägg. Det har gett resultat. Under försäsongen var han en av Juniorkronornas främsta aktörer i turneringarna i Kamloops i juli och Örnsköldsvik i augusti.
– Jag har fått en jättebra start, säger Rickard Hugg när hockeysverige.se får tag på honom i Kitchener.
– Hela vägen från Kamloops via Örnsköldsvik till nu har det gått bra. Jag hade en jättebra sommar med jättebra träning hemma i Leksand.

KOMMER FRÅN SKIDFAMILJ

Rickard Hugg har alltid varit bra tränad och haft bra grundkondition. Inte så underligt med tanke på att han kommer från en familj av längdskidåkare. Båda hans föräldrar har tävlat på juniorlandslagsnivå och hans faster Sara Hugg har vunnit ett par SM-guld.
– Konditionen har aldrig varit något problem, så i sommar har jag bara underhållit den och försökt lägga fokus på mer explosiva, snabba grejer. Mycket styrkeövningar och sprinter. Jag känner det på isen, att jag kan göra bättre tempoväxlingar, säger han.

Det har resulterat i att Kitchener Rangers fått tillbaka en bättre spelare. Under säsongsinledningen har svensken varit en av lagets ledare. Redan efter nio matcher har han matchat fjolårets sex mål och svarat för totalt 13 poäng.

Det förbättrade målskyttet har också sin förklaring. En förfrågan från en svensk NHL-målvakt att träna extra på is har gett resultat.
– Jag var och tränade i Leksand en morgon när Eddie Läck kom in och ville ha en skytt till sin isträning. Jag ställde upp. Det var givetvis målvaktsövningar för honom, men även bra skottövningar för mig. Det blev ett tiotal pass under veckorna vi var hemma och det var riktigt bra träning för mig, berättar Rickard Hugg.
– Jag har lagt mycket fokus på skottet och försökt bli mer självisk och inte passa varje gång, utan försöka ta fler skott.

Rickard Hugg är tacksam för möjligheten att träna med New Jersey Devils-målvakten.
– En grymt skön person. Jag kände inte honom utan vi hade bara hejat på varandra några gånger tidigare, men han är en jättesnäll och skön person som var lätt att lära känna, säger han om Eddie Läck.


Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

HAR IMPONERAT PÅ MONTÉN

Trots att förra säsongen i Kitchener inte blev vad han hade hoppats på fanns det aldrig några planer på något annat än att återvända till OHL. Nu känner Hugg också en helt annan trygghet utanför isen.
– Man kanske bara tänker att man flyttar till Kanada och spelar hockey, men det är mycket att ta in när man kommer över. Ett nytt land, en ny kultur och ett nytt språk. Det är så många saker att ya hänsyn till som man kanske inte tänker på från början, konstaterar han.
– Jag känner mig mycket starkare i år, inte bara fysiskt utan psykiskt och mentalt också. Jag har bättre självförtroende och känner att jag kan ta för mig mer på alla sätt.

Det är ett självförtroende som kan leda hela vägen till JVM. Förbundskapten Tomas Montén har bra koll på Rickard Hugg efter hans gästspel i Juniorkronorna på försäsongen. Faktum är att han var aktuell för en plats redan i fjolårets trupp.
– Han var med oss i fjol i Plymouth på sommaren och jag var över och såg honom i två matcher. Men då tyckte jag inte han var tillräckligt bra så han blev reserv, berättar Montén.

Nu är läget ett annat.
– Det är stor skillnad på honom nu. Han är ett år äldre såklart, men att han är så pass mycket bättre tränad fysiskt har hjälpt hans skridskoåkning. Han var bra för oss i Kamloops och Ö-vik och nu har han varit en av Kitchener Rangers bästa forwards. Rickard har dragit ett stort lass för dem. Det känns definitivt som han tagit stora steg.

HAR LAGT UNDAN DRAFTEN: ”FÖRSTA ÅRET VAR EN STOR BESVIKELSE”

För Rickard Hugg är JVM säsongens stora mål.
– Ja, verkligen. Det skulle vara otroligt roligt. Det är en barndomsdröm att komma med på JVM. Det har jag drömt om sedan jag var liten, säger han och berättar att han började följa turneringen redan som liten grabb.
– Jag och pappa var och kollade i Leksand och Mora (2006/07). Då var jag så liten att jag knappt kommer ihåg det, sju år typ. Men det finns många starka minnen från alla turneringar. När Zibanejad avgjorde på overtime såklart, men även Rysslands vändning mot Kanada i finalen 2011.

Om säsongen fortsätter att vara framgångsrik för Rickard Hugg finns fortfarande möjligheten att bli draftad.
– Självklart skulle det vara otroligt kul, men det är inget jag tänker på nu, säger han.
– Första året när jag inte blev vald var det en stor besvikelse, men det fanns inget jag kunde göra åt det. Bara fortsätta att jobba för att bli bättre. Jag vill spela i NHL lika mycket nu som tidigare. Den här sommaren hade jag inga förväntningar på att bli vald, så det var inget jag brydde mig om.

Innan Rickard Hugg går händelserna så mycket i förväg har han en hel del hockey att spela. På lördag ställs han mot ett bekant ansikte i Adam Boqvist då Kitchener möter London Knights.
– Det ska bli kul att möta honom igen, säger Hugg.

Har du gett honom några tips sedan han kom över för att spela i OHL?
– Äh, han har så mycket hockey i sig så det är nog jag som ska fråga honom om råd (skratt).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 01 februari
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten